Επαναχρησιμοποίηση παλαιών μνήμες EPROM

S

Sputnik

Guest
Έχω διασωθεί μερικές μνήμες EPROM από παλαιό εξοπλισμό. Θα ήταν δυνατόν να τα διαγράψετε και την επαναχρησιμοποίηση τους. Χάρη Σπούτνικ: ιδέα:

hi πρώτα πρέπει να αναφέρω το είδος των EEPROM έχετε 1k, 2k, 4κ, 8k 16k, 32k. 128k, μπορείτε να κάνετε το φως πολλά sequencer περισσότερο από τη χρήση τους

[Quote = Σπούτνικ] Έχω σώζονται μερικά μνήμες EPROM από παλαιό εξοπλισμό. Θα ήταν δυνατόν να τα διαγράψετε και την επαναχρησιμοποίηση τους. Χάρη Σπούτνικ: ιδέα: [/quote] Εδώ είναι μια λίστα με πιθανές εφαρμογές της EPROM: - αποκωδικοποιητή για 7-τμήματα δείκτης - απλή γρήγορη LUT βάση ALU - sequencer (όπως το φως sequencer από τη θέση Fragrance ') - stepper κινητήρα ελεγκτή - αποθήκευση αναλογικών σημάτων (για παράδειγμα, ψηφιοποιημένο ημιτονοειδούς ή ομιλία σε PWM ή παράλληλη μορφή) - διαιρέτης συχνότητας (με ανατροφοδότηση από τα στοιχεία γραμμές παραγωγής για την αντιμετώπιση των εισροών) - σε αντίθεση με οποιαδήποτε προκαθορισμένη ακολουθία - πολλοί άλλοι - τη σειρά ακριβώς το μυαλό σας!

Γεια σου πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τον τύπο της EPROM που θέλετε να να σβήσετε κάποιες μνήμες EPROM παράλληλες, ενώ άλλοι είναι σειριακό μερικά είναι electraically erasble ενώ άλλοι είναι UV erasble Έτσι, ανατροφοδοτούν μας με τον τύπο του EPRM που στοχεύετε να είναι σε θέση να βοηθήσει εσείς

Αυτά τα τσιπ έχουν μικρά παράθυρα, που καλύπτονται από ένα ασημένιο αυτοκόλλητο, και ο κύβος είναι ορατή. Δεν ξέρω τίποτα γι 'αυτούς, θέλω φύλλα δεδομένων. Τις βρήκα σε ταμεία, 486 κάρτες επέκτασης, plotters, κλπ. Οι αριθμοί σε αυτές είναι οι εξής: Chip 1 M5L2764K 84500L Chip 2 MBM27128-30 8509 R66 Καθένας με φύλλα δεδομένων και πώς να επαναπρογραμματίσει αυτές θα ήταν φανταστικό. Σπούτνικ: ιδέα:

έτσι ώστε να έχετε και 8k 32k EPROM, αν θέλετε να κάνετε απλές προγραμματιστή για EPROM είναι καλή ιδέα να τα χρησιμοποιήσουν σε 7 αποκωδικοποιητή τμήμα από το Ace-X έχει δώσει πολλά possibliteis να χρησιμοποιούν τους 8k και 32k Είναι πολύ μεγάλο το μέγεθος της μνήμης σε EPROM. για την ωραία προγραμματιστής απλά δοκιμάσετε batronix prog στούντιο http://www.batronix.com/electronic/index.shtml

Και οι δύο είναι πρότυπο 5V EPROM μνήμη (27xx σειρά). Πρώτα είναι της Mitsubishi (8Kx8), δεύτερη - Fujitsu (16Kx8). Και οι δύο στηρίζονται σε κανένα παράλληλο προγραμματιστή EPROM.

Αυτά είναι αρκετά μικρό EPROM, αλλά ακόμα χρήσιμα. Πηγαίνετε σε ένα κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών χόμπι για έναν ανέξοδο προγραμματιστής EPROM που συνδέεται στον υπολογιστή σας. Ή, αν σας αρέσει προκλήσεις, μπορείτε να σχεδιάσετε το ένα οι ίδιοι. Θα χρειαστείτε επίσης μια γόμα EPROM. Πρόκειται για ένα βραχέων κυμάτων λάμπα υπεριώδους ακτινοβολίας. Διαγραφή διαρκεί περίπου 30 λεπτά, λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα με την ένταση λάμπα. Να είστε βέβαιος η EPROM παράθυρο από χαλαζία είναι καθαρό. Είναι δύσκολο να βρείτε και να κατεβάσετε τα δελτία δεδομένων για τα παλαιά μέρη όπως αυτό.

Κατά τα τελευταία ... ημέρα, έχω να περάσει από 486 μητρικές κάρτες και τη συλλογή των BIOSs »(εκ των οποίων οι περισσότεροι από αυτούς ήταν UV διαγράψιμος EPROM) και τώρα έχω ένα μεγάλο σε σύνολο: 1x 64K 1x 2x 128K 256K 512K 6x (Τα πιο κοινά ως 486 BIOS ) 2x 1024k ότι είναι 12 μνήμες EPROM συνολικά. Ελπίζω να δημοσιεύσετε μια φωτογραφία ή δύο, απλά πρέπει να δανειστεί ένα φίλους ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Σπούτνικ: ιδέα:

Οποιαδήποτε πρόταση της UV γόμα EPROM; μπορεί να πάρει ένα φτηνότερο;

Θα μπορούσατε να πάρετε ένα πρότυπο 8 "Flourecent τοποθέτηση και αντικατάσταση των σωλήνων και με υπεριώδες (πρέπει να είναι σωστό μήκος κύματος), μετά χτίζει ένα μικρό κουτί γύρω it επενδεδυμένες με αντιστατικό αφρώδες υλικό για να κρατήσει την EPROM. Μάλλον δεν αξίζει τον κόπο για τόσο λίγες συσκευές όμως.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back