Ενισχυτές χωρίς απώλειες Σχόλια

G

ge

Guest
Έχω διαβάσει μερικά χαρτιά όπου μέρος της εισόδου τροφοδοτείται στη βάση του τρανζίστορ NPN CB χρησιμοποιώντας ένα μετασχηματιστή. Λίγες συγγραφείς έχει αναφερθεί σε αυτό ως Lossless Ενισχυτής Σχόλια με παθητική Αύξηση. Πώς είναι ο σχεδιασμός διατηρείται από ταλάντωσης;

Δεν θα έλεγα ότι ένα «χωρίς απώλειες ενισχυτή ανάδρασης", αλλά αντ 'αυτού το ονομάσουμε ένα "tranformer ανατροφοδότηση ενισχυτή". Δεν ταλαντώνονται επειδή η τροφή είναι και πάλι αρνητική ανάδραση. Θα χρησιμοποιηθεί ένα κύκλωμα σαν ότι για 140 MHz IF ενισχυτή φορά χρησιμοποιώντας ένα MRF581. Ήταν πολύ αξιόπιστο. Δεν ταλαντώσεις, υψηλό σημείο IP3, κλπ. Κάνει υποφέρουν λίγο στο σχήμα του θορύβου από το αποτέλεσμα ανάδρασης.

Μια συμφωνούν με σχόλιο «ανατροφοδότηση Transformer" σας. Επίσης, έχω δημοσιεύτηκε το λάθος εικόνα. Έχω δει όταν ο μετασχηματιστής συνδέεται στο εκπομπού και τροφοδοτείται μέσα στη βάση και όπου ο μετασχηματιστής συνδέεται με το συλλέκτη και τροφοδοτείται στην βάση. Θα μπορούσε η επαγωγή της βάσης να είναι ένα πρόβλημα για τη σταθερότητα CB;

Ενώ το πρώτο κύκλωμα παρέχει μια λογική διακλάδωση σειράς συστήματος ανάδρασης, ο σκοπός του δεύτερου κυκλώματος δεν φαίνεται προφανές για μένα. PS: Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός, ότι NE461 είναι ένα τρανζίστορ μικροκυμάτων με fT> 5 GHz, ταλάντωση ελεύθερη λειτουργία της ανάδρασης ενός μετασχηματιστή μπορεί να είναι κάπως αμφίβολη, φοβάμαι. Ή που θα πρέπει τουλάχιστον να κάνει ένα πολύ μικρό μετασχηματιστή.

Χάρη Biff & FvM. Η δεύτερη εικόνα προέρχεται από ένα έγγραφο IEEE, "Όρια λειτουργίας για τη μείωση στρεβλώσεων από την τεχνική αύξηση σε μη γραμμική ενισχυτές τρανζίστορ, Ν. Tilston, AD McLachlan και AJ Sangster. Είναι εντάξει να το δημοσιεύσετε; [/ U ] Υψηλή fT κάνει ταλάντωση μερικές φορές και μερικές φορές είναι δύσκολο κοστίσει μια μικρή εικόνα του θορύβου, αλλά φαίνεται να δίνει καλύτερη απόδοση IMD και μεγαλύτερο εύρος ζώνης. έχω χρησιμοποιήσει το BFG591 στο παρελθόν, αλλά αυτή τη φορά θα πρέπει συσκευασμένα πεθαίνουν λόγω των περιορισμών μεγέθους.

Αυτό είναι ένας ενισχυτής Norton περιγράφηκε για πρώτη φορά από τον David Norton το 1975. Εξ ορισμού χρησιμοποιεί αρνητική ανάδραση αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο η ταλάντωση. Εδώ είναι μια ωραία έγγραφο που περιγράφει τη λειτουργικότητα και τις επιδόσεις του: http://www.thegleam.com/ke5fx/norton/lankford.pdf

Υπάρχει κάποιος που έχει ένα αντίγραφο του εγγράφου Norton; Δεν είμαι το πόρισμα στο διαδίκτυο.

Όλα τα συστήματα ανάδρασης έχουν τη δυνατότητα για την ταλάντωση. Το τέχνασμα είναι να μειωθεί το ποσό της ανάδρασης πριν η συνολική μετατόπιση φάσης πηγαίνει 180 μοίρες. Αυτή η μέθοδος ανάδρασης μετασχηματιστή εφευρέθηκε πολλές δεκαετίες πριν από μια αμερικανική εταιρεία που έκανε ενότητες ενισχυτή. Ήταν κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Κάλεσαν το χωρίς απώλειες. Πριν από ότι η συνηθισμένη μέθοδος ήταν μία σειρά αντίσταση στον σταλάκτη και μία βάση αντιστάσεως στο συλλέκτη. Οι τελευταίες αντιστάσεις προστεθεί θόρυβος και οι μονάδες 6 + τα στοιχεία θορύβου dB. Η μέθοδος μετασχηματιστή που παράγεται συνήθως ένα 3 επίπεδο θορύβου dB.

Επανερχόμενοι στο μείωση τεχνική αύξηση παραμόρφωση . δεν είναι ένα κανονικό κύκλωμα ανάδρασης με διαδρομή ανάδρασης από την έξοδο του σήματος εισόδου, νομίζω. Σε αντίθεση, η ανατροφοδότηση μετασχηματιστή εφαρμόζεται σε μια κοινή διαμόρφωση συλλέκτη και έχει προφανώς ως σκοπό να μειωθεί η αντίσταση εισόδου του ενισχυτή και να αρθούν οι στρεβλώσεις που εισήγαγε η μη γραμμική χαρακτηριστική Vbe.

Ως συμπλήρωμα, εδώ είναι μια αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που περιγράφει την "αύξηση" του κυκλώματος.

Ήταν τον καθαρισμό του γραφείου, και αυτό το app σημείωμα έπεσε στην αγκαλιά μου. Toko CF-118. Δείχνει το κύκλωμα μιλούσα για, αλλά με ένα τρανζίστορ mrf951.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back