Απλή ερώτηση σχετικά με την ασφάλεια της παραγωγής ενέργειας ενισχυτή

L

leemarrow

Guest
Γεια σου,
Έχω ένα ενισχυτή ισχύος με 3 MJ15015 για τη θετική και 3 MJ15015 την αρνητική τροφοδοτικό.
Ο ενισχυτής είναι Β κατηγορίας και το τροφοδοτικό είναι / - 36 V.
Αυτό ενισχυτή δεν έχουν ηλεκτρονική προστασία ομιλητής αλλά μια απλή ασφάλεια.
Το ερώτημα είναι: πώς να υπολογίσει την αξία ασφαλειών;
Δεύτερη ερώτηση: ποια είναι η ισχύς εξόδου του ενισχυτή;
Ευχαριστώ

Η ισχύς εξόδου καθορίζεται από την αντίσταση φορτίου.Η χειρότερη περίπτωση είναι όταν ο ενισχυτής οδηγείται σε πλατεία κύματα.Παίρνετε το κατά τετράγωνο / r εξίσωση εξουσίας όπου V είναι η τάση τροφοδοσίας και r είναι η αντίσταση ομιλητής πραγματικό μέρος που είναι συνήθως το 80% της ονομαστικής αντίστασης.Μπορεί να προκύψει μια τρέχουσα περιορισμό από το τρανζίστορ εξόδου το οποίο θα μειώσει την τάση εξόδου.

Το σύνολο σχεδόν της ηλεκτρικής ενέργειας μετατρέπεται σε θερμότητα στην πηνίο ομιλητής.Το πηνίο ηχείο έχει μεγαλύτερη θερμική σταθερά χρόνου από το τρανζίστορ.Διάφορες μορφές των ζημιών που ενδέχεται να προκύψουν.

1.Αυτιά σας από την έντονη ήχους
2.Η γαλήνη του γείτονές σας που μπορεί να μπουν στον πειρασμό να προβούν σε ενέργειες βίας που αφορούν το πρόσωπο σας.
3.Η μετατόπιση του κώνου ομιλητής μπορεί να υπερβαίνει το όριο ελαστικότητας και ρήξη.
4.Η θέρμανση του πηνίου ομιλητής θα ξεκινήσει μια πυρκαγιά.
5.Τα τρανζίστορ εξόδου θα υπερθερμανθεί και κλείστε εργασίας.

Επιλέγετε τη διαβάθμιση ασφάλειας για τη μέγιστη ένταση ρεύματος που θέλετε το φορτίο να επιστήσει.Η ασφάλεια θα συνήθως πλήγμα στο διπλάσιο του σημερινού.Ο χρόνος για να φυσήξει καθορίζεται από τη θερμική μάζα των ασφαλειών.Ακόμη και αν τα χτυπήματα ασφάλεια, πολλά από τα απαριθμήσω ζημιών θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμη.Θα πρότεινα ηλεκτρονικά τρέχουσα περιορισμό στην παροχή ρεύματος ή εξόδου ενισχυτή.

Χονδρική εκτίμηση της δύναμης (@ 8Ω ηχεία) ≈ 150W
Για το ότι η εξουσία θα χρησιμοποιήσει ≈ 10A ασφάλεια - αργή πλήγμα.
Χαιρετισμοί,
IanP

Γεια σου,
Ερώτηση 2 (ισχύς):
Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα genarator σήμα και έναν παλμογράφο για να το μέτρο, αλλά δεν θέλω αυτό, θέλω να το υπολογίσει με τον τύπο.
Έχω κατ 'εκτίμηση: το μέγιστο volatge εξόδου για να φορτώσει = τροφοδοτικό (72 βολτ)
έτσι ώστε το μέγιστο της παραγωγής είναι (VOUT * VOUT) / Rload (72 * 72) / 8 ohm = 648 W, αλλά ένας ενισχυτής της κατηγορίας Β που έχουν max 70% καθιστώντας έτσι τη μέγιστη ισχύ εξόδου είναι το 70% των 648w (450 W, στις 8 Ω).
Ερώτημα 1: i έχει επισκευαστεί ο ενισχυτής γι 'αυτό δεν θέλουν να οικοδομήσουμε μια προστασία ομιλητής, αλλά εγώ θέλω χρησιμοποιήσετε το φυτίλι, αλλά δεν ξέρω την αρχική αξία του.
Οποία φόρμουλα για να το υπολογίσει;

Η τιμή 70% που αναφέρεται είναι πιθανότατα η βαθμολόγηση απόδοση του ενισχυτή.Για ένα ιδανικό ενισχυτή κλάσης Β, η τιμή αυτή είναι περίπου 78,5%.Οι περισσότεροι ενισχυτές της κατηγορίας Β είναι πραγματικά τάξη AB (Η ήρεμες τρέχουσα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από 0), η οποία μπορεί να ευθύνεται για το 70% αξία σας.Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη μέγιστη δύναμη που ο ενισχυτής μπορεί να προσφέρει σε ένα φορτίο.Σε κάθε περίπτωση, η μέγιστη απόδοση χωρίς στρεβλώσεις ημιτονοειδές κύμα που μπορείτε να περιμένετε είναι η τιμή όταν η κορυφή της τάσης εξόδου είναι ακριβώς κάτω από το απόκομμα αξία.Σε αυτό το σημείο η τάση RMS θα είναι 0,707 φορές η τάση τροφοδοσίας .707 = X 36V = 25,42.Η maximumum δύναμη, τότε, θα είναι 25,42 ^ 2/Rl, όπου Rl είναι η αντοχή στο φορτίο.Στον πραγματικό κόσμο, φυσικά, ο ομιλητής δεν αποτελεί αμιγώς φορτίο αντίστασης, ώστε η εξουσία παραδίδεται στον ομιλητής θα είναι μικρότερη από την τιμή αυτή.Το ρεύμα RMS για φορτίο αντίστασης τότε θα 25.42/Rl.Η αξία ασφαλειών θα είναι ελαφρώς υψηλότερη από αυτή.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back