Γενική αμφιβολία

S

santom

Guest
Hi all,
Έχω μόνο ένα question.Will η δίοδος λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, ανεξάρτητα από τη θέση του (δηλαδή) είτε στην κάθοδο προς την κατεύθυνση ανόδου ή σε άλλες direction.Will θα έχει καμία επιρροή στην τάση κυματομορφή; Βοήθησέ με, εάν κάποιος ξέρει γι 'αυτό ..;

Θα διεξάγει αν Εμπρός προκατειλημμένη και να αντισταθούμε να αντιστραφεί μεροληπτική!

nominal voltage range, at reverse polarity it behaviour is like a zenner diode, but it's not regular operation, due sometimes it fires and bocomes a short-circuit.

Προφανώς, αν λειτουργούν πάνω από
ονομαστικό εύρος της τάσης, σε αντίστροφη πολικότητα είναι η συμπεριφορά είναι σαν μια δίοδος ZENNER, αλλά δεν είναι κανονική λειτουργία, μερικές φορές, λόγω των πυρκαγιών και bocomes ένα βραχυκύκλωμα.

αν η δίοδος είναι η μόνη που το κύκλωμα, νομίζω ότι συνηθίζει να είναι μεγάλο πρόβλημα.αλλά αν είναι σε κάποιο άλλο κύκλωμα, κάνει μια μεγάλη διαφορά.u μπορεί να το πάρει;

αυτό wont δουλειά,
ότι είναι αυτό που ονομάζεται η αντίστροφη επηρεαστούν τα αποτελέσματα των διόδων.

Τα πάντα εξαρτώνται από τη συχνότητα του σήματος και η δίοδος χωρητικότητα.Σε χαμηλές συχνότητες τα εμπρός προκατειλημμένη δίοδος είναι σχεδόν ένα βραχυκύκλωμα και να αντιστραφεί είναι ένα ανοικτό κύκλωμα.Σε υψηλότερες συχνότητες η αντιστροφή είναι ένα πυκνωτή από αρκετά υψηλή τιμή για να περάσει μερικές από τις σήματος.

Μια δίοδος διεξάγει μόνο σε ένα direction.In την άλλη κατεύθυνση είναι μόνο ασθενικά διεξάγει.

Εννοείτε στο ίδιο κύκλωμα, εάν αντιστραφεί η δίοδος, θα λειτουργήσει το ίδιο;Φυσικά δεν είναι.Και διαφέρει αν κύκλωμα προσφορά σας τάση είναι AC ή DC.

Με απλά λόγια, κάθε δίοδος έχει μια τάση κατωφλίου (συνήθως γύρω 0.7V για διόδους πυριτίου), οπότε αν έχετε εφαρμόσει τάσης υψηλότερο από αυτό το όριο τάσης σε όλη τη δίοδο, προς τη σωστή κατεύθυνση, δηλαδή από την ανόδου καθόδου, η δίοδος θα απλώς συμπεριφέρεται ως ένα βραχυκύκλωμα, ή πιο συγκεκριμένα, για τη φόρτιση της DC 0.7V.Εάν εφαρμόσετε τάση μικρότερη από το κατώτατο όριο, ή να εφαρμόσει την τάση από καθοδικές σε άνοδο.η δίοδος απλά θα συμπεριφέρονται ως ένα ανοικτό κύκλωμα.

