Γιατί uplink freq.is πάντα μεγαλύτερη από downlink freq.;

B

Bhanumurthy

Guest
Γεια σου, Παρακαλείστε να εξηγήσει γιατί οι συχνότητες ανερχόμενης ζεύξης θα πρέπει να είναι υψηλότερη από ό, τι downlink συχνότητες στην δορυφορική παράδειγμα communications.For, 6GHz και 4GHz είναι οι συχνότητες uplink και downlink χρησιμοποιείται σε C-band.Similarly, 14GHz και 12GHz είναι οι συχνότητες uplink και downlink χρησιμοποιείται σε Ku- μπάντα. bye Bhanumurthy.

Το ζήτημα αυτό έχει ήδη ζητηθεί παρακαλούμε να αναζητήσετε.

Γεια σου, έχω ψάξει για αυτό, αλλά οι απαντήσεις δεν ήταν satisfactory.My ερώτημα είναι abt η χρήση του freq.in satcom. bye Bhanumurthy.

δείτε ο λόγος είναι ότι .... 1) Στο σταθμό Γη έχουμε να διεισδύσει στην ατμόσφαιρα για να φτάσει το δορυφορικό σταθμό .. γι 'αυτό χρειαζόμαστε πολλή δύναμη για να δημιουργηθούν ... Αυτό είναι δυνατό μόνο με τη βοήθεια της υψηλής κυκλώματα πομπού εξουσία .... που δεν μπορεί να να εγκατασταθεί στο δορυφόρο .... έτσι uplink είναι υψηλότερη freq με μεγαλύτερη δύναμη. 2) Τώρα που η συχνότητα αυξάνεται το ποσό της παρεμβολής που προκαλείται από την atmosphore μειώνει ... όπως υψηλότερο σήμα συχνότητας έχει περισσότερη ενέργεια σήματος σε αυτό .... έτσι μπορεί να διαπεράσει την ατμόσφαιρα πιο εύκολα ... (ο ίδιος λόγος που χρησιμοποιούν διαμόρφωση με υψηλότερη συχνότητα) 3) ανεπιθύμητο παραμόρφωση σαν βροχή (κύρια αιτία της εξασθένησης), ομίχλη, άλλη συχνότητα στη γειτονιά, να προκαλούν στρέβλωση κλπ .... έτσι πρέπει να υπολογίζει σε αυτούς τους παράγοντες και να αυξήσει τη ζώνη συχνοτήτων στα 100 - 1000Ghz σειρά ... Τώρα, το Satellite είναι ένα μικρό κομμάτι του εξοπλισμού και θα πρέπει να είναι ελαφρύ ... γι 'αυτό δεν μπορεί να έχει υψηλή ενισχυτές ισχύος επί του σκάφους έτσι από προεπιλογή το freq είναι χαμηλότερη από ό, τι uplink ... Ελπίζω ότι αυτό είναι κατατοπιστική .... αν είναι τύπου χάρη ... Cheers ...

Γεια σου, εκτιμώ οι πόνοι u've ληφθούν για να απαντήσει question.However μου, έχω μερικές doubts.Firstly, πώς freq. και η ισχύς σχετίζονται; Δεύτερον, όταν το σήμα με την υψηλή ισχύ που uplinked φθάνει το δορυφόρο που βρίσκεται σε ύψος λόγο, 36 χιλιάδες χιλιόμετρα, το σήμα γίνεται πολύ weak.So, ακόμα και αν το u χρησιμοποιήστε ένα υψηλής freq.signal λένε 6GHz, ισχύς του μεταδιδόμενου σήματος η οποία περιήλθε στο δορυφορικό δέκτη εισόδου θα είναι πολύ αδύναμη. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιούμε έναν ενισχυτή LNA ή RF στην είσοδο να ενισχύει το σήμα και έπειτα downcoversion γίνεται από 6GHz να 4GHzThe τελικό στάδιο του δορυφορικού πομπού πριν το σήμα τροφοδοτείται στην κεραία θα είναι ένα υψηλής Amplifier.Ofcourse ισχύος, οι δυνάμεις που χρησιμοποιείται στο σταθμό γη και στο δορυφόρο θα είναι διαφορετική ως u've σωστά επεσήμανε. Όμως, ο λόγος για υψηλότερη freq uplink. και κάτω downlink freq. σε satcom ακόμα σαφές does'nt αμφιβολία μου εντελώς. Thanx πάλι. bye Bhanumurthy

