Είναι καλός τρόπος για να χρησιμοποιήσετε LC κύκλωμα για να μετατρέψει την πλατεία Κύμα στο κύμα ημιτόνου

• Thread starter moonnightingale
  • Start date
M

moonnightingale

Guest
Γεια σας έχω διαφορετική πλατεία κύματα και είμαι χρησιμοποιώντας LC (πυκνωτής πηνίο) κύκλωμα για να μετατρέψει πλατεία Ημιτονοειδής να παίρνω πολύ καλή ημιτονοειδές κύμα \ Απλά θέλω να ρωτήσω είναι καλή πρακτική να χρησιμοποιείται LC κύκλωμα για το σκοπό αυτό, εάν μια τέτοια φτηνή λύση είναι διαθέσιμος, τότε γιατί οι άνθρωποι κάνουν πολύπλοκα κυκλώματα για να sinewave πλατεία; [color = "# FF0000"] Μπορεί να προτείνω u κάποια ιστοσελίδα που μπορεί να μου εξηγήσει εργασίας LC κύκλωμα για την κατασκευή ημιτονοειδές κύμα [/color]

Είναι μια λεπτή τρόπος για να κάνει ένα ημιτονοειδές κύμα σε ορισμένες περιπτώσεις. Αλλά το κύκλωμα LC μπορεί να συντονιστεί μόνο σε μία συχνότητα, γι 'αυτό δεν θα λειτουργήσει, όταν θέλετε μια μεταβλητή ημιτονική συχνότητα. Επίσης, αν θέλετε αυτό το ημιτονοειδές κύμα να οδηγεί ένα φορτίο τότε ένα κύκλωμα LC θα έχουν πρόβλημα, διότι η συμπεριφορά του μπορεί να επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από το φορτίο.

Ευχαριστώ πολύ mtweig U r διορθώσει Στην πραγματικότητα είμαι με 10 συχνότητες που κυμαίνονται από 250 Hz έως 550 Ηζ και έχουν επιλεγεί από το κουμπί ώθησης, έτσι ώστε να είναι όλα τετραγωνικό κύμα. Θέλω να τους μετατρέψει σε ημιτονοειδές κύμα και στη συνέχεια να ακούσετε τον ήχο στις 8 Ohm 1/4 Watt Speaker την καλοσύνη να μου πείτε το κύκλωμα που μπορώ να κάνω για να sinewave πλατεία για αυτό το Εύρος συχνοτήτων και στη συνέχεια μπορεί να παράγει ήχο μέσω των ηχείων thanks a lot [ Β] (Ξέρω ότι μπορεί να ακούσει επίσης τετραγωνικό κύμα σε ομιλητής, αλλά έχω να το μετατρέψει σε ημιτονοειδές κύμα) [/B]

Νομίζω ότι έχω μια λύση για το πρόβλημά σας. Ελέγξτε αυτό το site: Αντίσταση Αναλυτής [/url] Το όλο έργο είχε σοβαρές αδυναμίες του ΙΜΟ, αλλά η μέθοδος δημιουργίας μεταβλητής ημίτονο συχνότητας είναι ενδιαφέρουσα. Επειδή θα πρέπει να έχετε χαμηλό ημιτονοειδές συχνότητας, μπορείτε να το κάνετε αυτό με αυτόν τον τρόπο. Αυτό που έκανε ήταν να χρησιμοποιήσει το MAX7480 ic, η οποία είναι μεταβλητή συχνότητα, χωρητικότητα μεταγωγής τύπου, 8η τάξη βαθυπερατό φίλτρο.

Ναι, ένα ενεργοποιημένο φίλτρο bandpass πυκνωτή είναι ένα τακτοποιημένο δυνατότητα. Απλά πρέπει να δημιουργήσει ένα ρολόι για να επιλέξετε την κεντρική συχνότητα.

