Ανάγκη να οικοδομήσουμε μια μεταβλητή κάμψεων Colpitts

G

GaryM

Guest
Hey όλα,

Πρέπει να οικοδομήσουμε μια Colpitts μεταβλητή κύκλωμα ταλαντωτή συχνότητας και έχω προβλήματα με αυτό.Επισυνάπτεται σχηματικό μου.Είμαι χρησιμοποιώντας μία varactor για την επίτευξη μεταβλητή συχνότητα.Όμως, το κύκλωμα δεν ταλαντεύονται.Παρακαλούμε μπορεί κάποιος να μου πείτε whats λάθος;;;
Λυπούμαστε, αλλά θα πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε το συνημμένο

Δεν εκτελείτε μια προσομοίωση, συναίσθημα εντέρων μου είναι ότι η Γ1 είναι πολύ μεγάλη από έναν παράγοντα περίπου 1.000.Δοκιμάστε 15PF, ίσως 150pF αλλά δεν 150nF!

R5 και το κύκλωμα που τροφοδοτεί, επίσης, ότι δεν κάνει απολύτως τίποτα, φαντάζομαι ότι θα πρέπει να προσθέσετε έναν πυκνωτή μεταξύ του κόμβου του R5/C3 και τη διασταύρωση των C1/Q1/R3 ή η τάση σε όλη την varactor δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα.

Brian.

Γεια σου,

Ευχαριστώ για την πρότασή σας,

είπατε να προσθέσετε ένα πυκνωτή από το σημείο συμβολής των R5/C3 και τη διασταύρωση των C1/Q1/R3.

Θα μπορούσατε να εξηγήσετε γιατί και πώς μπορώ να υπολογίζουν τις τιμές αυτών των πυκνωτών;

Ευχαριστώ

Ακριβώς για να δείτε το ταλαντωτή λειτουργεί, αφαιρέστε όλα τα συστατικά varactor (R5, R6, R7, C2, D3), και ο τόπος από τη διασταύρωση της Γ1, Ε1, R3 στο έδαφος άλλου 150nF πυκνωτή.

Το κύκλωμα είναι ταλάντωσης γύρω 45kHz.

Δεν είναι δυνατή η χρήση ενός varactor σε αυτό το χαμηλής συχνότητας για να VCO επειδή δεν υπάρχει varactor με τόσο μεγάλη χωρητικότητα.

OH τόσο λοξοτομείτε προβεί σε VFO χρησιμοποιώντας Colpitts ταλαντωτής;;

Ναι, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια VCO (Voltage Controlled Oscillator) χρησιμοποιώντας Colpitts, αλλά η συχνότητα ταλάντωσης θα πρέπει να είναι υψηλότερη από ό, τι έχετε τώρα (45 kHz).

Η μέγιστη χωρητικότητα varactors είναι διαθέσιμη σε μια σειρά από μερικές εκατοντάδες pF.
Χρησιμοποιώντας αυτά τα varactors σε ταλαντωτή χαμηλής συχνότητας σας θα έχετε πολύ μικρή διακύμανση συχνότητας.

Ok ... χρειάζομαι μια περιοχή συχνοτήτων από 10kHz να 100kHz.Whats ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας μια Colpitts;

Να οικοδομήσουμε μια υψηλότερη συχνότητα και VCO διαιρέσει την παραγωγή της στο φάσμα συχνοτήτων ήθελε.
Αλλά αυτό δεν ισχύει για την περίπτωσή σας, όταν ψάχνετε για ένα εύρος συχνοτήτων δεκαετία, περιοχή η οποία είναι σχεδόν αδύνατο να καλυφθούν από έναν ταλαντωτή LC.

Άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ένα op-amp VCO:
ftopic132177.html

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back