Απόκριση συχνότητας ενός HW ανορθωτής

M

magnetra

Guest
Είμαι η μοντελοποίηση audiotary σύστημα των θηλαστικών.Στο μοντέλο που έχω μισό κύμα ανορθωτής μπλοκ.Θα πρέπει να αναπτύξουν συχνότητα απάντηση της διόρθωσης δράση.Πώς μπορώ να πάω γι 'αυτό;Μπορεί οποιοδήποτε να μου δώσετε μια οδηγήσει;
Προσπάθησα να το συγκρίνουν Fourier Σειρά συντελεστές των εισροών και εκροών για ένα απλό ημιτονοειδές κύμα διόρθωσης, αλλά δεν μπορούσε να επανέλθει με κάτι χρήσιμο.

Σε ευχαριστώ

M

Υποθέτω σας DSP σημαίνει μια λειτουργία που είναι ένα δεύτερο κύμα ανορθωτής.Όμως στον πραγματικό κόσμο αναλογική, το μισό κύμα ανορθωτής έχει freqeuncy απάντηση ότι είναι επιλέξιμο από το σχεδιαστή.Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν δύο τμήματα, σε φυσικό ένα δεύτερο κύμα ανορθωτής: 1) κάτι που διορθώνει ημιτονοειδές κύμα να γίνουν μια σειρά από ένα σημερινό τρόπο όσπρια (συνήθως μια δίοδος), και 2) κάτι που ενσωματώνει (ή καταστήματα) τα διόρθωσε τρέχουσες παλμούς (συνήθως έναν πυκνωτή).Η δίοδος έχει μια σειρά αντίσταση, έτσι υπάρχει μια χρονική υστέρηση στην RC χρέωση μέχρι την πυκνωτής και το πυκνωτής έχει φορτίο αντίστασης σε όλη αυτή, ώστε να υπάρχει μια άλλη R'-C απαλλαγή φορά στην πυκνωτής τάση drooping μετά την ημιτονοειδές κύμα εισόδου πηγαίνει μακριά.

Έτσι, απλοϊκά, το μισό κύμα ανορθωτής μπορεί να θεωρηθεί ως ανορθωτής με φίλτρο lowpass απάντηση.Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να θεωρηθεί ως ανορθωτής με διαφορετικές ανόδου και της πτώσης φορές - και οι δύο ελέγχονται χρήστη.

Ουσιαστικά, ένα-halfwave NONLINEAR ανορθωτής είναι ένα κύκλωμα, ενώ η απόκριση συχνότητας είναι γραμμική prperty στο κύκλωμα θεωρία.Έτσι, η γενική μου απάντηση είναι απλή: Πρέπει ΚΑΝΕΝΑ!

Προφανώς, το ακουστικό σύστημα εκθέτει NONLINEAR επιπτώσεων σε υψηλά επίπεδα ηχητικής πίεσης, αλλά είναι σίγουρα γραμμική σε χαμηλά επίπεδα.Έτσι, δεν αναμένεται ότι το εν λόγω ανορθωτής είναι το κατάλληλο μοντέλο για την κύρια διαδρομή του σήματος.Μπορεί να είναι ένα μέσο για την μοντέλου μη γραμμικές επιδράσεις σε έναν παράλληλο δρόμο.
could be possibly thought as a rectifier.

PS: Εάν αναφέρεστε στη συχνότητα ανίχνευσης επιλεκτικής ηχοστάθμη στο εσωτερικό αυτί, ο ανιχνευτής
μπορεί να είναι ενδεχομένως θεωρούσαν ως ανορθωτής.Είναι δυνατόν να χαρακτηρίζεται με μία απάντηση και η φθορά του χρόνου.Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με σειρές Fourier.Έχει απόκριση συχνότητας που σχετίζονται με το σήμα φάκελο και όχι το πρωτότυπο μήνυμα.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back