Αποστολή αρχείο WAV σε μια σειριακή θύρα (Streaming)

S

saad_leo87

Guest
Προσπαθώ να στείλετε ένα αρχείο WAV σε μια σειριακή θύρα και θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα UC (με εσωτερική μνήμη) να λαμβάνει και διαβιβάζει στην ψηφιακή ομιλητής είμαι χρησιμοποιώντας το Virtual Serial Port Driver 6.9 (από Eltima Λογισμικό) να συνδέσετε ένα ζευγάρι θύρα COM (π.χ. COM2 και com6) και το χρησιμοποιεί για να στείλετε το αρχείο wav σειριακά από το MATLAB στο κύκλωμα προσομοίωσης Πρωτέα (χρησιμοποιώντας COMPIM) Το πρόβλημα είναι ότι είμαι αβέβαιο αν το αρχείο wav (ένα αρχείο δείγμα 2 δευτερόλεπτα διάρκειας, δειγματοληψία συχνοτήτων = 44100 Hz) θα παίξει σωστά, γιατί είμαι μετατροπή του wav αρχείο κινητής υποδιαστολής φορέα σε MATLAB για hex πρώτα και στη συνέχεια στέλνει στην COM2 .... αν λάβω το εξαγωνικό μοτίβο, Proteus μέσω COMPIM, να τα αποστέλλουν σε UC .... και να το χρησιμοποιήσετε για να διαχωρίσει και να στείλετε το αριστερό και δεξί κανάλι σε διαφορετικές καρφίτσες και καρφίτσες συνδέσει τα εν λόγω (με ένα κύκλωμα οδήγησης / ενισχυτή) για την ψηφιακή ομιλητής, θα λειτουργεί σωστά; Επίσης, κάνει μια σειριακή θύρα επιτρέπει ρυθμό δεδομένων 57, 600 μονάδες βάσης (χωρίς χειρισμούς λογισμικού); Θα είμαι πραγματικά ευγνώμων για οποιεσδήποτε υποδείξεις ..... είμαι σε ένα πραγματικό χάος: s

Δεν ξέρω τι εννοείτε με την «ψηφιακή ομιλητή», αλλά θα χρειαστεί 350kB μνήμης για την άμβλυνση του wav, αν είναι 16-bit stereo. Μπορείτε να στείλετε το wav στην UC και έχουν το UC το αποθηκεύσετε σε μια κάρτα SD. Για το UC να παίξει το wav που θα το διαβάσει από την κάρτα SD και να το στείλετε στους DACs. Εάν χρησιμοποιείτε το 8-bit μονο σε 8000Hz, θα πρέπει 16kB να το αποθηκεύσετε ή θα μπορούσατε να κάνετε streaming απευθείας στην έξοδο σας, εάν το λιμάνι com σας θα λειτουργήσει σε 115.2kbps. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε PWM για την έξοδο του ήχου αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα DAC. Ρίξτε μια ματιά στο http://www.rpi.edu/ ~ kouttd/03/Rage_against_the_arduino.html για ένα παρόμοιο έργο.

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας και είμαι Θα ζητήσουμε περισσότερα τώρα = σ. 1. θα μπορούσατε να μου πείτε πώς το κάνατε οι υπολογισμοί μνήμη παρακαλώ; 2. κάνει η φυσική υποστήριξη θύρα COM 115,2 kbps-baud ποσοστό; Νόμιζα ότι ήταν μέχρι 56 kbps μόνο: α 3. τι σημαίνει ένα κανάλι PWM; Ξέρω τι είναι PWM, αλλά πώς να το χρησιμοποιήσετε για να παίξετε ένα αρχείο wav ακριβώς; : S

1. 44100 x 16-bit δειγμάτων κάθε δευτερόλεπτο = 705.600 κομμάτια x 2 για στερεοφωνικό = 1.411.200 bits (176400 bytes) για να αποθηκεύσει 1 δευτερόλεπτο. 2. Μπορείτε να πάτε τόσο γρήγορα όσο θέλετε για όσο διάστημα τα δύο άκρα μπορούν να συμβαδίσουν, τον υπολογιστή μου υποστηρίζει 128kbps. 3. Δείτε http://www.st.com/stonline/books/pdf/docs/12522.pdf και http://www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/doc1456 . pdf για μερικά ακόμη παραδείγματα.

Γεια σας .. Δουλεύω ακόμα το ίδιο έργο πάρα πολύ .. και χρειάζομαι κάποια πηγή για την αποστολή (streaming) *. wav αρχείο με σειριακή θύρα .. Είμαι με τη χρήση των Δελφών προγραμματισμού .. i θα πρέπει να μετατρέψετε το αρχείο σε *. txt πρώτο ..; έτσι η ιδέα να γίνει κάπως έτσι: file.wav => file.txt => σειριακή θύρα χάρη ..

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back