Δοκιμές ADC

N

nxing

Guest
Γεια σε όλους,

Είμαι σχεδιασμό ενός N-bit ADC και θέλετε να το δοκιμάσετε.Στο βιβλίο του Allan, αναφέρει ότι μπορώ να βάλω ένα (N 2)-bit DAC ιδανικό μετά ADC μου και στη συνέχεια ελέγξτε τη διαφορά μεταξύ των εισροών και εκροών.Μπορεί κανείς να μου πει πώς να συνδέσετε το N-bit ADC σε (N 2)-bit DAC;Θέλω να πω, όπου πρέπει να συνδέσετε ότι δύο επιπλέον-bit;

Ευχαριστώ

Εάν οι τάσεις αναφοράς είναι τα ίδια, μπορείτε να συνδέσετε δύο επιπλέον LSB να VREF_LO της ΕΑΒ.

Αν αυτή είναι η περίπτωση, ποια είναι η έννοια του;

Ευχαριστώ!

Συγγνώμη, είχα ένα λάθος στην παραπάνω εισροών.Οι δύο τουλάχιστον σημαντική bits θα πρέπει να συνδεθεί με Λογική Χαμηλή αντί VREF_LO.

Τότε, γιατί χρειαζόμαστε Ν 2 bit DAC αντί για λίγο N;Μπορεί κανείς να το εξηγήσω;

Ευχαριστώ!

Ο λόγος για το Ν 2 είναι ότι είναι γραμμική για το Ν 2 bits και ως εκ τούτου με 1 / 4 bit σε επίπεδο λίγο Ν.Έχω χρησιμοποιήσει το τέχνασμα του σχεδιασμού σε Ν 1 λίγο ADC σε ένα σύστημα και απορρίπτοντας το LSB.Αυτό που τα δεδομένα περισσότερο γραμμική σχέση με ένα bit DAC Ν.

Μπορείτε επίσης να λαμβάνει υπόψη τα ψηφιακά δεδομένα από το ADC και να κάνει μια FFT σε αυτό με το Ν 2 λίγο ή περισσότερο αριθμητική.

Αυτή είναι η απαίτηση της ακρίβειας

μια καλύτερη προσέγγιση για τη δοκιμή ADC αποφυγή intergrating ΕΑΒ στο τσιπ είναι να αναλύει τα δεδομένα από αναλυτή λογική άμεσα.u να αναζητήσετε ένα δωρεάν πρόγραμμα που βασίζεται σε MATLAB στην ιστοσελίδα, όπως www.maxim.com.

Μετά την προσθήκη ενός ΕΑΒ μετά το ADC, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα σχετικά με την παραγωγή, πώς ξέρετε τι συμβαίνει;

Δίνοντας παράλληλα τη συμβολή στο ADC, θα πρέπει να συγχρονιστεί με το ρολόι .. Πώς u επιτευχθεί αυτό;;

braudelk είναι σωστό, δεν μπορείτε να πάρετε μια ακριβή αποτέλεσμα από τη θέση της ΕΑΒ μετά ADC.Για ADC, μας ενδιαφέρει SNDR, SFDR, INL, DNL ....Επισκεφτείτε Maxim, θα πάρετε μια λύση.

αυτό είναι kyrandia είπε είναι σωστό.στατική παράμετρος INL και DNL, και δυναμική παράμετρο ENOB είναι σημαντικές.την ίδια στιγμή οι άλλες παράμετροι, όπως η SNDR και SFDR και ούτω καθεξής attented από εμάς.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back