Εκ των υστέρων εξοπλισμού MIDI για τα παλαιά Synth

D

digi001

Guest
Ψάχνω για την μετασκευή ενός παλιού synthesizer με MIDI. Το synth χρησιμοποιεί το τυπικό πληκτρολόγιο σάρωσης, όπως φαίνεται στο επισυναπτόμενο pdf. Το πληκτρολόγιο διαθέτει 61 πλήκτρα. Από ό, τι καταλαβαίνω είναι σαρωθεί 8 φορές με: 00000001 00000010 00000100 00001000 00010000 00100000 01000000 10000000 και μόλις παίρνει όλα τα διαβάζει ερμηνεύει τα οποία τα κλειδιά είχαν πιεστεί. Ψάχνω για την ανάπτυξη αυτού σε MPLAB σε ένα μέρος Microchip γιατί πρέπει να μάθουν αυτό το anyways διεπαφή για ένα επερχόμενο έργο στο χώρο εργασίας. Τυχόν προτάσεις για το έργο αυτό; Οποιαδήποτε C κώδικα οδηγοί εκεί έξω για MIDI;

Δεν είναι πραγματικά βέβαιοι τι ζητάτε, στο μέτρο ως «οδηγός». MIDI είναι απλά μια σειριακή ροή, και μπορείτε να στείλετε μια ποικιλία από μηνύματα σε αυτό το ρεύμα. Για παράδειγμα, το πιο κοινό μήνυμα περιέχει έναν αριθμό σημείωσης και με ταχύτητα. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΤΕ ΝΑ χάρτη ένα συγκεκριμένο κλειδί για ένα συγκεκριμένο αριθμό σημείωσης και ταχύτητα, και στη συνέχεια να στείλει αυτό το μήνυμα κάθε φορά που ανιχνεύει το πάτημα ενός πλήκτρου. Ή θα μπορούσατε να κάνετε κάτι εντελώς διαφορετικό όταν πιέσετε το πλήκτρο, σαν να στείλετε ένα μήνυμα αλλαγής προγράμματος, λυγίζετε pitch, κ.λπ., κ.λπ. Το τέλος της εξόδου MIDI συσκευή σας είναι απλά ένα UART? Το τέλος εισόδου είναι το κλειδί για τη σάρωση σας? Ό, τι μεταξύ είναι το είδος της εξαρτάται από εσάς. Νομίζω ότι αυτό που ψάχνετε είναι ένα πρότυπο για το πώς να δημιουργήσει τα διάφορα μηνύματα? Υπάρχει ΤΟΝΟΙ πράγματα στο διαδίκτυο γι 'αυτό. Ελπίδα που βοηθά. Barry

Με «Οδηγός» υποθέτω ότι σημαίνει τη δομή ορισμένων firmware για έναν επεξεργαστή ΣΜΕ που θα λαμβάνει εντολές MIDI, αποκωδικοποιεί, και το βάζει σε ένα struture δείχνει το οποίο σημειώνει πιέστηκαν. Εάν λοξοτομώ το εύρημα τίποτα εγώ θα τον κωδικό χρήστη. Νομίζω ότι σας συγχέεται με αυτό που είμαι προσπαθώ να κάνω. Θέλω να πάρω MIDI είσοδο από έναν υπολογιστή, να το αποκωδικοποιήσει και να το στείλετε έξω για να synth μου για να παίξει.

Είμαι ακόμα λίγο μπερδεμένη. Μόλις ξέρετε τι κλειδί (-α) πιέστηκε (από το μήνυμα του υπολογιστή σας), τι θέλετε να στείλετε σε synth σας; Θέλετε να ενεργοποιήσετε το πάτημα ενός πλήκτρου, δηλαδή, κλείσιμο ενός διακόπτη; Μήπως χρειάζεται να εφαρμόσει όλες τις άλλες λειτουργίες MIDI (aftertouch, SysEx εντολές, κλπ) Εάν το μόνο που αναζητάτε είναι να σημειώσετε on / off σημειωθεί, ότι είναι αρκετά εύκολο να αναλύσει και θα πρέπει να σας πάρει περίπου 2 λεπτά για να κώδικα. Barry

Δεν βρήκα ένα συνημμένο pdf στην πρώτη σας θέση. Καταλαβαίνω ωστόσο, ότι θέλετε να εξομοιώσουν το πλήκτρο σειρά από το επάνω. Υποθέτοντας ότι το synthesizer χρησιμοποιεί λογική ταχύτητα σάρωσης, αυτό θα πρέπει να εργαστεί. Μπορείτε κατά προτίμηση προσδιορισμό της εφαρμοζόμενης μεθόδου σάρωσης και το χρόνο με έναν παλμογράφο, από ό, τι ξέρετε.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back