Γραμμικοποίηση Συνήθεις Διαφορικές Εξισώσεις

T

thavamaran

Guest
Γεια σας παιδιά, im προσπαθεί να γραμμική μορφή συζευγμένων μη γραμμικών ωδή. Θα χρησιμοποιηθεί για μερική παράγωγος, και στη συνέχεια jacobian μήτρα, έχω δει χαρτί, χρησιμοποιώντας state-χώρος μοντέλο της jacobian μήτρας. Παίρνω Λοξοτομώ μια σωστή αναφορά σε αυτό το μοντέλο στο χώρο καταστάσεων. Επισυνάπτεται η μη γραμμική ωδή, η μερική παράγωγος της μη γραμμικής ωδή και το κράτος-πρότυπο χώρο της jacobian μήτρας. Μπορεί κάποιος να βελτιώσει ή να εξηγήσει πώς πήρε το κρατικό χώρο μοντέλο όπως ο μετασχηματισμός, είναι μια διατύπωση διορθώσετε. Συγνώμη για ζητώντας με αυτόν τον τρόπο να προκαλέσει λοξοτομώ το εύρημα οποιαδήποτε βιβλία ή αναφοράς που αναφέρεται ή που εξηγούν αυτή. Σας παρακαλώ βοηθήστε με! ευχαριστώ!

Νομίζω κατάσταση μέθοδος χώρος είναι το πιο εύκολο μιας και συζητηθεί στο βιβλίο Ogata περίπου Γραμμικά συστήματα ελέγχου Desidn

Εάν πρόκειται για μια φυσική (μηχανική;) πρόβλημα κάθε απόπειρα γραμμικοποίηση πρέπει να καθοδηγείται από τη φυσική (μηχανική) του συστήματος .... έτσι μέχρι να εξηγήσω ότι δεν νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να βοηθήσει. rt

Είναι εύκολο στην έτσι κι αλλιώς το βλέπει κανείς. Θα δώσω τρία βήματα 1. Προσδιορίστε τον αριθμό των μεταβλητών που έχετε σε όλη συστήματος 2. Αν 1, χρήση Taylor σειρά διαστολής 1 μεταβλητή της order1. Σε περίπτωση που 2 ή περισσότερες επέκταση χρήση σειρών Taylor για πολλαπλές μεταβλητές του order1. 3. προσδιορίσει την κανονική λειτουργία μεταβλητής δηλαδή X = X (0) + x st dx / dt = dx / dt. μετά από αυτό τα τρία βήματα u θα έχουν εξισώσεις σας στην έκδοση linearise

Λοιπόν, νομίζω ότι αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το χώρο καταστάσεων που θα θέλατε να δείτε αυτή τη σελίδα: [url = http://en.wikipedia.org/wiki/State_space_ (έλεγχοι) # Linear_systems] χώρο κράτος (ελέγχει) - Βικιπαίδεια , την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια [/url] και όπως μπορεί να έχετε παρατηρήσει γραμμικοποίηση είναι απαραίτητη για αυτό το μοντέλο για τη δουλειά ... έτσι μπορείτε να διαπιστώσετε ότι χρησιμοποιώντας σειρές Taylor πρίν κινείται προς το μοντέλο χώρου καταστάσεων είναι πολύ χρήσιμα.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back