Διασύνδεση αισθητήρες αερίου με μικροελεγκτή

P

pratyathedon

Guest
Μου εργάζεται σε ένα πρόγραμμα όπου έχω διεπαφή αισθητήρα αερίου με uc. Η ερώτησή μου είναι ότι αν αισθητήρες αερίου είναι οικονομικά προσιτές ή not.do εργάζονται efficiently.and Ive αναζήτηση ορισμένες τοποθεσίες που έχουν δώσει το δελτίο στοιχείων και ότι price.The αισθητήρα κανονική Co άνθρακα monooxide κόστος περίπου αισθητήρα 700 bucks.is το δικαίωμα χρήσης του φυσικού αερίου sensors.please βοηθήσει ppl.thanks πολλά

Γεια Θα χρειαστείτε ένα ακατέργαστο αισθητήρα χωρίς καμία επιπλέον ηλεκτρονικά αυτό θα κοστίσει λιγότερο - αλλά θα πρέπει να προσθέσετε τα ηλεκτρονικά για τη λειτουργία του αισθητήρα - ουσιαστικά ένα μικροελεγκτή με A / D μετατροπέα και έναν διακόπτη τρανζίστορ για τον έλεγχο της θερμαντικό στοιχείο αισθητήρα Με τις καλύτερες ευχές Bobi [color = blue] Ο ειδικός μικροελεγκτή [/color]

Μπορεί κάποιος να μου δώσει απλή σχηματική της διασύνδεσης των αισθητήρων αερίου με A / D και μικροελεγκτή

Γεια σου, το ξέρω από TGS822 η οποία αποτελεί οργανικό διαλύτη αισθητήρα ατμών, κοστίζει περίπου $ 32.00. Επειδή είπατε:
αισθητήρα αερίου με A / D και μικροελεγκτή
Υποθέτω ότι είστε με τη χρήση εξωτερικών ADC, στην περίπτωση αυτή:
65_1262804551.jpg
Ο αισθητήρας:
81_1262804755.jpg

Πολλοί από τους αισθητήρες του φυσικού αερίου είναι ηλεκτρο-χημικό τύπο τόσο για αυτούς τους αισθητήρες θα πρέπει να έχετε κάποιες επιπλέον ηλεκτρονικά. Εξαιρέσεις αποτελούν Ζιρκόνιο αισθητήρες O2 και CO2, αισθητήρες που λειτουργούν στην περιοχή IR. Παράδειγμα για την ηλεκτροχημική αισθητήρες: http://www.citytech.com/index.html HTH

Συνειδητοποίησα, ότι έχουν αναφερθεί μέτρηση CO στην αρχική θέση σας. Για το CO, το εν λόγω ηλεκτροχημικής αισθητήρες είναι μια μάλλον απλή λύση για το χαμηλό εύρος (ppm) μέτρηση. Έχουν μια δίκαιη διάρκεια ζωής από 2 έως 5 χρόνια και είναι σχεδόν επιλεκτικά να ΣΙΑ Κατάλληλο κυκλώματα ενισχυτή αισθητήρας μπορεί να βρεθεί π.χ. στη Citytech σημειώσεις εφαρμογή. Figaro έχει επίσης ένα ηλεκτροχημικό αισθητήρα CO, αλλά είναι ασυνήθιστα αργή (60 s). http://www.figarosensor.com/products/5042pdf.pdf Κάνουν επίσης SnO2 αισθητήρες ημιαγωγών (παρόμοια με την προαναφερθείσα TGS822) ειδικά για το CO, αλλά εξακολουθούν να είναι μάλλον unpecific και έχουν σημαντικές σταυρό -ευαισθησία π.χ. στους υδρατμούς. http://www.figarosensor.com/products/2442pdf.pdf Για μια υψηλή (τοις εκατό) εύρος που απαιτείται κατά τη μέτρηση των εκπομπών των αυτοκινήτων, απαιτούνται IR φωτόμετρα. Citytech και άλλοι έχουν έτοιμες ενότητες (που παράγουν ψηφιακά δεδομένα συγκέντρωση) για αυτό, αλλά είναι πιο πολύπλοκες και δαπανηρές.

[Quote = FVM] συνειδητοποίησα, ότι έχουν αναφερθεί μέτρηση CO στην αρχική θέση σας. Για το CO, το εν λόγω ηλεκτροχημικής αισθητήρες είναι μια μάλλον απλή λύση για το χαμηλό εύρος (ppm) μέτρηση. Έχουν μια δίκαιη διάρκεια ζωής από 2 έως 5 χρόνια και είναι σχεδόν επιλεκτικά να ΣΙΑ Κατάλληλο κυκλώματα ενισχυτή αισθητήρας μπορεί να βρεθεί π.χ. στη Citytech σημειώσεις εφαρμογή. Για μια υψηλή (τοις εκατό) εύρος που απαιτείται κατά τη μέτρηση των εκπομπών των αυτοκινήτων, απαιτούνται IR φωτόμετρα. Citytech και άλλοι έχουν έτοιμες ενότητες (που παράγουν ψηφιακά δεδομένα συγκέντρωση) για αυτό, αλλά είναι πιο πολύπλοκες και δαπανηρές. [/Quote] Είστε apsolutely δεξιά με τον τύπο του αισθητήρα. Ηλεκτροχημική χρησιμοποιούνται κυρίως σε καυσαέρια αναλυτές (Testo, Draeger ,...), θα χρησιμοποιούνται για τη συντήρηση / επισκευή Testo Αναλυτές:)

ποιο θα είναι το o / p του αερίου A / D μετατροπέα (υποθέσουμε μετατροπέα A / D συνδέεται με αισθητήρα). κάνει το πρόγραμμα που πρέπει να γίνουν για μικροελεγκτή θα είναι σκληρή.

