Κανόνες | Πρόσφατες δημοσιεύσεις | θέμα RSS | Αναζήτηση | Εγγραφή | Είσοδος

3 dB Bandwidth

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Ηλεκτρονικές Ερωτήσεις Δημοτικό -> 3 dB Bandwidth
Αραβικό κείμενο Βουλγαρικό κείμενο Καταλανικό κείμενο Τσεχικό κείμενο Δανικό κείμενο Γερμανική έκδοση Ελληνική έκδοση Αγγλική Ισπανικό κείμενο Φινλανδικό κείμενο Γαλλική έκδοση Χίντι έκδοση Κροατικά έκδοση Ινδονησιακά έκδοση Ιταλικό κείμενο Εβραϊκά έκδοση Ιαπωνική έκδοση Κορεατική έκδοση Λιθουανικό κείμενο Λετονικό κείμενο Ολλανδικό κείμενο Νορβηγικό κείμενο Πολωνικό κείμενο Πορτογαλικό κείμενο Ρουμανικό κείμενο Ρωσική έκδοση Σλοβακική έκδοση Σλοβενική έκδοση Σερβικά έκδοση Σουηδικό κείμενο Ταγκαλόγκ έκδοση Ουκρανικά έκδοση Βιετναμικά έκδοση Κινεζική έκδοση
Συντάκτης Μήνυμα
Hamidzia

Εγγραφη: 17 Μαΐου 2004
Βοήθησε: 2

Post 25 Ιουλίου 2004 9:52

3 dB Bandwidth

O Assalam Alekum!

Παρακαλείσθε να εξηγήσετε τον όρο «3 dB Bandwidth".

Thankx
Επιστροφή στην κορυφή
GAM

Εγγραφη: 25 Μαρτίου 2004
Βοήθησε: 4

Post 25 Ιουλίου 2004 10:44

Re: 3 dB Bandwidth

Εμείς elsalam aleikom WRAWB,

Κάθε ενισχυτής έχει κάποια απόκριση συχνότητας. Αυτό είναι το κέρδος έχει μια συγκεκριμένη παραλλαγή με τη συχνότητα του σήματος.

3dB, το σήμα είναι στο ήμισυ της ισχύος

3dB εύρος ζώνης είναι το φάσμα των συχνοτήτων που θεωρούνται χρήσιμες όταν το σήμα είναι πάνω από το ήμισυ του τη μέγιστη ισχύ του.

δείτε το συνημμένο συχνότητα / διάγραμμα ισχύος.

Με τις καλύτερες ευχές

GAM

Λυπούμαστε, αλλά θα πρέπει να συνδεθείτε για να δείτε το συνημμένο

Επιστροφή στην κορυφή
Kevin Weddle

Εγγραφη: 10 Ιουλίου, 2004

Post 25 Ιουλίου 2004 20:26

Μου αρέσει το γράφημα. Απαντά στο ερώτημα αυτό πολύ καλά. Το-3db είναι σύμφυτη με την εξίσωση db = 20log VOUT / Vin. Γιατί να το 70% ή το sin45; Αυτό περιγράφει ο κύκλος μονάδα η οποία έχει ακτίνα ίση προς το ένα. Παρακείμενων είναι ίσο με το ένα, το αντίθετο είναι ίσο με το ένα, το υποτείνουσας ισούται sqrt2. Η sin45 είναι τότε 1/sqrt2 η οποία είναι ίση με 70,7% του κύκλου ακτίνας μονάδα.
Επιστροφή στην κορυφή
Hamidzia

Εγγραφη: 17 Μαΐου 2004

Post 28 Ιουλίου του 2004 10:51

O Assalam Alekum!

Σας ευχαριστώ πολύ για όλα
Ειδικά για GAM για μια πολύ περιεκτική λεπτομέρεια και γραφική παράσταση.

Τώρα έχω μια καλή ιδέα του όρου.

Πείτε μου ότι θα μπορούσαμε να 3dB εύρος ζώνης ως μισό bandwidth εξουσία;

Είναι 3dB εύρος ζώνης δεν είναι τίποτα να κάνει με την αριθμητική τιμή «3 dB";

Είναι η αριθμητική τιμή που χρησιμοποιείται μόνο για μη λόγο;

