Βοήθησέ με να λύσει κάποια διαφορικές εξισώσεις

C

comnint

Guest
παρακαλώ να με βοηθήσει για την επίλυση αυτής της εξίσωσης διαφορική εξίσωση είναι να επισυνάψετε το αρχείο [/img]

Προσπάθησα να κάνει ό, τι μπορώ ακόμα dont κανένα τρόπο με τον οποίο μπορεί να λυθεί;;;;

Κι εμένα. Στην αρχή, σκέφτηκα ότι αυτό είναι μόνο ένα συνηθισμένο εξίσωση diff, όπως: y '= y + x, όμως, είναι πραγματικά ένα μεγάλο πρόβλημα όταν y »είναι στον παρονομαστή, όπως αυτό το 1 / y' = 1 / y + 1 / x αυτό diff εξίσωση δεν έχει τη μορφή όπως και κάθε που έχω μάθει στο παρελθόν. Ίσως είναι απλά και μόνο επειδή δεν ξέρω πώς να χρησιμοποιεί παράγωγα μεταβλητή. Ωστόσο, πιστεύω ότι υπάρχουν κάποιες εξισώσεις διαφ. έχοντας ρίζας που δεν μπορεί να εκφραστεί από τις συνήθεις λειτουργίες που έχουμε είναι γνωστό. Υπάρχει κάποιος εδώ ξέρει πώς να αποδείξει την ρίζα αυτής της εξίσωσης 'διαφορά δεν μπορεί να εκφραστεί από τις συνήθεις λειτουργίες, όπως την αμαρτία, cos, εκθετική, polynomical ,...?

Επίσης, είμαι πολύ ενδιαφέρονται για λύση αυτού του differntial εξίσωση. Επίσης, προσπάθησα αρκετά σκληρά, αλλά καμία τύχη. Φαίνεται να είναι μια μη γραμμική differntial eq. -Nand_gates

Θα σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μετασχηματισμού Fourier. Μπορεί να βοηθά με το βαθμό δυσκολίας του 1 / y ».

Από πού πήρες αυτό το eq διαφορικό. ότι μπορεί επίσης να βοηθήσει να το λύσουμε!

Διαφορική εξίσωση των οποίων η λύση satifies η ύπαρξη και η μοναδικότητα μπορεί να λυθεί με τη χρήση Lie-άλγεβρα. Το πρόβλημα είναι στη συνέχεια να βρει το κατάλληλο απειροελάχιστη μετασχηματισμού που μπορούν να γίνουν δεκτοί από την ίδια εξίσωση. Περισσότερες πληροφορίες στο κλασικό «Συμμετρίες και Διαφορικές Εξισώσεις" βιβλίο GWBluman, Σ. Kumei, Springer-Verlag 1989. Ένα δυνατό πακέτο για Mathematica αναπτύχθηκε από Gerd Baumann είναι διαθέσιμη στις γλώσσες βιβλίο «Ανάλυση Συμμετρία Διαφορικές Εξισώσεις με Mathematica" του.

μπορείτε πάντα να προσπαθήσει να μετατρέψει το διαφορικές εξισώσεις, να κερδίσει Fourier ή Laplace, αρκετά πάντα είναι ο καλύτερος τρόπος

Παρακαλώ γράψτε τα εξής σε ένα φύλλο χαρτιού για την καλύτερη κατανόηση των εκφράσεων dy / dx = (x * y) / (x + y) y '= dy / dx έτσι, (x * y') + (y * y " ) = (x * y) y + (x * y ') + (y * y) = y + (x * y) δ (xy) / dx + .5 δ (y ^ 2) / dx = y ( 1 + x) i / yd (xy) + [(0,5 / y) d (y ^ 2)] = (1 + x) dx Δεν ξέρω τι να κάνω μετά από αυτό, ίσως αυτό μπορεί να είναι πολύ θεωρεί drdolittle χρήσης: )

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back