Αλλά μπορεί κανείς plz να μου δώσει τακτοποιημένο σχηματικό διάγραμμα χρησιμοποιώντας ένα ADC. Coz δεν έχω καταλάβει το παραπάνω σχηματικό.

Coz δεν έχω καταλάβει το παραπάνω σχηματικό.
Ημ. Είναι πραγματικά απλό νομίζω. Αλλά μπορείτε να το πάρετε πολύ πιο απλή, παραλείποντας τα εξωτερικά 8-bit ADC και χρησιμοποιώντας ένα ΣΜΕ με εσωτερικό ADC αντ 'αυτού, και να συνδέσετε το σήμα εξόδου του αισθητήρα απευθείας στο επάνω. Επίσης, το κρύσταλλο μπορεί να σώσει, επειδή τα τελευταία υπεύθυνοι έχουν ένα εσωτερικό ταλαντωτή ρολόι. Έτσι, το κύκλωμα μειώνει σε TGS822, μια αντίσταση, μια ΣΜΕ, καθώς και ένα ανώτατο όριο παράκαμψης.

Γεια σας, δοκιμάστε αυτό το κύκλωμα. αν απλά θέλετε να ανιχνεύσει το αέριο απλά συνδέστε το lm358 εξόδου στο MC ή αν θέλετε να μετρήσουν την αξία του στη συνέχεια να συνδέσετε τον αισθητήρα o / p για να ADC. για τον προγραμματισμό ADC αναφέρονται mazidi βιβλίο απλό του. αφορά kj

μπορεί κάποιος plz θέση ορισμένες τιμές των διαφορετικών αισθητήρων. όπως για αισθητήρα αλκοόλ, CO, CO2, το υγραέριο αισθητήρες. [Size = 2] [color = # 999999] Προστέθηκε μετά από 30 λεπτά: [/color] [/size] Θέλω να μετρήσει το επίπεδο τιμής / περιβάλλοντος του αερίου, ώστε σύμφωνα με την παραπάνω σχηματική αν μπορώ να χρησιμοποιήσω TLC548 A / D CONV. Είμαι χρησιμοποιώντας P89V51RD2 μικρο-ελεγκτή. έτσι pin 5,7,6 του Α / Δ θα είναι συνδεδεμένος με τη θύρα 2.1,2.2,2.3 του μικροελεγκτή. έτσι κατά συνέπεια, μπορούν να στείλετε ένα απλό πρόγραμμα συναρμολόγησης (ως αναφορά) για την παραπάνω σχηματικό.

Μπορεί κάποιος plz να μου πει το εύρος της θερμοκρασίας, όταν 5v είναι applied.i σημαίνει ποια θα είναι η θερμοκρασία max του αισθητήρα αερίου όταν η τάση θέρμανσης εφαρμόζεται [size = 2] [color = # 999999] Προστέθηκε μετά από 14 δευτερόλεπτα: [/color] [/ μεγέθους] Μπορεί κάποιος να μου πει το εύρος της θερμοκρασίας, όταν 5v είναι applied.i σημαίνει ποια θα είναι η θερμοκρασία max του αισθητήρα αερίου όταν η τάση θέρμανσης εφαρμόζεται

Ζω σε Πούνε, Ινδία Έτσι plz να μου πείτε ότι από πού να αγοράσουν αυτά τα αισθητήρα χωρίς σύνδεση αγοράζοντας οποιοδήποτε όνομα των καταστημάτων.

Επικοινωνήστε με τον αντιπρόσωπο στο 09448437768 ο οποίος θα φροντίσει να σας στείλουμε το LPG, δήλωσε ο αισθητήρας ... Cheers

Επικοινωνήστε με τον αντιπρόσωπο στο 09448437768 ο οποίος θα φροντίσει να σας στείλουμε το LPG, δήλωσε ο αισθητήρας ... Cheers απλά πες μου τι είναι το όνομά του. και ευχαριστώ για την reply.i είμαι πραγματικά θυμωμένος λόγω προμηθευτών στην περιοχή μας. ακριβώς το διπλάσιο της αρχικής τιμής. Πες μου το όνομά του το συντομότερο δυνατό

Ποια θα είναι η μέγιστη απόδοση του αισθητήρα αερίου LPG.

[QUOTE = welove8051? 703346] γεια, δοκιμάστε αυτό το κύκλωμα. αν απλά θέλετε να ανιχνεύσει το αέριο απλά συνδέστε το lm358 εξόδου στο MC ή αν θέλετε να μετρήσουν την αξία του στη συνέχεια να συνδέσετε τον αισθητήρα o / p για να ADC. για τον προγραμματισμό ADC αναφέρονται mazidi βιβλίο απλό του. αφορά kj [/quote] Γεια σας κύριε μπορείτε να μου πείτε περισσότερα σχετικά με αυτό διασυνδέεται αισθητήρα αερίου. Προσπάθησα πραγματικά αλλά coudn't πάρει αποτέλεσμα έτσι plz να με βοηθήσει ..... το κάνει αυτό lm358 μετατρέπει το σήμα σε ψηφιακό. έτσι plz μου λύσει αυτό το πρόβλημα

ναι, lm358 ενεργεί ως παράγοντας σύγκρισης. η έξοδος θα είναι ψηφιακή. επαληθεύει mq6 φύλλου δεδομένων για τη διαμόρφωση καρφίτσα.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back