Ευχαριστώ και πάλι
Επιστροφή στην κορυφή
Google
AdSense
Google Adsense

Post 28 Ιουλίου του 2004 10:51

Διαφημίσεις

Επιστροφή στην κορυφή
Kevin Weddle

Post 28 Ιουλίου του 2004 16:50

Η δύναμη ενός δεύτερου προέρχεται από το γεγονός ότι sin45 φορές V τετράγωνο ποσότητα είναι ίση με .5 εξουσία, ενώ V τετράγωνο στον R είναι ίση με δύναμη. Έτσι, ναι αυτό είναι το ήμισυ της ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά αυτό που είναι καλό 1 / 2 σε αντίθεση με το 1 / 3. Νομίζω ότι το μαγικό αριθμό ασχολείται με το γεγονός ότι στις 45 μοίρες, η ακτίνα και η heighth είναι ίση με το ένα, το οποίο είναι διάσταση του κύκλου μονάδας. Έτσι θα μπορούσαμε να πούμε ότι 70,7% είναι απλά ένας αριθμός.
Επιστροφή στην κορυφή
maxwellequ

Εγγραφη: 27 Ιούνη 2001
Βοήθησε: 11

Post 28 Ιουλίου του 2004 21:01

Η αναλογία των εξουσιών (P1 και P2), εκφρασμένη σε DBS ορίζεται ως εξής:

(P1/P2) dB = 10 log10 (P1/P2)

Αν P1 = Pmax / 2 και P2 = Pmax παίρνετε:

((Pmax / 2) / Pmax) dB = 10 log10 ((Pmax / 2) / Pmax) = 10 log10 (0,5) = -3,01 dB

Κατά συνέπεια, μια σχέση εξουσίας των 0,5 αντιστοιχεί, στον τομέα καταγραφής, για να -3 dB.

Σημειώστε ότι αυτή είναι μια αναλογία δύο πράγματα με την ίδια μονάδα (watt). Μια σχέση, όπως αυτή έχει όχι μία μονάδα (είναι αδιάστατη). Η "μονάδα" dB χρησιμοποιείται μόνο για να τονίσει το γεγονός ότι δίνετε την αναλογία των εξουσιών στο πεδίο καταγραφής και δεν το "γραμμική" domain.

Μερικές φορές ένα ποσοστό της τάσης δίνεται επίσης στον τομέα καταγραφής (για παράδειγμα, να αναφερθώ στην απόκτηση ενός ενισχυτή τάσης: A = Vo / Vi). Σημειώνοντας ότι η δύναμη είναι ανάλογη με το τετράγωνο της τάσης παίρνετε:

(V1/V2) dB = 10 log10 (V1 ^ 2/V2 ^ 2) = 10 log10 ((V1/V2) ^ 2) =
= 20 log10 ((V1/V2))

Hope this helps
Επιστροφή στην κορυφή
Kevin Weddle

Post 29 Ιουλίου, 2004 16:30

((Pmax / 2) / Pmax) dB = 10 log10 ((Pmax / 2) / Pmax) = 10 log10 (0,5) = -3,01 dB

Η εξίσωση είναι απόλυτα σωστή, αλλά αυτό δεν ικανοποιεί ένα βασικό σημείο. Μπορείτε να πάρετε μια καλύτερη αίσθηση αν χρησιμοποιείται η εξίσωση

V τετράγωνο / R = δύναμη. Τότε γιατί εσείς χρησιμοποιείτε .707 μείωση της τάσης γίνεται (.707) V ποσότητα τετράγωνο / R = δύναμη. Αυτό γίνεται
.5 Τετράγωνο V / R = .5 εξουσία.
Επιστροφή στην κορυφή
maxwellequ

Post 29 Ιουλίου, 2004 20:29

Kevin,

Αν διαβάσετε προσεκτικά τη θέση μου επίσης να σας έχει εκεί η εξήγηση για τη σχέση της τάσης (Power ανάλογη V ^ 2 ...). Βασικά:

(V1/V2) dB = 20 log10 ((V1/V2))
Να έχετε (V1/V2) dB =- 3dB πρέπει να έχετε (V1/V2) = 0,707. FYI ότι ήταν το 0,707 φαίνεται ....

Τώρα, διαβάζοντας ξανά την προηγούμενη θέση σας (αυτό που έχει "sin45 φορές V"), ακόμη δεν μπορώ να το καταλάβω. Μπορείτε να το εξηγήσετε σε μας;
Επιστροφή στην κορυφή
Kevin Weddle

Post 29 Ιουλίου, 2004 21:05

The sin45V λέει ότι διακριτά επίπεδα τάσης σας είναι .707 η αρχική τάση. Σε ένα φίλτρο, θα πω ότι η-3db εμφανίζεται στο σημείο κατά το οποίο μειώνεται η τάση είναι κατά 70,7%. Εξίσωση σου λέει ακριβώς ότι Μπακαλιαράκι / Pin = .5 που προκαλεί-3db. Η μείωση της τάσης και ορίζεται ότι η ίση με .5 P στην εξίσωση sin45V ποσότητα τετράγωνο / R = .5 εξουσία. Η sin45 τετράγωνο είναι ίσο με .5.
Επιστροφή στην κορυφή
ματ

