Διαίρεση Ρολόι από μη ακέραιο αριθμό με χρήση VHDL

G

GuoHui

Guest
Θέλω να δημιουργήσει ένα κανάλι 1Hz από 5Hz, η οποία χωρίζουν από 2,5, και θέλω να έχω το 50% του κύκλου καθήκον, μπορεί κανείς να με βοηθήσει; guohui

Συνήθως αυτό επιτυγχάνεται με το πρώτο πολλαπλασιάζοντας επί 2 για να πάρει 10 Hz. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μετρητή να διαιρέσετε με το 5 για να 2Hz. Τέλος, χρησιμοποιήστε ένα διαιρούμε με το 2 flop για να πάρει 1Hz σε κύκλο λειτουργίας 50%. Ο πολλαπλασιασμός επί δύο σχηματίζεται από ένα ρολόι XOR και τετραγωνισμού.

[Quote = μπάντζο] Συνήθως αυτό επιτυγχάνεται με το πρώτο πολλαπλασιάζοντας επί 2 για να πάρει 10 Hz. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μετρητή να διαιρέσετε με το 5 για να 2Hz. Τέλος, χρησιμοποιήστε ένα διαιρούμε με το 2 flop για να πάρει 1Hz σε κύκλο λειτουργίας 50%. Ο πολλαπλασιασμός επί δύο σχηματίζεται από ένα ρολόι XOR και τετραγωνισμού. [/Quote] Γεια σου, ευχαριστώ για την απάντησή σας. Μπορείτε παρακαλώ να μου δείξετε το κύκλωμα ή VHDL κώδικα για πολλαπλασιάζονται 2; guohui

[Quote = μπάντζο] Συνήθως αυτό επιτυγχάνεται με το πρώτο πολλαπλασιάζοντας επί 2 για να πάρει 10 Hz. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα μετρητή να διαιρέσετε με το 5 για να 2Hz. Τέλος, χρησιμοποιήστε ένα διαιρούμε με το 2 flop για να πάρει 1Hz σε κύκλο λειτουργίας 50%. Ο πολλαπλασιασμός επί δύο σχηματίζεται από ένα ρολόι XOR και τετραγωνισμού. [/Quote] είναι το κύκλωμα μοιάζει με αυτό;

Μπορείτε να βρείτε μια εξήγηση για ένα απλούστερο αντίπαλός του ρολογιού στη διεύθυνση: Μετακινηθείτε προς τα κάτω και να δούμε κύκλωμα # 4. Μέσα σε FPGAs, ρολόι διπλασιασμό συχνότητας είναι πιο συχνά γίνεται από DLL ή PLL κυκλώματα. Ωστόσο, 1Hz απαίτηση σας σημαίνει ένα αρχείο DLL ή PLL δεν θα λειτουργήσει δεδομένου ότι έχουν ελάχιστη συχνότητα 25MHz. Αυτό doubler και οι περισσότεροι άλλοι χρησιμοποιούν πύλες XOR. Το πλάτος παλμού του σήματος εξόδου βασίζεται στην προπέλα καθυστέρηση των πυλών γύρω από το βρόχο. Μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον καθυστέρηση σε αυτό το βρόχο για να διευρύνει το παλμούς κάποια τι. Ωστόσο, με ένα ρυθμό 10Hz, παλμοί σας θα μοιάζει με τη λειτουργία ώθηση όταν προβάλλονται σε πεδίο. Θα πρέπει να αρκεί για να προκαλέσει όλους τους εσωτερική λογική, απλά μην περιμένετε να δείτε ένα μεγάλο κύκλο κατανάλωσης για το διπλασιασμό ρολόι.

Το αρχικό μήνυμα αναφέρεται ότι το 50% του κύκλου κατανάλωσης για το 1Hz σήμα απαιτείται. Ο ευκολότερος τρόπος να γίνει αυτό είναι να διαιρέσει κάτω δύο φορές τη συχνότητα που θέλετε και στη συνέχεια ακολουθήστε ότι με μια διαίρεση με το 2 flip-flop. Το διαιρούμε με το 2 flip-flop έχει πάντα ένα 50% του κύκλου καθήκον, ανεξάρτητα από το καθήκον του κύκλου του εισερχόμενου σήματος. Αυτό είναι που οδήγησε και στην αρχική απαίτηση του χάσματος κατά 2,5.

Πόσο περίπου χρησιμοποιώντας απλά tboth αυξήσεις και τα άκρα του ρολογιού πηγή, και διαιρώντας κατά 5 άμεσα για να πάρει το 50% του κύκλου καθήκον ... Νομίζω ότι thats το απλούστερη λύση.!;

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back