Έργο: Casio δεδομένων-link σχεδιασμός (Hacking ένα πρωτόκολλο)

M

m.yasser

Guest
Γεια σας, Η Casio FX-5800P προγραμματιζόμενη αριθμομηχανή μπορεί να μεταφέρει δεδομένα του σε άλλο FX-5800P αριθμομηχανή σειριακά μέσω 3-pin καλώδιο. Δείτε το παρακάτω σχήμα. [ΕΠΙΣΥΝΑΨΕΤΕ = CONFIG] 58585 [/attach] Θα ήταν πολύ χρήσιμο αν μπορώ να αποθηκεύσετε τα δεδομένα στον υπολογιστή. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να κατανοήσουν τις ιδιότητες του σήματος και του πρωτοκόλλου ότι η CASIO FX-5800P υπολογιστές χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν μεταξύ τους. Μετά από αυτό μπορώ να σχεδιάσει μια σύνδεση δεδομένων μεταξύ του υπολογιστή και του υπολογιστή. Θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τα σήματα επικοινωνίας σύντομα. Regards.

Σαν αρχή θα μετράται η τάση των επιπέδων του εκπεμπόμενου σήματος από το 2,5 χιλιοστά βύσμα. Τα επίπεδα όπου το 0-2.7V, έτσι για να συνδεθείτε με τον υπολογιστή χρησιμοποιώντας ένα MAX232 με βάση κυκλώματα χρειαζόμουν ένα επίπεδο τάσης από 0-5V. Γι 'αυτό κατασκευάστηκε ένα απλό μετατροπέα επίπεδο με βάση το συγκριτικό LM339 που ήταν στην φτάσει μου. Σχήμα 1 δείχνει το σχηματικό του μετατροπέα επίπεδο, Εικ.2 και Fig.3 δείχνει το μεταδιδόμενο σήμα πριν και μετά τον μετατροπέα επίπεδο. Σχήμα 1: [ΕΠΙΣΥΝΑΨΕΤΕ = CONFIG] 58594 [/attach] Σχήμα 2: [ΕΠΙΣΥΝΑΨΕΤΕ = CONFIG] 58595 [/attach] Εικ.3: [ΕΠΙΣΥΝΑΨΕΤΕ = CONFIG] 58596 [/attach] Το επόμενο βήμα είναι να καταλάβουμε την πρωτόκολλο που χρησιμοποιούν fx5800P. Χρειαζόμουν την ταχύτητα baud, bit δεδομένων, bits ισοτιμίας, bit διακοπής για τη σύνδεση του Calc στο PC HyperTerminal ή οποιοδήποτε άλλο s / w για την ανάλυση των εξερχόμενων σημάτων μέσω θύρας COM (σειριακής θύρας RS232). Οποιεσδήποτε προτάσεις;

Μια προσπάθεια να βρει το ρυθμό baud, έχω συνδέσει το πεδίο με την άκρη των 2,5 χιλιοστών υποδοχή [ΕΠΙΣΥΝΑΨΕΤΕ = CONFIG] 58590 [/attach] και να εκδώσει εντολή μεταδίδουν για επιλεγμένα δεδομένα στη μνήμη της αριθμομηχανής. Επανέλαβα τη δράση αυτή με τον αισθητήρα του πεδίου συνδέεται με την μέση του 2,5 χιλιοστά βύσμα (ειλικρινά δεν ξέρω ποιο δηλαδή άκρη ή μέση είναι μετάδοση ή λήψη). Σχήμα 1 που ακολουθεί είναι για την πρώτη περίπτωση, Εικ.2 είναι για το δεύτερο. Σχήμα 1: [ΕΠΙΣΥΝΑΨΕΤΕ = CONFIG] 58592 [/attach] Σχήμα 2: [ΕΠΙΣΥΝΑΨΕΤΕ = CONFIG] 58593 [/attach] Προσπάθησα να μετρήσει το στενότερο εύρος παλμού για να κάνει μια εκτίμηση του ρυθμού baud. Εικ.1 dt = 64 μας (μικρο δευτερόλεπτο), Εικ.2 dt = 160 μας. Σχήμα 1 φαίνεται σαν ένα στροβοσκοπικό ενιαίων παλμών (ρολόι). Εντάξει, τώρα άρρωστος εκδώσει λάβει εντολή και να δούμε τι θα συμβεί. Δεν υπάρχει σήμα στην άκρη, ούτε τα μέσα, αλλά όταν πατάω να ακυρώσει (AC κουμπί), ένα δείχνει σήμα. Εικ.3 είναι για το Tip (2.5mm jack) και το Σχήμα 4 είναι για το μεσαίο (2.5mm jack). Φαίνεται ότι η συμβουλή είναι ένα ρολόι με τα δεδομένα από τη μέση. Εντάξει πρέπει να κάνω περισσότερες μετρήσεις

Εντάξει, είμαι πίσω. [ΕΠΙΣΥΝΑΨΕΤΕ = CONFIG] 58597 [/attach] Αυτό είναι ένα 2 εικόνα πεδίο κανάλι, το κίτρινο σήμα από την κορυφή του 2,5 χιλιοστά βύσμα και το μπλε σήμα από τα μέσα (2.5mm Jack). Τα σήματα ταυτόχρονα, μετά την έκδοση μιας εντολής μετάδοση. Φαίνεται ότι ο τύπος της σειριακή επικοινωνία είναι σύγχρονη (RS232 σειριακή θύρα COM στον υπολογιστή χρησιμοποιεί ένα διαφορετικό είδος επικοινωνίας σήμα που ονομάζεται ασύγχρονη). Ανατρέξτε στην παραπάνω εικόνα? Το κίτρινο σήμα είναι ίσως ένα ρολόι για το σήμα δεδομένων με μπλε χρώμα. Οποιεσδήποτε προτάσεις; :?:

Δεν είμαι σίγουρος, είναι αυτό είναι το σωστό μέρος για αυτό το θέμα; Παρακαλώ να με ενημερώσετε. Χάρη.

Αυτό που βλέπω είναι μια γραμμή ρολόι και μια σειρά δεδομένων έτσι ώστε να μοιάζει με το πρωτόκολλο I2C Alex

Σας ευχαριστώ για την απάντησή σας, Ναι, I2C ήταν ένα πρώτο συμπέρασμα, αλλά? Δεν το έχω χρησιμοποιήσει πριν. Ξέρω ότι χρησιμοποιεί s / w αντιμετώπιση αντί του h / w. Χρειάζομαι κάποια εξήγηση για το I2C πρωτόκολλο και ένα παράδειγμα θα είναι μεγάλη. : Χαμόγελο: Regards.

Μοιάζει με I2C αλλά μπορεί να χρησιμοποιεί ένα προσαρμοσμένο πρωτόκολλο, μπορείτε να βρείτε πολλά άρθρα που εξηγούν το πρωτόκολλο I2C χρησιμοποιώντας το Google. Έχω μόνο που χρησιμοποιείται από I2C AVR μερικές φορές έτσι δεν μπορώ να σας δώσω πολλά στοιχεία σχετικά με το πρωτόκολλο. Alex

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back