Διπλή Band pass φίλτρο σχεδιασμό χρησιμοποιώντας microstrip ...

V

varunshana

Guest
Γεια καθένας. Iam Varun Shana. Iam κάνει το έργο μου ονομάζεται [size = 6] [color = blue] Σχεδιασμός ένα Dual band pass φίλτρο χρησιμοποιώντας microstrip για Wimax [/color] [/size] . Όλα τα σχετικά με το έργο μου είναι να σχεδιάσουμε ένα dual band φίλτρο με δύο ζώνες συχνοτήτων περάσει στο γράφημα εξόδου. Μου δόθηκε? Συχνότητες κέντρο: 3,5 και 5,8 GHz Όλες οι τιμές που μπορεί να θεωρηθεί. Το μόνο που χρειάζομαι είναι ένα σχηματικό διάγραμμα σε ΚΕΠ, αλλά και τη διάταξη που μπορούν να μετατραπούν και οι γραφικές παραστάσεις ... Παρακαλείται όλα τα αδέλφια μου να με βοηθήσει να βγούμε από τη δουλειά μου το συντομότερο. Εκτιμώ εάν υπάρχει μπορεί κανείς να επισυνάψετε όλα τα αρχεία που αφορούν ... Ευχαριστώ

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους οδηγούς σχεδίασης σε ΚΕΠ και σχεδιάσετε το δικό σας φίλτρο. Μετά από αυτό μπορείτε να εκτελέσετε βελτιστοποιήσεις στο λογισμικό να αποκτήσει τα χαρακτηριστικά εξόδου όπως εσείς επιθυμείτε.

i πρέπει να χρησιμοποιήσετε δύο θύρες σύνδεσης ... Και επίσης μου δόθηκε 50ohms ως αντίσταση για όλες τις transmissionlines. Παρακαλώ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ με οποιοδήποτε o τα απαιτούμενα έγγραφα που σχετίζονται με το θέμα μου ... Ελπίδα ή θετική απάντηση σας το συντομότερο ....

Τι είδους PCB σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε;

IAM Δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε είδος og PCB συμβούλιο. Το μόνο που έχω να κάνω είναι να σχεδιάσουμε ένα σχηματικό διπλής BPF και προσομοίωση σε ΚΕΠ και να πάρει το απαιτούμενο διάγραμμα στο κέντρο συχνότητες ζώνη διέλευσής 3.5 και 5.8 GHz. pls να με βοηθήσει να ζευγαρώσουν. Atleast gimme someidea πώς να το κάνουμε ή αλλιώς PLE μου απάντηση με την schematis ....

Λοιπόν για να ρυθμίσετε την αντίσταση ίχνη »στο 50 ohms πρέπει να ξέρετε ποιο τύπο πλοίου που θα χρησιμοποιήσετε και να μάθετε διηλεκτρική του σταθερά τουλάχιστον. Στη συνέχεια τρέχετε LineCalc χρησιμότητα των ΚΕΠ και να θέσουν σε ηλεκτρική αξίες του σκάφους σας και να υπολογίσετε απαιτείται πλάτος ίχνος για 50 ohms. Όπως σας είπα και πριν, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδηγούς σχεδιασμό διατίθεται σε διαφημίσεις για να σχεδιάσετε το δικό σας φίλτρο. Μπορείτε να ελέγξετε έξω τα αρχεία βοήθειας επίσης.

ορυχείο είναι ένα RT Duroid με const διηλεκτρικό 0f 10.8 και το ύψος και το μαύρισμα απώλεια υποτίθεται μετρήσεις. pls Arrach ένα αρχείο του σχηματικού για χάρη μου. [Size = 2] [color = # 999999] Προστέθηκε μετά από 1 λεπτό: [/color] [/size] ό, τι είχα μια idean για τη δουλειά μου είναι να ληφθεί ένα σύνολο o 5 trans γραμμές συμπεριλαμβανομένων i / p και o / p λιμάνια .

Λυπάμαι, αλλά δεν έχω κανένα σχηματικό. Ελπίζω ότι κάποιος έχει για σας. Πιστεύω ότι με λίγη προσπάθεια μπορείτε να σχεδιάσετε το φίλτρο σας. Καλή τύχη.

