Είναι ψηφιακό ή αναλογικό φίλτρο πιο κατάλληλο για το έργο μου;

E

emanuelcsm

Guest
Γεια σας παιδιά, έχω ανάγκη να σχεδιάσουμε ένα πρόγραμμα που μπορεί να ανιχνεύσει μια γραμμή λείπει ένα πανί. Με την αίτησή μου έχω ένα IR πομπό και ένα φωτοτρανζίστορ, και που ψάχνουν απευθείας στο πανί, και το ύφασμα κινείται, αν λείπει μία κίνηση γραμμή μέσω του αισθητήρα πρέπει να το εντοπίσει. Αλλά το ερώτημα είναι πώς ... Σκέφτηκα να κάνει ένα φίλτρο, Bandpass, ότι η έξοδος είναι ένας παλμός και ο μικροελεγκτής να ανιχνεύσει. Αλλά δεν ξέρω πώς να σχεδιάσουν αυτό το φίλτρο, γιατί το σήμα, όταν η κίνηση που λείπει γραμμή μέσω του αισθητήρα είναι πολύ χαμηλή τάση, Είναι καλύτερα χρησιμοποιώντας ένα ψηφιακό φίλτρο ανάγνωση της εξόδου του αισθητήρα απευθείας από το μικροελεγκτή; Είμαι με τη χρήση PIC16F876A. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ένα ψηφιακό φίλτρο θα ήταν ιδανικό για αυτό το είδος της κατάστασης, όπως είναι ρυθμιζόμενο πολύ ευκολότερο από ένα αναλογικό. Έχουμε άμεση θερμικούς εκτυπωτές στο χώρο εργασίας που χρησιμοποιούν την ίδια βασική ιδέα, να λάμψει μέσα από ένα LED το χαρτί σε έναν ανιχνευτή. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι είτε intentionall εγκοπές στο κέντρο για να παρέχει ένα σημείο πρόσβασης για το φως ή αυτοκόλλητα μας αρέσει είναι σημαντικά λεπτότερο μέσα στο boundry που είναι εύκολο να εντοπιστεί και amplifed αποθηκεύονται και να συγχρονίσετε τα μέσα ενημέρωσης. Ο καλύτερος τρόπος για τον καθορισμό του τρόπου για να αισθανθεί το σήμα είναι να το αντίγραφο, δημιουργήστε ένα συγκρότημα πανί που μπορείτε βρόχο πάνω από τη συσκευή δοκιμής σας και να δημιουργήσετε το «λείπει το νήμα», σε σημεία ζευγάρι σε ένα κανονικό σχέδιο και να κοιτάξουμε τη φωτεινότητά του αισθητήρα σας σε ένα πεδίο. Η λειτουργία βαθμονόμησης της συσκευής σας θα είναι εύκολο να γίνουν, απλά χρησιμοποιήστε το βρόχο σε έχουν εντοπίσει το επίπεδο θορύβου ολόκληρου του βρόχου για κάποιο χρονικό διάστημα, και στη συνέχεια να ανιχνεύσει το ελάχιστο και το μέγιστο της κορυφής του παλμού από τα ελλείποντα τμήματα νήμα. Θα πρέπει να καθοριστεί βασικά δύο τιμές, η μέση στάθμη θορύβου και ελάχιστη παλμό αιχμής που απαιτούνται για το ταξίδι του δείκτη «λείπει το νήμα». Ρυθμός δειγματοληψίας και πόσο θα φιλτράρει τα εισερχόμενα δεδομένα ADC καθορίζει ακριβώς τι θα είναι αυτό. Θα χρησιμοποιήσουν τη μέση τιμή των δειγμάτων τουλάχιστον 4-8 με ρυθμό δειγματοληψίας που θα βεβαιωθείτε ότι κάθε παλμός από ένα χαμένο νήμα θα διαρκέσει τουλάχιστον 16 δείγματα (μόνο για ένα ωραίο ρυθμιστικό Ασφάλεια στην εργασία)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back