Εγγραφη: 26, Φεβρουαρίου 2004
Βοήθησε: 35

Post 29 Ιουλίου, 2004 21:31

Kevin Weddle έγραψε:
Η sin45V λέει ότι διακριτά επίπεδα τάσης σας είναι .707 η αρχική τάση. Σε ένα φίλτρο, θα πω ότι η-3db εμφανίζεται στο σημείο κατά το οποίο μειώνεται η τάση είναι κατά 70,7%. Εξίσωση σου λέει ακριβώς ότι Μπακαλιαράκι / Pin = .5 που προκαλεί-3db. Η μείωση της τάσης και ορίζεται ότι η ίση με .5 P στην εξίσωση sin45V ποσότητα τετράγωνο / R = .5 εξουσία. Η sin45 τετράγωνο είναι ίσο με .5.

Το ελάττωμα στην ανάλυσή σας είναι ότι καθορίζεται συνάρτηση μεταφοράς του κυκλώματος με εκείνες ενός ωμική μία, ενώ maxwellequ έχει δοθεί η σχετική απόδειξη γενικά σε όλες τις λειτουργίες μεταφοράς. Δεδομένου ότι τα φίλτρα είναι 99% μη ωμική, derivation σας είναι σωστή αλλά εντελώς άσκοπο. Δεν αδίκημα εδώ.
Επιστροφή στην κορυφή
maxwellequ

Post 30 Ιουλίου 2004 0:32

Kevin,

Παρακαλώ μην πάρετε αυτό που πρόκειται να πω (ή γράψτε) προσωπικά, αλλά εξήγηση είναι απλά εντελώς λάθος. Το πρόβλημα δεν είναι η μόνη αυτή τη θέση? Έχω δει άλλες θέσεις σου που απλά δεν έχει κανένα νόημα.

Όπως έγραψα πριν από την αναλογία των εξουσιών / τάσεις / ρεύματα μερικές φορές δίδονται στον τομέα καταγραφής. Του ΣΠ είναι ένα (είδος), μονάδα που χρησιμοποιείται για να τονίσει το γεγονός ότι ο λόγος που εξετάζονται περιλαμβάνεται στο πεδίο καταγραφής - όπως γνωρίζετε τέτοια ποσοστά δεν έχουν πραγματικά μια μονάδα.

Η σωστή ορισμοί είναι αυτές που έχω υποβληθεί πριν. Το γεγονός ότι η αμαρτία (45 º) = 0,707 δεν συνδέεται καθόλου με το γεγονός ότι 20 * log10 (0,707) =- 3 dB. Στη συνέχεια, μπορείτε χρήση όρων όπως "διακριτός επίπεδο τάσης» που δεν είναι απλώς εφαρμόζονται εδώ ... Έχετε ακόμη και ξέρετε τι λες;

Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν αρχάριοι χρησιμοποιούν αυτό το φόρουμ, οι άνθρωποι που κάνουν πραγματικά μια προσπάθεια να μάθει λίγο περισσότερα σχετικά με τα ηλεκτρονικά. Αν ο καθένας αρχίζει να μιλήσουμε για αυτό που δεν γνωρίζουν, τα παιδιά θα πάρει όλο και περισσότερο συγκεχυμένη. Για μένα μπορείτε να γράφετε ό, τι θέλετε, ότι εγώ σίγουρα δεν θα υποφέρουν ...

Και ναι, αν θέλετε να ξέρω μόνο εγώ γράφω για ό, τι ξέρω.

Χαιρετισμοί
Επιστροφή στην κορυφή
Kevin Weddle

Post 30 Ιουλίου 2004 3:38

Είμαι σίγουρος για αυτό που έχω υπολογιστεί. Στέκομαι από τις δηλώσεις μου. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με τον ισχυρισμό σας ότι η 10Log.5 = 20log.707. Αυτό είναι πράγματι ένα δεύτερο δύναμη και είναι ίση με-3dB. Θα hardpressed να εξηγήσει την ομοιότητα μεταξύ των-6db ανά οκτάβα και το-20dB ανά δεκαετία. Μπορείτε να μου εξηγήσετε αυτό σε μένα;

