Βιομηχανική Universal Ψηφιακή Είσοδος Σχηματικό Για MicroC.

S

Sobakava

Guest
Είμαι οικοδόμηση μιας καθολικής έλεγχο ενότητα με MCU/RS485/Relays κλπ.
Χρειάζομαι βοήθεια με τη συμβολή ενότητες.Θα ήθελα να διεπαφή
ψηφιακές εισόδους (έως 24Volts και παθητική διακόπτες) να μου μικροελεγκτή.

Πρώτος είναι εύκολη με optocoupler αλλά, πώς μπορώ να κάνω αυτό το κύκλωμα
συμβατή με τα δύο είδη των εισροών με ίδια επαφές;

Έχω την παροχή προμηθειών για παθητική swithes.Ποιος είναι ο κανόνας για optoisolating;Νομίζω ότι
θα χρειαστεί να οικοδομήσουμε μια διαφορετική παροχή ρεύματος για
πλευρά της εισόδου optocoupler.

Σχεδιάζουμε να χρησιμοποιήσετε την ενότητα αυτή στο εργοστάσιο και θα πρέπει να είναι αξιόπιστα φυσικά.

Αναμονή για τις ιδέες σας ...

Χαιρετισμοί

Ένα διαφορετικό τροφοδοτικό, για τους επικουρικούς signaling συνήθως να χρησιμοποιηθούν σε τέτοιες περιπτώσεις.
Μην ξεχνάμε, ότι ακόμα και αν χρησιμοποιείτε optocouplers, το μόνο διάλειμμα την πιθανή έδαφος βρόχων, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ένα μονοπάτι για την υψηλή συχνότητα θορύβου μέσω αυτής της optocouplers.Σχεδιασμός εισροές σας με αυτό το πνεύμα.Χρησιμοποίησε RC snubers, varistor προστασίες κτλ μετά optocouplers, και καλή θωράκιση ΕΜΙ.Επίσης, συνιστάται να χρησιμοποιείται για την optocouplers αποτελεσμάτων (μεταξύ των I / O γραμμή της MCU και κέντρα) και για την τάση τροφοδοσίας των κέντρων πηνίο από μια διαφορετική δύναμη suply.Επίσης RC snubers σχετικά με τα κέντρα επαφές είναι σκόπιμο.Ακόμη και έτσι, μπορείτε να έχετε προβλήματα, εάν ο διακόπτης υψηλής επαγωγή φορτία.

Γεια marie65

Παρακαλείσθε να εξηγήσετε θορύβους που διέρχεται εισροών optocouplers.

και εφόσον είναι δυνατόν, παρέχεται κάποια SCH σχέδια σχετικά με αυτό.

αντίο

TROUGH parasit την ικανότητα του optocoupler, υψηλή συχνότητα θορύβου θα μπορούσε εύκολα να περάσει.Για παράδειγμα, αιχμές που παράγονται από τις επαφές,
τις βραχυπρόθεσμες παρορμήσεις ηλεκτρομαγνητική προκάλεσε στην σύρματα κλπ. Η συνήθης γίνει λάθος κατά τη σχεδίαση ενός οπτικοηλεκτρονικά εισροών είναι να "ξεχάσουμε" σχετικά με αυτό το (συνήθως λόγω της έλλειψης χώρου για το PCB) και να μην προσθέσει ένα απλό RC φίλτρου και σύσφιξης δίοδος, μετά την optocoupler.Αυτό θα περιορίσει τις τρέχουσες ενοχλητικό σχετικά με τη συμβολή pin και προστατεύεται από την πιθανή μάνδαλο της IC σας.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back