Έτσι, εάν χρησιμοποιείτε δίοδος σας σε ένα DC μόνο κύκλωμα, αν η τάση σε όλη τη δίοδο είναι αρκετά υψηλή ώστε να την κάνει ON (υψηλότερη από το όριο τάσης), στη συνέχεια, εάν u αντιστραφεί η δίοδος, που θα είναι σίγουρος μακριά.
Όμως, αν χρησιμοποιείτε τη δίοδο σε ένα κύκλωμα εναλλασσόμενου ρεύματος, η δίοδος θα εργάζονται κατά πάσα πιθανότητα σε δύο κατευθύνσεις.Εάν σε μια περίπτωση, η δίοδος είναι ON, αυτό θα είναι κατά πάσα πιθανότητα για ένα μόνο μέρος του κύκλου, το μέρος της τάσης ημιτονοειδές κύμα όπου η τάση υπερβαίνει το όριο, τότε εάν u αντιστραφεί η δίοδος, θα υπάρξει πιθανώς ένα άλλο μέρος της το ημιτονοειδές κύμα στο αντίθετο τμήμα που θα υπερβαίνει το όριο πολύ, αλλά προς την αντίθετη κατεύθυνση.Έτσι, μπορεί η β δίοδος θα λειτουργήσει σε δύο κατευθύνσεις, αλλά σίγουρα η κυματομορφή εξόδου δεν θα είναι το ίδιο, τουλάχιστον στην κατεύθυνση αντιστράφηκε.

Ελπίζω αυτό να βοηθάει κάπως

Σας ευχαριστώ πολύ για όλες τις ur απαντήσεις ..

Νομίζω ότι θα έπρεπε να έχει πιο συγκεκριμένα στην ερώτησή μου σχετικά με την ακριβή κατάσταση.
Το κύκλωμα το οποίο αναφέρομαι να τροφοδοτείται με εναλλασσόμενο ρεύμα.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα κύκλωμα δέκτη RF.
Έχει, επίσης, πήρε μια χωρητικότητα που μπορεί να storethe τάση κατά τη στιγμή που η δίοδος είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση προς την κατεύθυνση παροχής τάσης (Reverse Bias)

Σε κανονική λειτουργία, αν η δίοδος τοποθετείται στην κατεύθυνση ανόδου-καθόδου, ο πυκνωτής πρόκειται να αποθηκεύουν την ενέργεια κατά την αντίστροφη condn μεροληψία της διόδου .. και θα έχουμε μόνο τα θετικά κυματομορφής τάσης στο output.NO αμφιβολία σ 'αυτό ...

Τι θα συμβεί αν έχει τοποθετηθεί στο oppposite μόδας ..

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ: η φίλη που δημοσιεύτηκε τελικά είχε το σημείο μου πήρε σχεδόν πήρα κάτι suppose.I σαφείς ως προς αυτό now.Still, θέλω όλοι σας να ξέρετε για αμφιβολίες μου έτσι ότι θα είναι χρήσιμο σε όλους μας ..)

Γεια σου ...

Νομίζω ότι τώρα η παραγωγή θα είναι όλα αρνητικά ....
coz thats ', όταν η AC δίνεται στο θετικό το ήμισυ της διόδου συνηθίζει να conductin καθώς κα την έχουν διατηρηθεί στη θέση fwd προκατάληψη ... αλλά όταν στο neg κύκλο διεξάγει η δίοδος μέσω αυτής και τις επιβαρύνσεις που πυκνωτή, αλλά προς την αντίθετη πόλωση που θα είχε χρεωθεί με άλλο τρόπο, δηλαδή, όταν στο fwd προκατάληψη .... n ως συνήθως στον επόμενο θετικό κύκλο της χωρητικότητας μπορεί να αποφορτιστεί coz μια διμερή «διαρροής του n ο κύκλος επαναλαμβάνεται ...

Νομίζω ότι αυτό είναι ό, τι συμβαίνει .... i dont έχουν λογισμικό για την προσομοίωση το ν δείτε τώρα .. αλλά μόλις μου το πάρει ... Θα τοποθετήσω u πίσω ...

αλλά αν δεν αντιστραφεί η τάση να αυξάνεται brakdown εγκαύματα δίοδο τάσης.

στο ac, cathod / ανόδου δεν έχει κανένα νόημα, αλλά το dc, έχει σημασία.

Αν με την αλλαγή της δίοδο δεν έχει κανένα αποτέλεσμα, τότε απλά δεν υπάρχει ανάγκη για αυτό.Anyway παραπάνω εξηγήσεις είναι σωστό.

Χαιρετισμοί

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back