Τελευταία επεξεργασία από Kevin Weddle στις 16 Αυγούστου του 2004 17:45? Επεξεργάσθηκε 1 φορά συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
ματ

Εγγραφη: 26, Φεβρουαρίου 2004
Βοήθησε: 35

Post 30 Ιουλίου 2004 7:01

Έχω μελετηθεί επίσης η κατάσταση και αντιλήφθηκα την ανάγκη να αναθεωρηθεί η αντίληψη μου ότι η διαμόρφωση σας είναι σωστή. Η 3dB εύρος ζώνης χρησιμοποιείται για να καθορίσουμε μια αποτελεσματική φάσμα συχνοτήτων για ένα σύστημα που ορίζεται από μια συνάρτηση μεταφοράς, όταν μια εισροή επεξεργασία από το σύστημα για να σχηματίσει ένα έγκυρο εξόδου.

Derivation σας βασίζεται σε μεγάλο βαθμό P = τετραγωνικά (V) / R. Ένα σημείο μισώ για εξισώσεις είναι ότι συχνά στερούνται λεπτομέρεια. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα οποιοδήποτε εξίσωση που είναι συνεπής και η μονάδα που έχει αναλάβει να εργαστεί. Πρέπει να κατανοήσουν τις επιπτώσεις από πίσω τους. Γι 'αυτό οι νόμοι της φυσικής εκφράζονται συνήθως σε λόγια, και να απλοποιηθούν, εξισώσεις.
P εδώ αναφέρεται στην εξουσία που καταναλώνονται από μια ωμική συνιστώσα.
V παραπέμπει στην τάση σε όλη την ωμική συνιστώσα.
R αναφέρεται στην αντίσταση του ωμική συνιστώσα.
Έτσι δεν υπάρχει εισόδου ή εξόδου σε αυτή την περίπτωση, ως εκ τούτου δεν σύστημα. Ποια είναι η έρευνα που ορίζονται στην περίπτωση αυτή; Εάν πάρετε την ειδική περίπτωση των καθαρά αντίστασης σύστημα, μια ιδανική αντίσταση δεν έπρεπε να αλλάξει την παραγωγή της για το ίδιο εισόδου, ενώ η συχνότητα ποικίλλει, οπότε δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, ως εύρος ζώνης 3dB σε όλους! Η ίδια η λέξη "εύρος ζώνης" δείχνει ότι είναι συνδεδεμένες με τη συχνότητα και τη νόθευση με συχνότητα είναι το τελευταίο πράγμα που είχα συνδέσει με μια αντίσταση.

Τέλος πάντων, αυτά είναι απλώς τις απόψεις μου. Μπορεί να έχετε τη δική σας γνώσεις επί του θέματος, παρακαλούμε να τα μοιραστείτε. Θα ήθελα να ξέρω αν είναι πολύ ηλεκτρικές βασικά μου εσφαλμένη πάρα πολύ.

Εις υγεία!
Επιστροφή στην κορυφή
maxwellequ

Post 30 Ιουλίου 2004 12:01

Kevin,

Σε ό, τι αφορά τις ερωτήσεις σας σχετικά με τη σχέση μεταξύ του -20dB/dec και -6 dB / oct, εδώ πηγαίνει:

Αφήνει να φανταστεί κανείς μια πρώτη σειρά χαμηλών φίλτρο, το οποίο έχει πόλος στο fp συχνότητα. Για στ <fp το κέρδος του φίλτρου είναι σταθερή και aprox για f> fp ξεκινά μειώνεται με ρυθμό 20 dB / Δεκέμβριος (μειώνει 20 dB για κάθε αύξηση κατά 10 φορές σε συχνότητα) ή αντίστοιχα το ποσοστό των 6dB/octave (το κέρδος μειώνεται 6 dB για κάθε αύξηση κατά 2 φορές στη συχνότητα). Η ερώτησή σας είναι η δικαιολογία για αυτό το γεγονός.

Το κέρδος από ένα χαμηλό φίλτρο δίνεται από τον
Α (στ) = A0 / (1 jf / fp)
Όταν Α0 είναι το χαμηλό κέρδος συχνότητα, f είναι η συχνότητα, fp είναι ο πόλος συχνότητα του φίλτρου και j είναι η φανταστική μονάδα (ι = sqrt (-1)).

