Βοήθεια για τη διαβίβαση των δεδομένων RF

K

kumeemb

Guest
Hi όλα, είμαι σε ένα έργο του σχεδιασμού ένα τηλεχειριστήριο για γερανό. Πρέπει να στείλω συνεχώς δεδομένα από πομπό (τηλεχειριστήριο) για να γερανός (δέκτη), προκειμένου ελέγξετε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. i νέα για το σχεδιασμό RF. το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχω είναι ότι στην περιοχή της εφαρμογής υπάρχει μαγνητικών παρεμβολών που μπορεί να κάνει το ρολόι μου για να τρέξει πιο γρήγορα από το κανονικό. Δεν είμαι σίγουρος, ποια μέσα επικοινωνίας θα πρέπει να χρησιμοποιήσω. Αν εγώ είμαι πρόκειται να χρήση ραδιοσυχνοτήτων δεν θα επηρεάσει την παρέμβαση της επικοινωνίας RF. Παρακαλούμε στείλτε τις προτάσεις μου κάτι σχετικά με 1) το είδος της ασύρματης επικοινωνίας θα πρέπει να χρησιμοποιήσω (IR δεν είναι δυνατόν ).... 2) ποια συχνότητα θα πρέπει να χρησιμοποιήσω 3) μπορεί να σας προτείνουν με κάποιο σχέδιο ή κάποια κυκλώματα για την εφαρμογή της. αφορά, Kumeemb

u μπορεί να χρησιμοποιήσει η μπάντα ISM υπάρχουν πολλά IC για το TX και RX για την ISM μπάντα όπως 926 MHz, 2.4 GHz, 433 MHz ελέγχου www.ti.com , η chipcon προϊόντα u θα βρείτε πολλές πληροφορίες khouly

Ευχαριστώ πολύ. ότι ήταν χρήσιμο ....... Όμως, η εφαρμογή που χρειάζομαι απαιτεί απόσταση μόλις 5 μ. από τη λειτουργία. νομίζετε ότι αυτό είναι αρκετό ή μπορώ να πάω για κάτι φτηνότερο. αφορά, Kumeemb

εάν u ανάγκη κάτι φθηνότερο, πηγαίνετε στο micorchip έχουν πολλές ISM μπάντα TX και RX khouly

Γεια σας ευχαριστώ: D. και ανησυχώ για την παρούσα παρέμβαση στον τομέα. Μπορείτε παρακαλώ να μου πείτε αν παρέμβαση θα μπορούσε να επηρεάσει ISM μετάδοση μπάντα .... αν ναι, μπορείτε παρακαλώ να μου προτείνει κάποιες πιθανές αφορά λύση, Kumeemb

στο 900 MHz και 2,4 GHz είναι τα πιο coz παρέμβαση στο 900 υπάρχει μια GSM λειτουργεί κοντά σε αυτή τη ζώνη, και σε 2,4 u διαθέτουν Bluetooth, ZigBee, WiLAN, να αποφύγουν με τη χρήση ορισμένων φίλτρα υψηλής ποιότητας, δεν είμαι σίγουρος τι άλλο να khouly

Παρεμβολές που προκαλούνται από μεταπήδησης συχνοτήτων του συστήματος, δεν μπορεί να φιλτραριστεί (Εκτός αν το σύστημά σας έχει το ίδιο καθεστώς hopping.) Θα επιλέξω 900MHz ISM μπάντα και όχι 2.4Ghz επειδή α.) Όλο και περισσότερα καταναλωτικά ηλεκτρονικά προϊόντα που χρησιμοποιούν 2.4Ghz και όχι 900MHz 900MHz, ώστε να γίνεται πολύ «ήσυχο». β) Bluetooth plue άλλες μεταπήδησης συχνοτήτων σύστημα λειτουργεί σε 2.4Ghz προκαλέσει σοβαρές παρεμβολές. Για 900MHz μπάντα, α.) αναλογικά ασύρματα κανονική επιλέξετε τη συχνότητα κοντά άκρα της μπάντας. β) άμεσης εξάπλωσης Ακολουθία σύστημα Spectrum: μη μεταπήδησης συχνοτήτων του συστήματος ως εκ τούτου προσεκτικό σχεδιασμό συχνοτήτων συμβάλλει στην αποφυγή παρεμβολών. (Συχνότητες λειτουργίας DSSS σύστημα είναι chipset εξαρτώνται. Μπορεί να βρεθεί έξω) γ) Από τη στιγμή που συζητάμε 900MHz ISM μπάντα ως εκ τούτου περιμένω το σύστημά σας λειτουργεί στις ΗΠΑ, χώρες κ.λπ. Επομένως, η επίδραση των παρεμβολών GSM είναι περιορισμένες. (Υποθέτω) δ.) μεταπήδησης συχνοτήτων του συστήματος, όπως περιγράφεται στις αρχές, 900MHz έχει λιγότερο ενδιαφέρον για ευρύ κοινό, επειδή οι άνθρωποι σκέφτονται τόσο μεγαλύτερη είναι η συχνότητα τόσο καλύτερη είναι η απόδοση ως εκ τούτου οι εταιρείες θα σημάνει λιγότερους πόρους για να επενδύσουν για 900MHz σύστημα μπάντα (έκδοση χρήματος), έτσι ώστε λιγότερο εμπλοκές.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back