Βοήθεια σε ADC του μικροελεγκτή ATmega16 .....!

D

dreamer90

Guest
Γεια σας Είμαι χρησιμοποιώντας ATmega16 μικροελεγκτή AVR CodeVision και λογισμικό για να το προγραμματίσετε. Το πρόβλημα μου είναι ότι αντιμετωπίζουν ακόμη και ενώ μπορώ να επιλέξω ένα μόνο κανάλι μέσω ADMUX, δίνοντας μια αναλογική είσοδο και σε άλλες μη επιλεγμένα κανάλια, επίσης, τα αποτελέσματα στο επιλεγμένο κανάλι και μαζεύοντας τις ίδιες αξίες. Για παράδειγμα, μπορώ να ορίσω την τιμή 0x00 ADMUX να επιλέξετε το πρώτο κανάλι (40η pin - ADC0). Και όταν δίνω μια αναλογική είσοδο στο 2ο κανάλι (39η pin - ADC1), διατηρώντας παράλληλα την πλωτή ADC0 καρφίτσα (δεν εφαρμόζεται τάση)? Η ADC διαβάζει την ανάλογη αξία που δίνεται στον πείρο ADC1. Όταν δεν εφαρμόζονται κάθε τάσης σε κάθε καρφίτσα ADC, μόνο τότε η ADC διαβάζει μια τιμή 0. Παρακαλώ βοηθήστε! Ο κωδικός αυτός είναι για σειριακή επικοινωνία μέσω HyperTerminal, με την ολοκληρωμένη ADC. Ο κωδικός λειτουργεί τέλεια σε όλα τα sotware (Πρωτέας) αν: s Το πρόβλημα είναι ακριβώς που συμβαίνουν κατά την εφαρμογή του κώδικα από το υλικό: s Plus, έχω δοκιμάσει γκρεμίζουν τις ακίδες unput σκέψης λογισμικού. Αλλά ακόμα δεν της χρήσης! View attachment 52331 View attachment 52332

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back