Δημιουργία κύκλωμα για να πάρει το ήμισυ του τάση συλλέκτη στο τρανζίστορ

M

Music Manic

Guest
Γεια Έχω στήσετε ένα απλό κύκλωμα σε breadboard μου (με τη βοήθεια ενός φίλου για να ελέγξετε τρανζίστορ μου) για την ενίσχυση. Έχω την:..; Πομπού θα Βάση εδάφους λαμβάνει συλλέκτη 2m2 αντίσταση 5Κ6 αντίσταση που λαμβάνουν (το οποίο υποτίθεται ότι πρέπει να μειωθεί κατά το ήμισυ την τάση που φαίνεται να παίρνει μια 8.7V ανάγνωση σχετικά με πολύμετρο μου Γιατί Τι κάνω λάθος είμαι με τη χρήση εννέα βολτ μπαταρία και το φορτίο. Χάρη

Αυτό δεν είναι το καλύτερο διάγραμμα του κυκλώματος που έχω δει, αλλά όσο μπορώ να δω έχετε συνδέσει μόνο δύο από τα τρία πόδια του τρανζίστορ, έτσι δεν είμαι σίγουρος τι περιμένει να συμβεί. Keith

[QUOTE = keith1200rs? 1141154] Αυτό δεν είναι το καλύτερο διάγραμμα του κυκλώματος που έχω δει, αλλά όσο μπορώ να δω έχετε συνδέσει μόνο δύο από τα τρία πόδια του τρανζίστορ, έτσι δεν είμαι σίγουρος τι περιμένει να συμβεί. Keith [/quote] Προσπαθώ να Bias την Collector με το ήμισυ της τάσης PD. Συγγνώμη για την pic, ήταν λίγο βιαστικά. Ευχαριστίες

Και οι δύο αντιστάτες συνδέονται με το ίδιο θετική παροχή, ένας διαιρέτης δεν μπορεί να λειτουργήσει έτσι, χρειάζεται η θετική τάση στο ένα άκρο και του εδάφους προς το άλλο άκρο. Θα ήθελα να σας προτείνω να κατεβάσετε ένα λογισμικό προσομοιωτή και να πειραματιστούν ένα ζευγάρι των κυκλωμάτων πριν δοκιμάσετε με ένα πραγματικό. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ένα online προσομοιωτή http://www.falstad.com/circuit/e-index.html

Εδώ είναι setup του φίλου μου και αυτός είναι να πάρει 4.5Volts Bias με δύο αντιστάσεις που συνδέονται με το θετικό πόλο: Από αριστερά προς τα δεξιά: Συλλέκτης Χάρη πομπού βάσης

Αυτό έχει και τα τρία πινέζες του τρανζίστορ συνδέεται το οποίο έχει περισσότερο νόημα. Αν θέλετε να καταλάβετε ηλεκτρονικά θα πρέπει να αρχίσετε να σχεδιάζετε διαγράμματα κυκλωμάτων, δεν φωτογράφηση breadboards. Keith

τους φίλους του σχεδιασμού σας είναι πιο παρόμοιο με διαιρέτη τάσης πόλωσης, όπου, όπως έχετε δοκιμάσει το ίδιο με ανοιχτό πομπό το σχέδιό σας δεν είναι εφικτή σε πραγματικό χρόνο για την τραβεστί

Εάν έχετε πρόσβαση σε ορισμένες αντιστάσεις έχω καταλήξει σε μια λύση. αν χρησιμοποιείτε την αντίσταση βάσης του 50 Kohm και μια αντίσταση συλλέκτη και 2,5 Kohm θα προκατάληψη μισή τάση την παραδοχή ότι η αξία της Beta τρανζίστορ σας είναι 100. 9 βολτ / αντίσταση βάσης = τρέχουσα βάση. βάση τα διαθέσιμα * beta = Ρεύμα συλλέκτη 9 βολτ - (ρεύμα συλλέκτη αντίσταση συλλέκτη *) = πτώση τάσης από συλλέκτη προς εκπομπό (στην περίπτωσή σας που θέλετε 4,5 Volt).