Από την εξίσωση φαίνεται παραπάνω μπορείτε να αφορούν το μέγεθος και η φάση της εισόδου και εξόδου sinewaves. Για να απαντήσω στην ερώτησή σας, ενδιαφερόμαστε για την ανταπόκριση μέγεθος? Το μέγεθος μπορεί να έχει γραπτή (θυμηθείτε λογισμός τάξεις σας;):

| A (στ) | = A0/sqrt (1 (f / fp) ^ 2)

Για στ <<fp | Α (στ) | μπορεί να υπάρξει προσέγγιση με Α0, και γι 'αυτό ονομάζεται «χαμηλής συχνότητας κέρδος". Για στ>> fp | Α (στ) | μπορεί να υπάρξει προσέγγιση με

| A (στ) | = aprox = A0 / (f / fp)

Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το απλό εξίσωση για να δούμε τι θα συμβεί με την απάντηση του μεγέθους, όπου το f> fp. Όταν συγκρίνουμε το μέγεθος του κέρδους τάσης του φίλτρου για την F1 και για f2 = 10 F1, έχετε:

(| A (F2) | / | A (F1) |) dB = 20 log10 [(A0 / (f2/fp)) / (A0 / (f1/fp))] =
= 20 log10 [(A0 / (10f1/fp)) / (A0 / (f1/fp))] =
= 20 log10 [1 / 10] = -20 dB

Έτσι, όταν η συχνότητα αυξάνει 10 φορές το κέρδος μιας πρώτης τάξης χαμηλή φίλτρο μειώνει 20 dB.

Αν κάνετε το ίδιο υπολογισμούς για την F1 και F2 = 2 F1 (F2 είναι μια οκτάβα πάνω F1):

(| A (F2) | / | A (F1) |) dB = 20 log10 [(A0 / (f2/fp)) / (A0 / (f1/fp))] =
= 20 log10 [(A0 / (2f1/fp)) / (A0 / (f1/fp))] =
= 20 log10 [1 / 2] =- 6 dB

Εκ τούτου, όταν η συχνότητα αυξάνεται 2 φορές (μία οκτάβα), το κέρδος του φίλτρου μειώνεται 6 dB.

Τέλος, ο Kevin, σας λέω και πάλι, sin45 δεν έχει να κάνει με το DBS ...
Επιστροφή στην κορυφή
Kevin Weddle

Post 02 Aug 2004 20:38

Νομίζω ότι αυτό που κάνατε είναι πήρε την-3db και πολλαπλασιαστεί με 2. Στην φίλτρα, δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει τάσης αντί της εξουσίας. Παρόλο explaination σας υπερβαίνει την ικανότητά μου να καταλάβουν. Είχα την ιδέα να χρησιμοποιήσει το
-20dB ανά δεκαετία και με κάποιο τρόπο φθάνουν στο-6db ανά οκτάβα, μέσω της χρήσης της ισότητας. Αλλά δεν λειτουργεί έτσι. Πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος για να εξηγήσει ότι είναι να χρησιμοποιήσετε τον τύπο Xc = 1/2piFC και να καλύψει τις αξίες φίλτρα σε αυτή την εξίσωση. Νομίζω ότι ΣΤ που πολλαπλασιάζεται επί 2 ή 10 έχει κάτι να με αυτό.
Επιστροφή στην κορυφή
maxwellequ

Post 04 Aug 2004 15:33

Kevin,

Η εξήγηση που σας έδωσα είναι διδάσκεται σε κάθε ηλεκτρική διάρκεια μηχανική. Ρωτήσατε πώς να αναφέρονται τα 20dB/dec και 6 dB / oct, και αυτός είναι αυτό που σας εξήγησα.

Είναι απίστευτο πώς θα αναγνωρίζουν ότι η "explaination υπερβαίνει την ικανότητά μου να κατανοήσουν" και στη συνέχεια να σας δείχνουν ότι αυτό που έγραψα είναι λάθος, διότι δεν είναι δυνατόν να αναφέρονται τα -20dB/dec και τα dB / Οκτ "μέσω της χρήσης της ισότητας" - "δεν λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο" λέτε. Αν δεν καταλαβαίνετε, ρωτήστε απλώς άνθρωποι να εξηγήσει καλύτερα ... Μην αρχίσουμε να λέμε απλά ότι είναι λάθος, ειδικά όταν η έλλειψη της γνώσης.

