ΕΑΒ 0808 κύκλωμα αντιμετωπίσετε

R

rpgutie

Guest
Γεια χαρά σε όλους, https://www.circuitlab.com/circuit/95v75s/dac0808/ Είμαι έχοντας κάποια προβλήματα να πάρει το DAC0808lcn να λειτουργήσει. Έχω δημιουργήσει την ΕΑΒ σε μια breadboard συνδέεται με 5 pin μικροδιακόπτη. Εξόδου μου τριγυρίζει 7ish βολτ και δεν αλλάζει όταν ρίχνεις τους διακόπτες. Έχω μετρηθεί τα επίπεδα τάσης που είναι η είσοδος στην ΕΑΒ με έναν παλμογράφο και ελέγχει τα πάντα μια χαρά. Έχω ελέγξει την τάση που έρχονται να είναι 3.1V όταν ο διακόπτης είναι ανοιχτός και 0V όταν ο διακόπτης είναι κλειστός. Έχω αφαιρεθεί επίσης το ολοκληρωμένο κύκλωμα από αυτό και συνδέεται με φορτίο αντίστασης στην ακίδα 4 πρόκειται να έδαφος. Μπορώ να ελέγξω την τάση σε αυτό το επίπεδο αντίστασης και δεν θα αλλάξει ούτε. Οποιεσδήποτε προτάσεις; http://www.ti.com/lit/ds/symlink/dac0808.pdf Αυτό είναι το δελτίο τσιπ για σένα. Στη σελίδα 5 είναι η διαμόρφωση Προσπαθώ να εργαστεί με. Ίσως είμαι συνδέει κάτι λάθος; Επισυνάπτεται σχηματικό μου. Σας ευχαριστούμε!

Δεν ξέρω αν αυτό θα μπορούσε να είναι ο λόγος, αλλά αποζημίωση C1 καπάκι σας είναι πάρα πολύ μεγάλο. Θα πρέπει να είναι της τάξης των 100 [Β] ρ [/ Β] Ρ, s. το Συμβουλές Εφαρμογή για σ.. 9 στο κάτω μέρος. Είστε σίγουροι ότι οι συνδέσεις τροφοδοσίας των τελεστικών είναι σωστές; Συνήθως η pos. τροφοδοτικό είναι στην κορυφή, η neg. στην κάτω πλευρά του opamp.

Γεια erikl, θα λάβει υπόψη του πυκνωτή που αναφέρατε. Όσο για τελεστικών μου, που μπορεί να είναι λάθος για το σχηματικό, αλλά έχω κάνει σίγουρα οι ράγες έχουν συνδεθεί σωστά στο breadboard μου. Ένα πράγμα που είχα σκεφτεί ήταν ότι Vo = 10V (A1 / 2 + A2 / 4 + ... + A8 / 256), όπως ανά σελίδα 5 του φύλλου δεδομένων. Με αυτόν εν λόγω, εγώ δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν εισόδους A4 - Α8, αλλά μάλλον A1 - A5. Αυτό θα μου επιτρέψει να δω τις αλλαγές τάσης με μεγαλύτερη σαφήνεια από 0 - ~ 8.7V. Θα προσπαθήσω εφαρμογή αυτή την αλλαγή και καπάκι προς τα έξω και μετά πάλι αν έχω καμία επιτυχία.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back