Βοήθεια με gmro εναντίον VDS καμπύλη

S

sjamil02

Guest
Έκανα προσομοίωση για μια δίοδο-συνδεδεμένο NMOS για να πάρει την καμπύλη ft εναντίον gm / ID, ID / (W / L) έναντι gm / ID και gm / ID εναντίον Vov. Τα αποτελέσματα φαίνονται εντάξει. Ωστόσο έχω μια περίεργη καμπύλη όταν έκανα προσομοίωση για gmro εναντίον VDS καμπύλη. Να τι έκανα: έτρεξα μια απλή προσομοίωση NMOS dc (σταθερό Vg = Vt 200 mV και σαρώνουν VDS 0V-1.8V). Προσομοίωση έγινε στο PSPICE. Για να πάρετε gmro εναντίον VDS καμπύλη: (1) 1/ro πρανών είναι το παράγωγο της Id εναντίον VDS καμπύλη. (2) gm0 = Id / (Vgs-VT), σε προσομοίωση μου Vgs-VT = 200mV gm = ΓΤΟ * (1 + λ * VDS), όπου λ = 1/ro * Id Παρακαλώ ρίξτε μια ματιά στο γράφημα και τα δεδομένα στο συνημμένο. Οποιοσδήποτε έμπειρος μπορεί να με βοηθήσει να ρίξει λίγο φως; ζητωκραυγές SJ

Στο επισυναπτόμενο αρχείο, σελίδα 7, απάντηση δ, δεν υπάρχει gmro vs VDS καμπύλη, η οποία είναι ακριβώς όπως την κυματομορφή επικολλήσατε. Με το φάντασμα προσομοιωτή, μπορώ να μέτρο ro = 1/gds, η GM αντίστοιχα. Δεν ξέρω PSPICE ανεξάρτητα αν μπορεί να το κάνει ή όχι. Μπορείτε επίσης να παραπέμψει ee214 διάλεξη που δίνουν κάποια μπαχαρικό netlist για προσομοίωση gm / id σχετικά θέματα.

Holddreams, Ευχαριστίες για τη διανομή των δεδομένων. Ok, προσομοίωση μου φαίνεται σωστή και ee240 επισημαίνει την πεποίθηση ότι. Σε Pspice έχω να εξάγετε τα δεδομένα προσομοίωσης σε υπολογιστικό φύλλο και να κάνει την επεξεργασία μετά τη δημιουργία του γραφήματος. Για κάποιο λόγο, η μέθοδος που χρησιμοποιείται σε Hspice Cadence ή δεν εργάζονται σε PSpice. Ένα άλλο ερώτημα που έχω, να προσδιορίσετε Πόδια = gm / cgs + CGD, πήρα CGS και CGD αξία από την ανάλυση λειτουργίας DC (από το αρχείο εξόδου DC, πήρα cgs = cgsov = 0.5f και CGD = cgdov = 0.5f για L = 0.18um και W = 1um). Είναι σωστή αυτή η μέθοδος; ζητωκραυγές SJ

Γεια σου, Σε ee214 διάλεξη, ft = 1 / (2 * pi) * gm / Cgg, όπου Cgg = CGS + + CGD CGB. Μπορείτε να αναζητήσετε ee214 διάλεξη να το επανεξετάσουμε. Best Regards, Xianguang [quote = sjamil02] Holddreams, Ευχαριστίες για τη διανομή των δεδομένων. Ok, προσομοίωση μου φαίνεται σωστή και ee240 επισημαίνει την πεποίθηση ότι. Σε Pspice έχω να εξάγετε τα δεδομένα προσομοίωσης σε υπολογιστικό φύλλο και να κάνει την επεξεργασία μετά τη δημιουργία του γραφήματος. Για κάποιο λόγο, η μέθοδος που χρησιμοποιείται σε Hspice Cadence ή δεν εργάζονται σε PSpice. Ένα άλλο ερώτημα που έχω, να προσδιορίσετε Πόδια = gm / cgs + CGD, πήρα CGS και CGD αξία από την ανάλυση λειτουργίας DC (από το αρχείο εξόδου DC, πήρα cgs = cgsov = 0.5f και CGD = cgdov = 0.5f για L = 0.18um και W = 1um). Είναι σωστή αυτή η μέθοδος; ζητωκραυγές SJ [/quote]

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back