ok επιτρέψτε μου να προσπαθήσω το καλύτερό μου για να εξηγήσω .... Βλέπε την πρώτη u πρέπει να γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ της ενέργειας του σήματος και ενισχυτή κέρδος εξουσία ... Μεγαλύτερη είναι η συχνότητα .. υψηλότερη είναι η ενέργεια του σήματος το οποίο σημαίνει ότι το σήμα μπορεί να ταξιδέψει σε μεγαλύτερη απόσταση χωρίς διαφοροποίηση ... όπως γνωρίζουμε ενέργεια δίνεται ως ενέργεια διασκορπίζεται όταν η τάση f (t) εφαρμόζεται στο 1ohm αντιστάτη και δίνεται από .. . αναπόσπαστο - ∞ έως ∞ [f (t)] ^ 2 dt και το κέρδος ισχύς παρέχεται από τα τμήματα του ενισχυτή του επίγειου σταθμού και δεν έχει καμία σχέση με την ισχύ του σήματος .... U μπορεί να δει αυτό σαν αυτό .... Κέρδος A1 * A2 * Κέρδος ... (Κέρδος ισχύος) Και για την κα αβεβαιότητας που εγώ θα πω ότι το u έχει ερευνηθεί και στη συνέχεια ιδρύθηκε uplink> downlink .... για τους λόγους που ανέφερα νωρίτερα ... Αν u εξακολουθούν να έχουν αμφιβολίες u είναι ευπρόσδεκτα ...

Γεια σας, Κατ 'αρχάς, u've επεσήμανε ότι απολαβή ισχύος ενός ενισχυτή δεν έχει σχέση με σήμα power.Can u ευγενικά διευκρινίσει με ποιο τρόπο η ισχύς του σήματος είναι αυξημένη χρήση με υψηλή circuits.Excuse πομπό ισχύος, εφόσον έχω ζητήσει μια ανόητη ερώτηση ... αλλά θα ήθελα να πάρετε ιδέες μου καθαρά. Δεύτερον, σε u'r πρώτη απάντηση, u'r πρώτο σημείο λέει ότι περισσότερη δύναμη από το σταθμό γη είναι απαραίτητη για τη μετάδοση του σήματος στο δορυφόρο από τη διείσδυση μέσω της ατμόσφαιρας θα είναι εύκολο και να διανύουν μεγάλες distance.My ερώτηση είναι «Είναι το ίδια λογική δεν ισχύει για το σήμα να μεταδίδεται από δορυφόρο πίσω στη γη ". Τα υπόλοιπα είναι έννοιες clear.Thanx για άλλη μια φορά. Θεωρεί Bhanumurthy.

[Quote = Bhanumurthy] Γεια σου, Παρακαλείστε να εξηγήσει γιατί οι συχνότητες ανερχόμενης ζεύξης θα πρέπει να είναι υψηλότερη από ό, τι downlink συχνοτήτων στις δορυφορικές επικοινωνίες .. [/quote] Η ερώτησή σας υπονοεί ότι οι συχνότητες ανερχόμενης ζεύξης είναι πάντα υψηλότερη από τις συχνότητες downlink. Ωστόσο, αυτό απλά δεν είναι αλήθεια. Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα απαριθμητή. Είναι ακριβώς ένα θέμα των διεθνών κανονισμών και των κανόνων - φυσικά με τις φυσικές ιδιότητες του μέσου στο οποίο η επικοινωνία λαμβάνει χώρα.

ok άλλη μια προσπάθεια .... Έχω δει δίνεται η μαθηματική φόρμουλα για την ενέργεια του σήματος ... ισχύ του σήματος δίνεται από την περίοδο σήματος ενέργειας / ώρα .... εάν το u θέλει διευκρινίσεις αφορούν http://cnx.org/content/m10055/latest/ από αυτό το u θα πρέπει να κατανοήσουν ότι .... ως η περίοδος πάροδο του χρόνου μειώνεται η συχνότητα ή πηγαίνει για την αύξηση της ΕΓΓΕΝΕΙΣ σηματοδοτούν αυξήσεις εξουσία .... Αλλά για να ταξιδέψουν σε μακρινές αποστάσεις πρέπει να έχουν περισσότερα από εγγενή δύναμη του σήματος, έτσι χρειαζόμαστε ΤΕΧΝΗΤΑ τόνωση .... δηλαδή διαφοροποίηση με συχνότητα uplink .... και για το δεύτερο πράγμα .... u είναι σωστές υπάρχει ένα trade-off .... δηλαδή από τότε που CANT ενισχύσει την κατερχόμενη ζεύξη έτσι ώστε να χρησιμοποιούν SUPER κυκλώματα υψηλής ευαισθησίας στο σταθμό Γη ..... να θέσει σε κίνδυνο την απώλεια που συνδέεται με μείωση της συχνότητας .... Ελπίζω να εκκαθαριστεί αμφιβολίες .... Cheers σας ..! Dont ξεχάστε την βοήθησε Buttion ....!