Μεγαλώνουν, μελέτη λίγο περισσότερο και να σταματήσει να λέει / γραφής ηλίθια πράγματα.
Επιστροφή στην κορυφή
boot_strap

Εγγραφη: 02 Dec 2003

Post 16 Αυγούστου, 2004 13:33

the της, η οποία frequncy υψηλότερα απάντηση frequncy σας (Α), φθάνει
A / (2 ^ 0.5) ..!
Επιστροφή στην κορυφή
yeechyan

Εγγραφη: 14 Ιουνίου 2004
Βοήθησε: 1

Post 17 Αυγούστου 2004 2:38

3 dB Bandwidth

Kevin, γιατί τόνισε σχετικά λέγοντας ότι η αξία των sin45; Υπάρχει κάποιο σχέσεις μεταξύ των 45 μοιρών και η έξοδος vs τάση εισόδου σε αυτή την περίπτωση;
Επιστροφή στην κορυφή
Kevin Weddle

Post 17 Αυγούστου 2004 4:57

Η σχέση είναι είτε ένα δεύτερο δύναμη, αν σας αρέσει ο ήχος του ή ότι η τάση εξίσωσης 10log VOUT / vin όπου VOUT / vin είναι ίση με την sin45. Οι δύο ίσες-3dB. Μου αρέσει ο ήχος του sin45 σε αντίθεση με το ήμισυ εξουσία, διότι δείχνει ότι χρησιμοποιείτε μια άλλη μαθηματική επιλογή η οποία αναφέρει ότι το αντίθετο και δίπλα είναι ίση με 1, οι οποίες είναι οι διαστάσεις του κύκλου μονάδας. Το γεγονός είναι έχετε μια γωνία 45 μοιρών, όταν οι διαστάσεις είναι 1 από 1 σύμφωνα με τη θεωρία τρίγωνο. Η sin45 είναι τότε το αντίθετο κατά τη διάρκεια της υποτείνουσας το οποίο είναι .707 το οποίο είναι ένας αριθμός που αντιπροσωπεύει η ημιτονοειδές κύμα στις 45 μοίρες και είναι ένα σημείο του κύκλου μονάδα.

Συνολικά, έχετε ένα πραγματικό αριθμό που αντιπροσωπεύει ίσες πλευρές του τριγώνου και είναι ένα σημείο στο ημιτονοειδές κύμα και αυτό είναι ένα σημείο επί του κύκλου μονάδα. Αυτά τα τρία πράγματα που ενώνονται για να το σχετικό αριθμό.
Επιστροφή στην κορυφή
Borber

Εγγραφη: 01 Jan 1970
Βοήθησε: 117

Post 17 Αυγούστου 2004 19:12

Πρώτο ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί εδώ είναι τι είναι το εύρος ζώνης;
Για μια επικοινωνίες δεδομένων ή σήμα, ένα μέτρο του ποσού του χώρου pectrum το σήμα καταλαμβάνει. Συνήθως, είναι δεδομένη ως η διαφορά μεταξύ της συχνότητας με την οποία το πλάτος του σήματος είναι ονομαστικά 3 dB κάτω με
σχέση με το πλάτος της συχνότητας στο κέντρο. Αυτές οι συχνότητες αποτελούν το ήμισυ σημεία δύναμη του εύρους λειτουργίας έναντι συχνότητας
2. Επίσης, κάλεσε αναγκαίου εύρους ζώνης. Το ελάχιστο ποσό του χώρου του ραδιοφάσματος που συνήθως απαιτούνται για την αποτελεσματική μετάδοση και λήψη των επικοινωνιών ή δεδομένων σήμα.
Έτσι, το εύρος ζώνης καθορίζεται συνήθως από-3dB σημεία μεταβίβασης λειτουργία, τι είναι γενικά αποδεκτό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα σημεία, όπως-6dB, αλλά πρέπει να το αναφέρω.
Επιστροφή στην κορυφή
ColdCold

