Είναι δυνατόν να τηγανίσω ένα ADC Channel;

L

LOLsim

Guest
Έχω ήδη δοκιμή ADC Channel 0 μου (AN0) και το αποτέλεσμα είναι πάντα μονοψήφιο αριθμό από το 12bit δυνατό (0 - 4095).

Στη συνέχεια, θα δοκιμαστεί Channel 1 (AN1) και να αναφερθεί η σωστή τάση.

Μήπως απλά τηγανητές μου ADC Channel 0?Είναι αυτό δυνατό;

Hi LOLsim,
Σε μια 12-bit ADC, 4095 υποτίθεται ότι είναι η μέγιστη τιμή.π.χ..για 8-bit max είναι 255, με ανώτατο όριο 10-bit είναι 1023 και σε 12-bit είναι max 4095.
Μέγιστη δυνατή τιμή σας ADC είναι (2 ^ ADC_Resolution) - 1
Και να σας εξηγήσω τι συνέβη στην AN1;Δεν το παίρνει.
Tahmid.

Ya, ξέρω ότι το ανώτατο όριο είναι 4095.

Στις AN0, το μόνο που μπορώ να είναι μονοψήφια εξόδου (000X) αντί του κάτι σαν 1365.

Αλλά για AN1, μπορώ να πάρω την πραγματική αξία (1365).

Οι ρυθμίσεις είναι σωστές.Ήθελα να ρωτήσω αν είναι δυνατόν πως μόνο τηγανητό ADC Channel 0 και τίποτε άλλο δεν έχει.

Γεια σου,
Δεν ξέρω για αυτό, αλλά η κοινή λογική μου μου λέει ότι δεν είναι δυνατόν να τηγανίσετε ένα μόνο κανάλι, όπως είναι στην πραγματικότητα ένα ADC ενότητα στο εσωτερικό με ένα πολυπλέκτη για να ρυθμίσετε το κανάλι για την ανάγνωση.
Είστε σίγουροι ότι οι ρυθμίσεις σας είναι σωστό;Μπορείτε να ρυθμίσετε το bits TRIS σωστά;ANSEL/ADCON0/ADCON1 ρυθμιστεί σωστά;Σύγκρισης απενεργοποιημένο;
Είμαι υποθέτοντας χρησιμοποιείτε ΣΜΕ.
Tahmid.

Πιστεύω ότι είναι δυνατόν, όπως συνέβη σε μένα.Κατάφερα να εισροών γόνου 0 και 3 για M16C πολύ μικρές και εκτός αυτών καρφίτσες το υπόλοιπο της εργασίας ήταν πολύ σωστά (ή φαίνεται να λειτουργεί σωστά).Νομίζω ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την αρχιτεκτονική των μικρών u χρησιμοποιούν.

Χαιρετισμοί,
Kris

Έκανα που όλα ADCON0 μου, 1,2 σωστά.Δεν νομίζω ότι ΣΜΕ μου έχουν το bit ANSEL.Ναι, είμαι με τη χρήση PIC18F4553.Αυτό είναι περισσότερο από ένα ερώτημα από την επίλυση ενός προβλήματος, όπως έχω ήδη χρησιμοποιούν άλλες ADC Channel.

Είστε πιθανότατα σε θέση να βλάψει selectivly κάθε επιμέρους καρφίτσα, προκαλώντας π.χ. «ζάπινγκ» των διόδων προστασίας
ή το τρανζίστορ εξόδου από την τρέχουσα αιχμές επαρκούς ενέργειας.Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι παγκόσμιες λειτουργίες τσιπ μπορεί να επηρεάσει και
οδηγήσει σε πλήρη αποτυχία, σε άλλες περιπτώσεις δεν είναι.

Κατά τη θεραπεία της κυκλώματα ανάπτυξη σας σε ένα τραχύ τρόπο (μερικές φορές, είστε που απαιτούνται για), συμβαίνει κάθε μέρα.

LOLsim έγραψε:

Είναι δυνατόν να τηγανίσω ένα ADC Channel;

Γεια Kender, fvm, Lolsim, Kalborg

Είμαι αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με την επιλογή του μικροελεγκτή.Χρειάζομαι 2 αναλογικές εισόδους και επτά ή οκτώ ψηφιακές εισόδους.Τότε θα στείλει τα στοιχεία σχετικά με GPRS σε απομακρυσμένο server.

Είμαι συγχέεται με το τηγάνισμα του ενός καναλιού για κάθε αισθητήρα ή θα πρέπει να χρησιμοποιούν πολλαπλές ICs;
Παρακαλώ να μου δώσει τα σχέδια της τα έργα σας, αν μπορείτε.

Zahoor Ahmad

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back