P
powderfish
Guest
Hi! Είμαι εργάζονται για ένα έργο για να χρησιμοποιήσετε ένα μικρο για τον έλεγχο της τάσης και φόρτισης σε μια μπαταρία. Μπορώ να εξαγάγετε μια τάση από ένα DAC που ελέγχεται από μικρο αλλά θέλω να το χρησιμοποιήσουν για να αλλάξει η τάση και το ρεύμα που παρέχεται από πηγή συνεχούς ρεύματος 15V που μπορεί να παρέχει μέχρι και 3amps του ρεύματος. Ιδανικά θα ήθελα να αλλάξει η τάση που παραδίδεται με την μπαταρία μεταξύ 12 και 15V σε ρεύματα μέχρι 3 αμπέρ. Είναι μια μικρή έκδοση κλίμακα της παρακολούθησης ισχύ του εναλλάκτη του αυτοκινήτου (στην περίπτωση αυτή η παροχή πάγκο) και την τροποποίηση της τάσης που παραδίδεται με την μπαταρία ελέγχεται από τον μικροελεγκτή. Η DAC ακολουθείται από ένα op-amp για να μπορώ να ενισχύσει τον έλεγχο της τάσης μικρο ως απαραίτητο. Παίζω με μια τροποποιημένη έκδοση ενός τρανζίστορ 2N3055 NPN και LM317 κυκλώματος φαίνεται παρακάτω, αλλά δεν νομίζω ότι είμαι στο σωστό δρόμο. Για αρχή έχω εισόδου DC στο 2N3055 και θέλω να τον έλεγχο του τρανζίστορ χρησιμοποιώντας την ΕΑΒ, όχι μια αντίσταση. Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε ιδέα για το πώς μπορώ να πάω για τον έλεγχο αυτής της τάσης στην μπαταρία. Cheers, Powderfish