Βοήθησέ με να κάνει μια στροφόμετρο με τη χρήση απλών IR LED, ανιχνευτής και 89c51

M

mnoman

Guest
Θέλω να κάνω μια στροφόμετρο με τη χρήση απλών IR LED και ανιχνευτή χρησιμοποιώντας το αυλακωμένο δίσκο και διασύνδεση με 89c51 μπορεί οποιαδήποτε από απλά να μου δώσει την ιδέα για το πώς μπορεί να είναι δυνατό

μετρήσει τον αριθμό των παλμών (P) που προέρχονται από τον αισθητήρα σας για μια περίοδο 1 δευτερόλεπτο. Ανάλογα με τον αριθμό των παλμών ανά περιστροφή (όχι των δοντιών του δίσκου σας): n RPM = p / n * 60 Η 1 η δεύτερη καθυστέρηση μπορεί να ρυθμιστεί με ακρίβεια με τη βοήθεια ενός χρονοδιακόπτη και μπορεί να τραβήξει την είσοδο αισθητήρα. Ή μπορείτε να μετρήσετε τους παλμούς με την χρήση εξωτερικής διακόπτουν την looping σε μια υπολογιστεί με ακρίβεια 1 βρόχο καθυστέρηση λογισμικό seond. Μπορείτε να συντομεύσει το 1 δευτερόλεπτο καθυστέρηση για μια γρηγορότερη απάντηση. Αλλά για χάρη της μόλις εμφανιστεί, νομίζω ότι το 1 δευτερόλεπτο καθυστέρηση είναι ικανοποιητική.

Εάν η συχνότητα σειρά του είναι πολύ αργή, μπορείτε να κάνετε τους άλλους - χρησιμοποιούν το σήμα σας ως σήμα πύλη για μια υψηλής ταχύτητας ρολογιού που παράγεται σε ένα εσωτερικό χρονόμετρο του 8051. Θα γίνει το μήκος του των παλμών σας μετράται στο peride του εσωτερικού ρολογιού. Αυτό Methode είναι καλύτερη ακόμα και αν η εξωτερική στροφή-σήματα είναι σχετικά αργή.

Γεια σου Μπορεί να γίνει με τη χρήση διακόπτει. όταν ένα σήμα rellected λαμβάνω να IR ανιχνευτή μια διακοπή συμβεί και ένας μετρητής ξεκινούσε να μετρήσει. στην επόμενη διακοπή πρώτο μετρητή καλάμι, ξεκούραση και ξεκινούσε να μετρήσει. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε captuer τρόπο timer2 το 8052.

Πώς να δημιουργήσετε μια διακοπή του 1 sec, χρησιμοποιώντας χρονόμετρο 2 πρέπει να είναι ένα 16-bit χρονόμετρο. Όπως ο φίλος μου μου είπε ότι χρονόμετρο 2 μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο για να δημιουργήσει μια διακοπή από 1ms να 60ms είναι ότι δικαίωμα π.χ. ???????

hi hameeds01 για αυτό τον εύκολο δρόμο είναι η χρήση των πολλαπλών καθηκόντων programing για το 8051 (reel λειτουργικό σύστημα του χρόνου) RTO

Απλά ισοπαλία το σήμα RFID σε μια διακοπή PIN και στο μέτρο ISR το χρόνο diff betweem των δύο διακόπτει. Με βάση αυτή τη φορά μπορούμε να βρούμε εύκολα το RPM

αν Τρέχω ένα μετρητή για 1sec τότε καταστήσουμε σαφές στη συνέχεια, μετά από λίγο καιρό και πάλι τρέχουν να ανανεώσετε την τιμή μπορεί αυτό το έργο; Κάντε ένα έχει κωδικό για αυτό το

Νομίζω αισθητήρες φαινόμενο Hall είναι πολύ καλύτερα για αυτή την εφαρμογή, τουλάχιστον μπορείτε να πάρετε έτοιμοι για τα προϊόντα της (όπως αισθητήρα ταχύτητας οχημάτων, κλπ.)

μπορεί κάποιος να μου δείξει πώς να χρησιμοποιήσετε το διακόπτουν για αυτό το RPM; im χρησιμοποιώντας αίθουσα αισθητήρα επίδραση για το έργο μου. Γράφω το πρόγραμμα στη βασική.

hi mmokhrtar Είναι απλό ... ενεργοποιήστε το χρονόμετρο στην πρώτη διακοπή και κλείσετε τον χρονοδιακόπτη, κατά τη δεύτερη διακοπή. συχνότητα = 1 / ώρα rpm = 60 * συχνότητα έτσι ώστε να έχουν rpm = 60 * (1/time), αυτό είναι όλο Nandhu

u μπορεί να μου δώσει το πρόγραμμα για την καταμέτρηση outptut τον παλμό από το LM324 χρησιμοποιώντας 89C51. Απάντηση όσο το δυνατόν νωρίτερα. αποστείλετε τις απαντήσεις σας στο niranjansamuel@yahoo.com

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back