αν ur το παίρνετε με την έννοια του συστήματος GSM, είναι όλα becasue της διαθεσιμότητας ισχύος, BTS έχει περισσότερη δύναμη avaiable για τη μετάδοση καθώς σε σύγκριση με ur σύστημα κινητής τηλεφωνίας

Bhanumarthy έγραψε: Παρακαλούμε να εξηγήσει γιατί οι συχνότητες ανερχόμενης ζεύξης θα πρέπει να είναι υψηλότερη από ό, τι downlink συχνοτήτων στις δορυφορικές επικοινωνίες Λοιπόν νομίζω ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο στο uplink χρειαζόμαστε υψηλή συχνότητα και πιο ισχυρό σήμα είναι bcuz κινείται έξω Fource βαρύτητας.

farhantariq καλά ..... ποτέ δεν έχω συναντήσει ποτέ αυτή την ιδέα του ηλεκτρομαγνητικό σήμα που πραγματοποιείται από τη βαρυτική έλξη της Γης ..... Do u έχω καμία ορισμένα στοιχεία αυτού του φαινομένου ή u είναι μπλόφα .... plz clearify

Είμαι υποχρεωμένος να τροποποιήσει την απάντησή μου από την 21 Ιουν αφού έχω μάθει κάτι στο μεταξύ:. 1) Φαίνεται να είναι σωστή, ότι οι συχνότητες ανερχόμενης ζεύξης επιλέγεται υψηλότερη από ό, τι για την κατερχόμενη ζεύξη, όμως, αυτό είναι αλήθεια μόνο για δορυφορικών επικοινωνιών συστήματα , όπου η κεραία λήψης γη έχει συνήθως ένα πολύ πιο κάτω κέρδος το uplink κεντρικό σταθμό. Ο λόγος είναι ο ελεύθερος χώρος εξάπλωση απώλεια καθώς και η ατμοσφαιρική / τροποσφαιρικό ζημίες, οι οποίες αυξάνονται με τη συχνότητα. 2). Για βαθιές διαστημικές αποστολές το επιχείρημα αυτό δεν ισχύει, διότι και στις δύο περιπτώσεις (uplink, downlink) κεραίες υψηλής απολαβής μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη γη.

βλ. έχουμε δύο παράγοντες εδώ ένα χρειαζόμαστε την ισχύ του σήματος που διαπερνούν την ατμόσφαιρα και θα απαιτούν επίσης στενό εύρος δέσμης να λαμβάνει το σήμα σωστά στο δορυφόρο κεραία μικρού μεγέθους αυτοί οι δύο παράγοντες έχουν σήμα υψηλής συχνότητας, που είναι ο λόγος που χρησιμοποιούμε σήμα υψηλής συχνότητας Τώρα χρειαζόμαστε δύναμη στο σταθμό γη είναι επίσης veryy υψηλή από ό, τι στο beacuse δορυφορική η έξοδος του ενισχυτή του δορυφόρου είναι σταθερό και πρέπει να αντισταθμίσει τις απώλειες στην ατμοσφαιρική uplink και downlink γι 'αυτό χρειαζόμαστε περισσότερη δύναμη στο σταθμό γη όπως μπορεί » t να παραχθεί στο δορυφόρο. και η απαιτούμενη ισχύς θα πρέπει να βασίζεται στην ατμοσφαιρική κατάσταση αν η αν είναι καλή δύναμη απαιτείται είναι λιγότερο και αν υπάρχει βροχών η απαιτούμενη ισχύς είναι υψηλή. [color = red] [/color]

Αγαπητέ φίλε jaywant007 Plz να εξηγήσει τις παρατηρήσεις σας σχετικά με αυτή τη δήλωση "Απλά παραθέτω την έκφραση που δείχνει τη σχέση ανάμεσα στην εκπεμπόμενη ισχύς και η συχνότητα"

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back