--- Ενημερώθηκε --- [/color] [QUOTE = krixen? 1141468] Αν έχετε πρόσβαση σε ορισμένες αντιστάσεις έχω καταλήξει σε μια λύση. αν χρησιμοποιείτε την αντίσταση βάσης του 50 Kohm και μια αντίσταση συλλέκτη και 2,5 Kohm θα προκατάληψη μισή τάση την παραδοχή ότι η αξία της Beta τρανζίστορ σας είναι 100. 9 βολτ / αντίσταση βάσης = τρέχουσα βάση. βάση τα διαθέσιμα * beta = Ρεύμα συλλέκτη 9 βολτ -. (ρεύμα συλλέκτη αντίσταση συλλέκτη *) = πτώση τάσης από συλλέκτη προς εκπομπό (στην περίπτωσή σας που θέλετε 4,5 Volt)
Γεια Krixen, Θα μπορούσατε να μου δώσετε κάποιες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς κάθε τμήμα λειτουργεί σε συνδυασμό με το άλλο. Καταλαβαίνω τι λέτε, αλλά θα πρέπει κάθε τρανζίστορ διαφορετικές συνθήκες για να εργαστούν σε ένα συγκεκριμένο τρόπο; Δουλεύω για NPN κατηγορίας Α βασικά ενισχυτή αυτή τη στιγμή, μόνο έτσι ξέρω ακριβώς τι συμβαίνει με το τρανζίστορ. Ευχαριστίες

Ρίξτε μια ματιά σε αυτό: http://www.falstad.com/circuit/e-voltdivide.html Δείχνει ένα διαιρέτη τάσης παράδειγμα. Χάος γύρω με τις αντιστάσεις πάρα πολύ και θα δείτε το μοτίβο. Η τάση αυτή προσδιορίζεται από την αναλογία αντιστάτη και όχι από την πραγματική τιμή. Είμαι ακόμα δεν είναι απολύτως σίγουροι για το τι προσπαθούμε να κάνουμε, όμως. Θέλετε η τάση συλλέκτη να είναι το μισό από ό, τι η τάση βάσης είναι; Ή μισό του πομπού;

Η μόνη διαφορά μεταξύ του BJT που χρησιμοποιείτε είναι η τιμή του συντελεστή βήτα. npn είναι αυτό που υποτίθεται έχετε έτσι ώστε θα λειτουργήσει. έτσι ώστε το ρεύμα στη βάση μπορεί να γραφεί ως: Βάση Τρέχουσα = [9 βολτ (από μπαταρία) - 0 βολτ (εκπομπός είναι γειωμένος)] διαιρούμενο με αντίσταση βάσης. τώρα το ρεύμα συλλέκτη είναι: βάση την τρέχουσα τιμή x βήτα. συνήθως βήτα είναι 100, μερικές φορές είναι 50, ανάλογα με το τρανζίστορ. η αναλογία μεταξύ ρεύμα συλλέκτη και βάσης ρεύμα είναι βήτα. (Ic / Ib). δεδομένου ότι τώρα έχετε το ρεύμα συλλέκτη, αν θέλετε να βρείτε την πτώση τάσης μεταξύ του συλλέκτη και του εκπομπού (V out) που μπορείτε να κάνετε 9 βολτ (από μπαταρία) - πτώση τάσης στην αντίσταση συλλέκτη (δηλαδή ρεύμα συλλέκτη αντίσταση συλλέκτη *) = V από [COLOR = "ασημένια"] --- Ενημερώθηκε --- [/color] Απλά θα κάνω μια γρήγορη περίληψη τύπο εδώ, διάβασα πάνω από τη θέση μου και αυτό μπορεί να είναι λίγο φλύαρος: μπαταρία θα ονομάζεται Vcc τώρα: Ib = (Vcc) / Ic = Rb Beta * Ib = Ic Beta / Ib (αυτό είναι να βρείτε βήτα αξία σας για να δείτε αν 100 ή διαφορετικά του) Vout = Vcc - (Ic * Rc) ξέχασα σχετικά με την πτώση τάσης διόδου από το βάσης σε εκπομπού, ρεύμα βάσης πρέπει να είναι: Ib = Vcc - 0.7 ν / Rb (συνήθως είναι 0,7, θα πρέπει να είναι εύκολο να μετρηθεί η πτώση τάσης μεταξύ της βάσης και του εκπομπού με ένα βολτόμετρο)

