Γιατί PCB χρώμα είναι το μαύρο

V

vmanojnair

Guest
Γεια σας φίλοι, είμαι Manoj V, εργάζεται ως μηχανικός της ασφάλειας του Διαδικτύου. Έχω μια αμφιβολία σχετικά με τυπωμένου κυκλώματος. Γιατί Όλα τα PCB είναι σε πράσινο χρώμα; Ελπίζω να πάρει σωστή απάντηση. Χάρη Manoj V

Οι Πράσινο χρώμα καλούνται soldermask.They διατίθενται σε πολλά χρώματα συμπεριλαμβανομένων των Πράσινων & μαύρο. Ο σκοπός είναι η προστασία του Cu στρώμα από τη διάβρωση και παρέχουν καλή μόνωση.

Dindeds, Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντησή σας :)

Μπορείτε επίσης να έχετε τα PCB σε μαύρο ή λευκό χρώμα. το χρώμα του πίνακα εξαρτάται από τη μάσκα ύλης συγκολλήσεως

Η μάσκα ύλης συγκολλήσεως θα μπορούσε να είναι κίτρινο ή κόκκινο πάρα πολύ. Εξαρτάται από την απαίτηση του πελάτη. Regards

το χρώμα δεν επηρεάζει την απόδοση του PCB, μπορεί να είναι παράδοση!

Το πιο σημαντικό -. Μάσκα ύλης συγκολλήσεως (όπως υποδηλώνει το όνομα) αποτρέπει την κολλήσεις από την γεφύρωση δίπλα ίχνη και καρφίτσες. Δεν είναι όλα τα κυκλώματα έχουν κολλήσεις μάσκα, όμως. Πολλά φτηνά πίνακες στο παρέχεται η εξουσία δεν την έχουν.

Ναι, η μάσκα ύλης συγκολλήσεως είναι να αποφευχθεί η πάστα συγκόλλησης στο μεταξύ τα μαξιλάρια σύντομο μαζί, όταν διέρχονται από μηχάνημα κύμα ή αναδιαμόρφωση. Διαφορετικά, το PCBA ενδέχεται να προκληθεί βλάβη οφείλεται σε βραχυκύκλωμα κατά τη δοκιμή από jigs. Στην κορυφή του μάσκα ύλης συγκολλήσεως, υπάρχει συνήθως μια προσθήκη λευκό χρώμα που ονομάζεται μεταξοτυπία για εκτύπωση σε αυτό. (Κανονικά, κρίσιμες περιοχές, π.χ. IC περιοχή μαξιλάρια, περιοχές μπορεί εύκολο να βρεθεί βραχυκύκλωμα) Ο σκοπός είναι να δώσει επιπλέον προστασία, καθώς δείχνει τον αριθμό αναφοράς ένδειξη, PCB κλπ. πληροφορίες Σύμφωνα με την τελευταία ευρωπαϊκή νομοθεσία που όλοι πρέπει να εκπληρώσει RoHS απαίτηση.

Ελπίζω να πάρει σωστή απάντηση. Χάρη Manoj V
Αν αναφέρονται στο φυσική πράσινο χρώμα του σκάφους, δείχνει ότι είναι κατασκευασμένο από γυαλί-εποξυ η οποία φυσιολογικά είναι πρασινωπό χρώμα. Βακελίτης πλακέτα είναι καφέ και είναι δύσκολο να συνεργαστεί με το τι αφορά την κοπή, ή το πριόνισμα με το μέγεθος. Glass-εποξυ πίνακες από την άλλη πλευρά είναι εύκολο να εργαστεί με και να μην σπάσει ή να θρυμματιστεί. Αν είστε αναφερόμενος στο κομμάτι-επένδυση ή φιλμ, μπορεί να είναι είτε μαύρο, πράσινο ή κόκκινο. Είναι ακριβώς το χρώμα της φωτοευαίσθητης ταινίας και μπορεί να είναι ουσιαστικά οποιοδήποτε χρώμα. Αλλά είναι συνήθως αριστερά πράσινο, μαύρο ή κόκκινο.

Γεια σου, Μπορείτε να έχετε τα PCB σε πολλά χρώματα. Ευχαριστώ για όλες αυτές τις πληροφορίες.

[Quote = medsalehi] Γεια σου, Μπορείτε να έχετε τα PCB σε πολλά χρώματα. Ευχαριστώ για όλες αυτές τις πληροφορίες. [/Quote] Αλλά και για την προβολή PCB συνήθως καλύτερα να είναι σε μαύρο για την αντίθεση.

Μου αρέσει πάρα πολύ μπλε, όλα τα σετ μου χρήση μπλε PCBs

Δικό μου είναι πάρα πολύ καλό, επάργυρο

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back