Είμαστε έχοντας μόνο πυκνωτές και αντιστάσεις σε εργαστήριο για την ανάθεση των εκπαιδευτικών μας λέει να ημιτονοειδές κύμα από πυκνωτές και αντιστάσεις πώς μπορώ να μετατρέψετε τετραγωνικό κύμα σε ημιτονοειδές κύμα με πυκνωτές και αντιστάσεις

Θα έλεγα ότι χρησιμοποιούν ένα μεγάλο ηλεκτρολυτικό πυκνωτή, βγάλτε τα έντερα και να κρύψει attiny13 + max7480 μέσα ..... Αλλά σοβαρά: δεν ποτενσιόμετρο μετράνε ως αντίσταση; Αυτός θα είναι ένας τρόπος για να το κάνουμε αυτό. Σε γενικές γραμμές, αν θέλετε μεταβλητή συχνότητα φίλτρο RC τότε θα πρέπει να διαφέρουν είτε αντίσταση ή χωρητικότητα. Οι μεταβλητοί πυκνωτές είναι εκεί έξω, αλλά χαμηλής αξίας και μεγάλου μεγέθους, και συνήθως πολύ πιο ακριβά από ό, τι τα ποτενσιόμετρα, γι 'αυτό είναι πιο βολικό να μεταβάλλουν την αντίσταση. Η γενική αρχή της convertine πλατεία να είναι απαραίτητη η πλατεία αποτελείται από κάποια θεμελιώδη συχνότητα και είναι περιττές αρμονικές. Με τη χρήση ενός φίλτρου με γωνιακή συχνότητα ίση με τη βασική συχνότητα του τετραγωνικού κύματος που φιλτράρει αρμονικές. Αυτό αφήνει μόνο τη θεμελιώδη συχνότητα. Και έτσι happend ότι η συχνότητα χωρίς αρμονικές σημαίνει ένα ημιτονοειδές κύμα.

[Ι] Με τη χρήση ενός φίλτρου με γωνιακή συχνότητα ίση με τη βασική συχνότητα του τετραγωνικού κύματος που φιλτράρει αρμονικές. Αυτό αφήνει μόνο τη θεμελιώδη συχνότητα. Και έτσι happend ότι η συχνότητα χωρίς αρμονικές σημαίνει ένα ημιτονοειδές κύμα. [/I] Ναι, αυτό είναι μπορεί κανείς να μάθει στο σχολείο. Ωστόσο, η πραγματικότητα δεν είναι τόσο απλό - δεν μπορείτε να «φιλτράρει αρμονικές". Το μόνο που μπορεί να καταστείλει αρμονικές μέχρι ένα ορισμένο και αποδεκτό επίπεδο. Και αυτό καθορίζει το φίλτρο βαθμό που είναι απαραίτητο για να κάνει τη δουλειά. Νομίζω ότι αυτό το φόρουμ είναι αρκετά προηγμένη για να μην απλοποιήσει τα πράγματα για πολύ. Και - η συχνότητα γωνία θα πρέπει να είναι ίσο με το θεμελιώδες του squarewave. Θα πρέπει να είναι μεγαλύτερη ανάλογα με το φίλτρο βαθμό.

Ευγενικά μου προτείνουν κάποιο απλό κύκλωμα για να ικανοποιούν την απαίτηση μου

Ένας πιθανός τρόπος για την επίλυση του προβλήματος Εάν δύο στάδια ολοκληρωτές συνδέονται σε σειρά, η πρώτη μετατρέπει το τετράγωνο κύμα με ένα τριγωνικό κύμα έτσι, και το δεύτερο στάδιο μετατρέπει το τριγωνικού κύματος κοντά σε ένα ημιτονοειδές κύμα. Εάν η συχνότητα εισόδου ποικίλλει ευρέως τότε το πλάτος εξόδου θα ποικίλει. Αν το πλάτος που απαιτείται να ποικίλει λιγότερο έπειτα ένα στάδιο AGC πρέπει να προστεθεί στην έξοδο. Κύκλος του τετραγωνικού κύματος πρέπει να είναι κοντά στο 50%, ή πρέπει να τροποποιηθεί έτσι.