Απλά θα κάνω μια γρήγορη περίληψη τύπο εδώ, διάβασα πάνω από τη θέση μου και αυτό μπορεί να είναι λίγο φλύαρος: μπαταρία θα ονομάζεται Vcc τώρα: Ib = (Vcc) / Ic = Rb Beta * Ib = Ic Beta / Ib (αυτό είναι να βρείτε βήτα αξία σας για να δείτε αν 100 ή διαφορετικά του) Vout = Vcc - (Ic * Rc)
εξαιρετική δουλειά φίλε, αλλά να θυμάστε, είτε η τιμή Ic ή Beta πρέπει να είναι γνωστό εάν και οι δύο είναι άγνωστο υπολογισμός γίνεται όλο και πιο κουραστική

Ένα βασικό μειονέκτημα του αιώνα epresent κύκλωμα προκατάληψη είναι ότι εσείς οδηγείτε το τρανζίστορ σε κορεσμό τέλεια, αν υποθέσουμε ένα πολύ χαμηλό ρεύμα κέρδος. Για παράδειγμα, το τρανζίστορ στο αρχικό παράδειγμα έχει προφανώς Β περίπου 200, αν υπολογιστεί το κύκλωμα για Β = 100 ή ακόμα χαμηλότερη τιμή, τα κορεσμένα τρανζίστορ. Μικρές τρανζίστορ BC547 σαν σήμα καλύπτει μια τρέχουσα σειρά κέρδος των 100 έως 800. Αλλάζοντας το κύκλωμα σε μία αντίσταση πόλωσης βάσης-συλλέκτη αποφεύγει τουλάχιστον κορεσμό.

Αν μπορείτε να μου δώσετε την τιμή για το νέο Vout σας όταν γαντζώθηκε το έδαφος πίσω στον πομπό μπορώ να σας πω τι αξία σας είναι beta για το κύκλωμα σας και στη συνέχεια, μπορούμε εύκολα να καταλήξουμε σε λύσεις αντίσταση για το σχεδιασμό σας για να πάρετε 4,5 Volt μήκος του συλλέκτη-εκπομπού

Σύσταση προς Manic Μουσική: Εγώ δεν συμμετέχω σε αυτό το νήμα (μέχρι τώρα). Γιατί όχι; Είμαι πολύ τεμπέλης αντίστοιχα. δεν είναι αρκετό κίνητρο για να μεταφράσει λεκτική περιγραφή του κυκλώματος σας (και όλες οι ακόλουθες προφορικές εισφορές) σε ένα διάγραμμα του κυκλώματος. Θα πρέπει να ξέρετε ότι αυτό είναι κοινή πρακτική (για τη γνώμη μου: μια αναγκαιότητα) για την υποστήριξη ζήτημα όπως η δική σας με ένα διάγραμμα του κυκλώματος. Αυτή είναι η πρότασή μου για το μέλλον. LVW

Όπως ένα απλό κύκλωμα του ότι, κατά τη γνώμη μου του εύκολα κατανοητή. Ένα ενισχυτή του BJT με μόνο δύο αντιστάσεις. Φαίνεται, επίσης, να είναι νέα για την ηλεκτρονική και είμαι σίγουρος ότι θα είναι δύσκολο να κάνει το διάγραμμα του κυκλώματος.

[QUOTE = krixen? 1141899] Φαίνεται, επίσης, να είναι νέα για την ηλεκτρονική ....... [/quote] Ναι, πιθανότατα ... και ως εκ τούτου σύσταση μου.

--- Ενημερώθηκε --- [/color] [QUOTE = LVW? 1141917] Ναι, πιθανότατα ... και ως εκ τούτου σύσταση μου
Εδώ θα πάτε:

Πρόκειται για ένα συνηθισμένο σταθερό ckt προκατάληψη ποιο είναι το πρόβλημα εδώ, αν μεταβάλλεται η αξία Rb αυτόματα το op μπορεί να μεταβάλλεται ανάλογα με τις ανάγκες σας

βήτα αξία σας θα πρέπει να είναι ~ 202 αν οι υπολογισμοί μου είναι σωστοί, τώρα μπορείτε να ελέγξετε το ρεύμα συλλέκτη για να δώσει το Vout χρειάζεστε

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back