Βοήθησέ με να με κάνει κύκλωμα οδόμετρο για ένα σκούτερ

D

david90

Guest
Προσπαθώ να κάνει μια οδόμετρο για σκούτερ μου. το σκούτερ είναι μηχανοκίνητη και είναι αρκετά μικρό (22 lbs). Σκέφτομαι ένα μαγνητικό αισθητήρα τύπου pickup και χρησιμοποιώντας AVR για την επεξεργασία των παλμών από τον αισθητήρα. Πώς κάνετε τον αισθητήρα; Ξέρω πως το έργο, αλλά τις γνώσεις μου δεν είναι πολύ βαθιά.

Για τη μέτρηση αποστάσεων / ταχύτητα θα χρειαστεί μόνο ένα pick-up συσκευή η οποία, στην περίπτωσή σας, μπορεί να είναι ένας αισθητήρας αίθουσα ή ένα μικρό διακόπτη καλάμι. Μπορείτε να προσπαθήσετε να επισυνάψετε ένα δίσκο με τον άξονα και κόλλα αρκετές μικρές μόνιμους μαγνήτες. Τα περισσότερα από αυτά που έχετε τόσο καλύτερη είναι η ανάγνωση θα είναι .. Άλλη επιλογή είναι βασισμένη στον ίδιο δίσκο, αλλά αυτή τη φορά θα τρυπάνι τρύπες αντί των μαγνητών κόλλημα, και ως αισθητήρα και pick-up συσκευή που θα χρησιμοποιεί ένα LED δίοδο σε συνδυασμό με ένα φωτοτρανζίστορ. Το στοιχείο αυτό μοιάζει με ένα μικρό γεφύρι με ένα κενό στη μέση για τη ρίψη δίσκο με τρύπες. Υπόλοιπα είναι απλώς υπολογισμοί του αριθμού των παλμών ανά ώρα .. Regards, IanP

Είναι με καλάμι διακόπτη αξιόπιστη; Έτσι δεν είναι μηχανικά και όχι στερεά κατάσταση;

Προσωπικά θα προτιμούσα έναν αισθητήρα αίθουσα πάνω διακόπτη Reed, και, ναι, είναι μηχανική συσκευή. Ωστόσο, αυτές οι διακόπτες είναι πολύ αξιόπιστα, δεδομένου ότι δεν λειτουργούν στην παρουσία του αέρα (οξυγόνο), οπότε, αν υπάρχουν - τα χρησιμοποιούν. Regards, IanP

τι είδους όσπρια κάνετε αίθουσα εξόδου αισθητήρων; Μήπως χρειάζεται να ενισχύσει ή την κατάσταση του σήματος πριν από την εισαγωγή στην AVR;

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back