Εγγραφη: 10 Σεπτεμβρίου, 2004

Post 10 Σεπτεμβρίου 2004 6:37

maxwellequ και Kevin, το θέμα είναι είστε τόσο ως επί το πλείστον δίκιο! Είσαι απλώς μιλώντας διαφορετικές γλώσσες. maxwellequ φαίνεται να εμμένει στη συνεχή ορολογία αναλογική, ενώ ο Kevin, κατά τη γνώμη μου, αναμιγνύει την αναλογική στην ψηφιακή θεωρία ορολογία που συνήθως χρησιμοποιείται στη διακριτική, ψηφιακό χώρο, δηλαδή, τη χρησιμοποίηση διακριτών τριγωνομετρικές λογισμό και ο κύκλος μονάδα (τελικά το z-domain). Μερικοί λαοί είναι πιο άνετη διαμονή στη συνεχή, αναλογικό κόσμο και περιγράφει ακριβώς την ίδια φαινόμενα με sinusoids και συνεχή τριγωνομετρικές λογισμός. Αλλά δεν έχει σημασία. Έχω κάνει όλα αυτά τα πράγματα τόσο με χαρτί και μολύβι και με MATLAB και οι απαντήσεις είναι πάντα το ίδιο - αλλά δεν είναι μόνο αυτό ...
που μεταφράζεται σε συγκεκριμένα, μετρήσιμα αποτελέσματα μπορείτε να δείτε στο εργαστήριο. maxwellequ δήλωση ότι «sin45 δεν έχει να κάνει με το DBS" είναι εσφαλμένη. Η απόκριση συχνότητας μπορεί πάντα να περιγράφονται ακριβώς με μηδενικά και πόλους και στο πλαίσιο του κύκλου μονάδας στην z-domain. Kevin είναι κάπως ορθώς τα επιχειρήματά του, αν και δεν είναι πολύ σαφής στις εξηγήσεις του, ενώ οι δηλώσεις maxwellequ είναι πιο λεπτομερή, αλλά απολύτως ορθή. Και σε απάντηση ματ για περιφρόνηση για τις εξισώσεις (έλλειψη λεπτομέρειας ??!)... "Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσετε ένα οποιοδήποτε εξίσωση που είναι συνεπής και η μονάδα που έχει αναλάβει την εργασία" - WRONG! Αυτό είναι το νόημα! Μπορούμε να υποθέσουμε την ορθότητά τους, πάντα. Οι εξισώσεις ΠΟΤΕ ψέμα και το μεγαλύτερο μέρος των ισχυρισμών Κέβιν, όπως η σύσταση R = 1 και στις δύο εισόδου και εξόδου, είναι απολύτως έγκυρη. Αυτή είναι η ομορφιά των μαθηματικών: μπορείτε να ορίσετε κάποια πράγματα να είναι γνωστά τα ακριβή υπολογισμό και REPONSES για την αγνώστους. Τα μαθηματικά (γίνεται σωστά) δεν είναι ποτέ λάθος, φίλε μου. Χορηγούνται στον πραγματικό κόσμο, υπάρχουν συνήθως διάφοροι άλλοι παράγοντες που μπορεί ή δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη στην αρχική εξισώσεις μας, αλλά αν ξέρετε τι είναι και / ή εάν μπορείτε να τους μέτρο, τότε αυτοί μπορούν να εκφραστούν σε σας εξισώσεις, αν θέλετε. Εξαρτάται μόνο από το επίπεδο ακρίβειας που επιθυμούν να αποκτήσουν με μαθηματικά μοντέλα σας.

Τώρα, ως προς την ισοδυναμία των 6dB/octave και 20dB/decade στο stop-band (κυλήσει και να πέσει) ... καλά, είμαστε στο πεδίο της συχνότητας για Bode οικόπεδα, ως εκ τούτου, αν "βλ." η τρέχουσα συχνότητα σας,

σε μέγεθος (βλ. * 2) σε dB = 20 * log (βλ. * 2) dB

20 * log (βλ. * 2) = 6,02059991 όταν το 2 αντιπροσωπεύει την οκτάβα
20 * log (πρβλ. * 10) = 20,00000000 όπου το 10 είναι η δεκαετία

και επίσης ...

20 * log (πρβλ. * 0,5) = -6,02059991 όπου το 0,5 αντιπροσωπεύει την οκτάβα
20 * log (πρβλ. * 0,1) = -20,00000000 όπου το 0,1 αντιπροσωπεύει τη δεκαετία

κάνει αυτή την έννοια;;
Επιστροφή στην κορυφή
ColdCold

Εγγραφη: 10 Σεπτεμβρίου, 2004

Post 10 Σεπτεμβρίου 2004 8:10

Συγγνώμη, εγώ δεν έδειξε ισοδυναμίας, το έκανα;

οκτάβα = * 2
δεκαετία = * 10
η διαφορά είναι ένας παράγοντας από 5

20 * log (5) = 13,9794001

20 * log (2) 20 * log (5) = 20 * log (10) = 20,00000000

κάνει ότι "αποδείξει" η γραμμή έχει την ίδια κλίση ή κάτι ?????

