Βοήθησέ με να καταλάβετε αυτήν την εξίσωση (DFT)

M

mehtesham

Guest
Γεια σε όλους x [n] - DFT (N-σημείων) -> X [k] - IDFT (M-πόντοι) -> y [n] το πώς θα μπορούσαμε να βρούμε y [n] από την άποψη του x [n ]; (Και για τις δύο M ≥ N και M

Κατά τη γνώμη μου ο αριθμός των σημείων πρέπει να equall.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ DFT και FFT;

Σε γενικές γραμμές ο DFT είναι διακριτό χρόνο, αλλά η συνεχής συχνότητα. Όταν η μεταβλητή συχνότητα DFT είναι discretized είναι συνήθως ακόμα ονομάζεται DFT. Το FFT είναι ένα αποτελεσματικό μέσο για τον υπολογισμό του DFT με διακριτικό συχνότητες. ζήτω ... [Size = 2] [color = # 999999] Προστέθηκε μετά από 11 λεπτά: [/color] [/size] Γεια σας και πάλι, κάποιες περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα ... [Color = darkred] Ο γρήγορος μετασχηματισμός Fourier (FFT) είναι απλά μια κατηγορία ειδικών αλγορίθμων που υλοποιούν το διακριτό μετασχηματισμό Fourier με σημαντική εξοικονόμηση σε υπολογιστικό χρόνο. Πρέπει να επισημανθεί ότι η FFT δεν είναι ένα διαφορετικό μετατραπεί από τον DFT, αλλά απλώς ένα μέσο για τον υπολογισμό του DFT με σημαντική μείωση του αριθμού των υπολογισμών που απαιτούνται. [/Color] παρακαλώ checkout αυτόν τον σύνδεσμο για τις λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το DFT: http://www.cage.curtin.edu.au/mechanical/info/vibrations/tut4.htm

Είμαι πολύ ενδιαφέρονται για αυτό το θέμα γιατί είμαι μελέτη DFT και FFT. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει με κάποιο παράδειγμα matlab ή ένα web όπου θα μπορούσαμε να τα βρούμε;.

την καλύτερη ιστοσελίδα για τα παραδείγματα στο matlab είναι MathWorks χώρο μόνη της. Είμαι επικόλληση το ίδιο. ακριβώς εξηγεί το FFT με κάποιο παράδειγμα .. Checkout αυτόν τον σύνδεσμο: http://www.mathworks.com/access/helpdesk/help/techdoc/data_analysis/data_analysis.html εάν πάρω οποιαδήποτε περισσότερες πληροφορίες Abou αυτό θα είμαι απόσπαση αυτές εδώ. .. okie ...

hi Απαντώντας mehtesham, νομίζω ότι στην περίπτωση που M! = N u δεν μπορεί να βρει έκφραση σε σχέση Χ και Υ. το onl τρόπο με τον οποίο μπορεί να βοηθήσει u είναι ανάγνωση Αύξηση δειγματοληψίας και μείωσης δειγματοληψίας cocepts στον τομέα descrete χρόνο. (Α λεπτομερείς πληροφορίες είναι saied σε DSP από Oppenheim ---> είναι διαθέσιμο σε EDAboard). Διαβάστε RHE έννοιες και να συνάπτουν. εβίβα

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back