Απλά integratng κύμα τρίγωνο δεν παράγουν ημιτονοειδές κύμα, που παράγει τετραγωνικό κύμα λειτουργία (παραβολικό σχήμα). Θέλω να πω απλά μαθηματικά σας λέει ότι η ενσωμάτωση μια γραμμική συνάρτηση δεν σας πάρει μια απαραίτητη και συνημίτονο, αλλά μάλλον x ^ 2. Αυτό μπορεί να μοιάζει με απαραίτητη, αλλά δεν είναι. Υπάρχει μια μέθοδος παραγωγής αρκετά καλής ποιότητας από ημιτονοειδές κύμα τρίγωνο, αλλά αυτό συνεπάγεται την τροφοδοσία του tirangle σε ένα δίκτυο που αποτελείται από διόδους και αντιστάσεις που δημιουργεί sine αξιοποίηση των μη γραμμικών περιοχών των χαρακτηριστικών διόδου. Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται σε ΣΔ, όπως XR2206 και ICL8038.

ανεξάρτητα από τη συχνότητα [/U] σήματα κόλπων: THD app. 1% για ένα εύρος τρίγωνο περίπου 80 mV.

[QUOTE = mtwieg? 965550] Ναι ενεργοποιημένο ένα ζωνοπερατό φίλτρο πυκνωτή είναι ένα τακτοποιημένο δυνατότητα. Απλά πρέπει να δημιουργήσει ένα ρολόι για να επιλέξετε την κεντρική συχνότητα. [/Quote] U μπορεί να μου δώσει κάποιο χώρο όπου μπορεί να μου δείξει τη σύνδεση του πυκνωτή μεταγωγής φίλτρο bandpass με τετραγωνική κυματομορφή μου

Εδώ είναι μια ιστοσελίδα που δείχνει πολλά κυκλώματα φίλτρο. Θα δείτε έναν τύπο ζωνοπερατό ζευγάρι χρησιμοποιώντας μόνο πυκνωτές και αντιστάσεις. Δεν βλέπω κανένα ενεργοποιημένο πυκνωτή τύπου. [Url = http://www.faqs.org/docs/electric/AC/AC_8.html] Μαθήματα Σε Ηλεκτρικών Κυκλωμάτων - Τόμος ΙΙ (AC) - Κεφάλαιο 8 [/url] για να προσθέσετε Επιμέλεια: Αυτό το φίλτρο bandpass χρησιμοποιεί πυκνωτές και αντιστάσεις σε μια διαφορετική διαμόρφωση από την ιστοσελίδα στο faqs.org (παραπάνω): «ηλεκτρονική-tutorials.ws» [url = http://www.electronics-tutorials.ws/filter/filter_4.html] ζωνοπερατό φίλτρο [/url] PDF άρθρο σχετικά με ενεργοποιημένο πυκνωτή φίλτρα. Τα κυκλώματα αυτά περιέχουν δραστικά συστατικά. users.ece.gatech.edu/mleach/ece4435/sp07/dp03sp07.pdf

Μεταγωγής πυκνωτής δεν είναι κάτι που συνήθως κάνουν με διακριτά στοιχεία. Αυτός είναι ένας τρόπος που χρησιμοποιείται σε ολοκληρωμένα κυκλώματα για να αποκτήσουν ακριβή αντίσταση. Βιομηχανία αντίσταση ακριβείας πυρίτιο είναι σκληρό, ενώ στην περίπτωση του πυκνωτή δεν είναι. Αφήνοντας chatrge μέσα και έξω από πυκνωτή με ελεγχόμενο τρόπο θα κερδίσουν ελεγχόμενη ροή ρεύματος το οποίο προσομοιώνει αντίσταση και μπορεί να είναι πολύ ακριβή έλεγχο. Σε διακριτά κυκλώματα που συνήθως don? T το κάνουμε αυτό.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back