Βοήθησέ με να σχεδιάσει ένα 19kHz FM αποδιαμορφωτή

P

PalapaGuy

Guest
Είμαι προσπαθεί να σχεδιάσει ένα αποδιαμορφωτή για εμπορικούς εκπομπές στα FM, που έχει βελτιστοποιηθεί για να ανιχνεύσει μόνο τα 19 kHz πιλοτικά αδιαμόρφωτο στερεοφωνικό σε πολύ χαμηλότερη τιμή C / N (κάτω από συνήθεις όριο διάκρισης). Χρειάζομαι μόνο τον τόνο 19 kHz και όχι ο ήχος του προγράμματος. Οποιαδήποτε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη.

Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό που έχει σημασία στην πράξη, αλλά από μια γενική άποψη επεξεργασία σήματος, μια γραμμική δέκτης θα απαιτηθεί, χωρίς τη συνήθη ΑΝ περιορισμό του δέκτη FM. Θα είναι σε θέση να ανιχνεύσει έναν ήχο που είναι πιλοτικό μερική καλύπτονται από ένα ισχυρότερο σήμα FM σε ένα κανάλι γείτονα, ιδιαίτερα εάν η ανίχνευση εύρος ζώνης μπορεί να είναι χαμηλή. Σχεδιάζετε ένα ψηφιακό δέκτη ή αναλογική λύση;

Ψηφιακή λύση είναι προτιμότερη. Δεν θα υπάρξει πρόβλημα παρακείμενο κανάλι λόγω ΑΝ φιλτραρίσματος, αλλά ο πιλότος 19 kHz του μαθήματος είναι στο σύνθετο baseband μαζί με τυχαία ήχου. Ο πιλότος προστατεύεται από ζώνες φρουρά γύρω από αυτό. Έτσι, η δουλειά του δέκτη είναι σχετικά απλή: για την ανίχνευση της αδιαμόρφωτο τόνο 19 kHz σε χαμηλές τιμές C / N. Νομίζω ότι είστε αληθές ότι ένας περιοριστής δεν πρέπει να χρησιμοποιείται.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back