θα μπορούσατε να πάρετε ένα ζευγάρι των προσεγγίσεων. 1) το σχεδιασμό είναι 3 έως 6 GHz φίλτρο bandpass, και στη συνέχεια, τοποθετήστε ένα φίλτρο ζώνη αποκοπής σε 4-5 GHz σε σειρά με αυτό. 2) το σχεδιασμό των 3,5 GHz φίλτρο bandpass με halfwave αντηχεία, και να κάνει someting στο αντηχεία, έτσι ώστε να επίσης αντήχησαν στο 5,8 GHz. Ένα 3,5 GHz αντηχείο, φυσικά, θα αντηχούν και πάλι στις 7 GHz, έτσι θα πρέπει να κάνει κάτι για να βίδα μέχρι passband δεύτερη διάταξή του, ίσως κάποια συγκεντρωμένων LC φόρτωσης σε κάθε αντηχείο που ξεκινά στο στο 2ο passbnad, αλλά είναι ανοιχτή παρακάμφθηκε στο 1ο passband. 3) Σχεδιασμός κάποιο είδος εκ νέου εισερχόμενος αντηχείο bandpass που έχει μια πρώτη και τη 2η ζώνη διέλευσης. 4) το σχεδιασμό των 3,5 GHz bandpass, και τοποθετήστε ένα 5,8 GHz bandpass παράλληλα. Λίγο δύσκολο, αφού η αντίσταση εισόδου out-of-band από ένα φίλτρο για να ακυρώσετε την αντιδραστική μέρος της in-band φίλτρο, και το αντίστροφο.

Αν επιτρεπόταν τρία λιμάνια, θα είναι ουσιαστικά το σχεδιασμό ενός διπλέκτης με BPF σε κάθε χέρι. Αν ήθελε μόνο δύο λιμάνια που θα συμμετάσχουν, επίσης, τις δύο εξόδους μαζί και να καταλήξουμε σε μια κοινή διασταύρωση τόσο για την είσοδο και έξοδο. Να πάρει το κοινό κόμβο να είναι σωστό είναι το πιο δύσκολο μέρος του σχεδιασμού διπλέκτης, αλλά όπως είναι οι συχνότητες στην περίπτωσή σας να διαχωρίζονται σωστά, δεν θα πρέπει να είναι πάρα πολύ σκληρά.

Γεια Varunshana, μπήκα μόνο αυτή την ομάδα και να παρατηρήσει ότι μάχεται με το ίδιο έργο που είμαι στην έρευνα. Ακόμη και οι συχνότητες είναι οι ίδιες. Θα ήθελα να ξέρω πόσο μακριά έχετε πάει με αυτό το έργο (σχεδιασμός ενός microstrip φίλτρο διπλής ζώνης για WiMax). Cheers! Fano

Ακριβώς για να κάνουν προηγούμενο post μου λίγο πιο σαφή Αυτό το διάγραμμα δείχνει μια διπλή φίλτρο. Ξεκινήστε με το σχεδιασμό κάθε φίλτρο ξεχωριστά σε προσομοιωτή κυκλωμάτων, όπως ΚΕΠ, MWO ή Eagleware. Στη συνέχεια τους συνδέετε με 50 γραμμές ohm και να προσαρμόσετε μήκη τους, έτσι ώστε τα δύο φίλτρα δεν αλληλεπιδρούν. Δεν είναι πάρα πολύ δύσκολο της, εκτός εάν τα δύο φίλτρα είναι πολύ κοντά στη συχνότητα και στη συνέχεια να παίρνει λίγο δύσκολο.

hai Varun είμαι εργασίας με θέμα «σχεδιασμός των φίλτρων bandpass με microstrip για UWB κάτω-band" την καλοσύνη να με βοηθήσει σε αυτό το θέμα

Υπήρχε ένα εξαιρετικό χαρτί επισκόπηση των UWB φίλτρα περάσει μπάντα, με πολλά παραδείγματα, στα Ιούνιος του 2010 το θέμα της IEEE μικροκυμάτων Magazine (Τόμος 11, Τεύχος 4, Ιούνιος 2010). Αυτό περιγράφει και συγκρίνει τις διαφορετικές τοπολογίες.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back