I dunno. μαθηματικά μου είναι πολύ σκουριασμένα ... Χαμόγελο
Επιστροφή στην κορυφή
maxwellequ

Post 10 Σεπτεμβρίου 2004 16:35

ColdCold,

Σημείο μου είναι ότι τα πράγματα είναι εκφρασμένες σε dB, επειδή είναι βολικό, σε ορισμένες περιπτώσεις, για τον υπολογισμό των δεικτών το ίδιο πράγμα στον τομέα καταγραφής. Αυτό ορίζεται πολύ καλά, όπως έχω αναφέρει και προηγουμένως, από (P1/P2) dB = 10 log10 (P1/P2).
Δεν έχει καμία σχέση με τριγωνομετρικές σχέσεις.
Επιστροφή στην κορυφή
Kevin Weddle

Post 13 Σεπτεμβρίου, 2004 20:45

Αυτό που εννοούσε είναι η σημασία του-3db που είναι .707 τάσης. Οι .707 και αυτή η ίδια έχει περιορισμένες imporatance. Οι πλευρές του τριγώνου με τον κύκλο μονάδα είναι .707 με υποτείνουσας είναι το 1. Οι ίσες πλευρές είναι αυτό που κάνει το 45 γωνία σημαντικό βαθμό. The improtance των ίσων πλευρών είναι ότι δείχνει ίση maginitude. Το ημίτονο κύμα δεν είναι ο κύκλος μονάδα από το δρόμο, αλλά οι μετοχές της περιφέρειας και η ακτίνα σε 90 μοίρες. Και μοιράζονται ένα κοινό σημείο των .707 στις 45 μοίρες. Νομίζω ότι η ίση μέρος maginitude είναι το μόνο σημαντικό σημείο, αν υπάρχει.
Επιστροφή στην κορυφή
Borber

Post 14 Σεπτεμβρίου 2004 7:04

Kevin
Πρέπει να είστε presumming φίλτρο πρώτης τάξης (RC, RL κλπ). Νομίζω ότι μόνο στην περίπτωση αυτή η γωνία είναι 45 μοίρες. Κατά τη μεταβίβαση λειτουργιών της τριτοβάθμιας ώστε η γωνία μπορεί να είναι πολύ διαφορετική.
Επιστροφή στην κορυφή
Kevin Weddle

Post 14 Σεπτεμβρίου 2004 19:02

Πραγματικά δεν μπορώ να σας πω πώς να αφορούν όλα αυτά. Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται άνετα στο μισό εξουσία. Αν υπήρχε μόνο ένας τρόπος για να συνδυάσει αυτές τις θεωρίες να φέρει ενδιαφέρον για τον .707. Ίσως η ίση μέγεθος δεν είναι το σημαντικό ζήτημα. Ίσως είναι το γεγονός ότι το .707 είναι η τιμή που εμφανίζεται στο μέσον μεταξύ 0 και 90 μοίρες. Επίσης, αν θα θυμάστε ότι η τιμή RMS είναι .707 Vp. Το ημίτονο κυματοσυνάρτηση είναι τετράγωνο, ολοκληρωμένη, και τότε η τετραγωνική ρίζα έχει ληφθεί. Η λειτουργία που χρησιμοποιεί ένα ολοκληρωμένο τριγωνομετρικές ταυτότητα. Με αυτή την ταυτότητα σας αφαιρέσετε το Vp και το 1 / 2. Στη συνέχεια, μπορείτε ενσωμάτωση. Μετά την ολοκλήρωση έχετε μείνει με 0. Τότε το μόνο που έχετε αριστερά είναι το Vp και το 1 / 2. Και φυσικά η τετραγωνική ρίζα του 1 / 2 είναι .707. Γι 'αυτό βασίζεται στην τριγωνομετρικές ταυτότητα.
Επιστροφή στην κορυφή
Borber

Post 14 Σεπτεμβρίου 2004 19:37

Δεν νομίζω-3dB έχει τίποτα να κάνει με την τυπική λογική.
Κατά την πρώτη μεταβίβαση λειτουργιών για το περιθώριο φάση σε συχνότητα γωνία 45 μοιρών. Η γωνία (πόλο) συχνότητα συμβαίνει να είναι στα-3dB της απόλυτης respons αξίας. Λέμε ότι το σημείο-3dB σε κλίμακα συχνοτήτων είναι το εύρος ζώνης αυτής της λειτουργίας μεταφοράς.
Επιστροφή στην κορυφή
maharshi_qis

Εγγραφη: 14 Φεβ 2007
Βοήθησε: 6

Post 10 Μαρτίου 2007 7:55

3 Σ.Β. db είναι η συχνότητα με την οποία κέρδος θα μειωθεί κατά 3db δώθε μέγιστη τιμή της ..
Επιστροφή στην κορυφή
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> Ηλεκτρονικές Ερωτήσεις Δημοτικό -> 3 dB Bandwidth
Σελίδα 1 από 1 Όλες οι Ώρες είναι GMT 2 Ώρες

Κατάχρηση | | Διαχειριστής | | Συντονιστές | | Υποστηρίξτε μας | | sitemap
θέμα RSS