| Συντάκτης | Μήνυμα |
|---|
mbyka
Συνεκδικασθείσες: 12 Μαΐου 2002 Μηνύματα: 509 Έχει βοηθήσει: 1
| 27 Απρ 2004 23:53 που είναι η καλύτερη συγκόλληση & desoldering σταθμούς; | | |
|
| Hi all Ποια είναι η καλύτερη συγκόλληση σιδήρου & desoldering σταθμούς συστήματα
Antex www.antex.co.uk JBC www.jbctools.com ERSA http://www.ersa.de/en/index.html Weller και www.cooperhandtools.com / μάρκες / Weller / index.cfm
Θέλω να αγοράσω προϊόντα antex |
|
| Επιστροφή στην κορυφή | |
 |
φουσκωμένος
Συνεκδικασθείσες: 19 Ιούλιος 2002 Δημοσιεύσεις: 4997 Βοήθεια: 309 Περιοχή: Μέση Γη
| 28 Απριλίου 2004 0:54 Re: ποια είναι η καλύτερη συγκόλληση & desoldering σταθμούς; | | |
|
| | Metcal ήταν ο πρωτοπόρος για πολλά χρόνια. Λόγω αυτού του γεγονότος υπάρχουν πολλά μεγάλα μοντέλα που χρησιμοποιούνται για χαμηλές τιμές στην δημοπρασία ιστοσελίδες. |
|
 |
gorkin
Συνεκδικασθείσες: 27 Φεβ 2002 Μηνύματα: 669 Έχει βοηθήσει: 11
| 28 Απριλίου 2004 1:02 Re: ποια είναι η καλύτερη συγκόλληση & desoldering σταθμούς; | | |
|
| | Χρησιμοποιώ Weller συγκόλληση σταθμό για πολλά χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα ... είναι ένα καλό εργαλείο! |
|
 |
Beepster
Συνεκδικασθείσες: 21 Ιουλ 2001 Μηνύματα: 144 Έχει βοηθήσει: 5
| 30 Απρ 2004 16:52 που είναι η καλύτερη συγκόλληση & desoldering σταθμούς; | | |
|
| Για πλευρά εργασίας τίποτα δεν είναι καλύτερο από ένα Super Soldapullt. Είναι μια άνοιξη οδηγείται κενό χέρι εργαλείο anout 12-20 $ ΗΠΑ Φροντίστε να είναι καθαρό & lubed |
|
 |
ME
Συνεκδικασθείσες: 14 Μαρ 2002 Δημοσιεύσεις: 1783 Έχει βοηθήσει: 13
| 30 Απρ 2004 19:00 Re: ποια είναι η καλύτερη συγκόλληση & desoldering σταθμούς; | | |
|
| | mbyka έγραψε: | Hi all Ποια είναι η καλύτερη συγκόλληση σιδήρου & desoldering σταθμούς συστήματα
Antex www.antex.co.uk JBC www.jbctools.com Ersa www.ersa.com Weller και www.cooperhandtools.com / μάρκες / Weller / index.cfm
Θέλω να αγοράσω προϊόντα antex | Θα ήθελα να πω ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι το καλύτερο. Νομίζω Metcal είναι το καλύτερο που μπορείτε να αποκτήσετε. Έχω πολλά experince Weller και με τους δύο Metcal και πρέπει να πω ότι Metcal είναι πολύ καλύτερη από Weller. Όταν θα χρησιμοποιείται μόνο Weller στην υπηρεσία ενός μεγάλου τμήματος της εταιρείας θα χρησιμοποιούνται για να εργαστούν, αλλά στη συνέχεια προσπαθήσαμε μία Mectal MX-500TS συγκόλληση / SMT σύστημα επαναλάβει με TALON Handpiece και τώρα έχουν αντικατασταθεί όλα Weller σταθμοί αντικατασταθούν όλα Weller σταθμών με Metcal MX-500. Ένα από περίπου Metcal καλύτερο πράγμα είναι ότι είναι τόσο εύκολο να αλλάξει η άκρη, δεν έχετε τίποτα να ξεβιδώσετε. Greart Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ότι είναι σχεδόν το ίδιο θερμές δεύτερο ως το ανάβετε, δεν υπάρχει πρόβλημα αν έχετε για τη θέρμανση κολλήσεις ένα πολύ μεγάλο κοινό. Αλλά το πράγμα μου αρέσει περισσότερο για Metcal είναι ότι κρατά σαν ένα μολύβι. Ήμουν που χρησιμοποιούνται για την Weller, έτσι θα ήταν λίγο περίεργο στην αρχή, αλλά την πρώτη φορά που το συνηθίσεις, είναι πολύ καλύτερη από την παραδοσιακή κολλήσεων πρόσφυση με μακρά soldertip. Τίποτα δεν συγκρίνεται με πραγματικά Metcal κατά τη γνώμη μου. Η εταιρεία μας είχε σώσει πολύ χρόνο και $ $ για bronken PCB της τακάκια μετά τη μετακίνηση από Weller να Metcal. Θα αντικαταστήσει πολλά PLLC SMD πακέτα σε serviceing και μετά την πώληση και ο αριθμός των θραυσμάτων PCB τακάκια μειώθηκε μετά Changin να Metcal, οπότε η τιμή differerence μεταξύ Weller και Metcal δεν πραγματικά ζήτημα σε μακροπρόθεσμη βάση. Link: http://www.metcal.com
Αλλά Metcal είναι επίσης αρκετά υψηλό σε σχέση με τις Weller ή τουλάχιστον αυτό που πρέπει να χρησιμοποιούνται όταν δούλευα εκεί, δεν ξέρω τις τιμές τώρα.
Υπάρχει επίσης μια άλλη ενδιαφέρουσα εταιρεία, η οποία δεν αναφέρθηκε ακόμα: PACE http://www.paceusa.com/_ShowSystems.asp?ProductSetID=1 Δεν το έχω δοκιμάσει προσωπικά PACE (μόνο εξέτασε αυτό), αλλά ένα άλλο πρόσωπο από την πρώην εταιρεία μου προσπάθησε και αυτός προτίμησε Metcal, δεν έχω γνωρίσει κανέναν που δεν πίστευα Metcal ήταν η καλύτερη. Μοιάζει PACE copided έχουν πολλές από τις ιδέες Metcal με τον ρυθμό HW 100 και HW 200 HeatWise κολλήσεις σταθμούς.
Δεν μου αρέσει Antex σε όλα, θα ήθελα τη γνώμη μου, είναι μόνο καλό για χόμπι για χρήση και δεν περιπλέκεται SMD συγκόλληση. Το μοναδικό πλεονέκτημα: είναι φθηνή. Νομίζω Antex είναι η χειρότερη από αυτές που αναφέρατε.
Κατά τη δική μου opinin Weller είναι επίσης μια καλή κολλήσεις σιδήρου, αλλά φαίνεται τόσο PACE, JBC και Ersa έχουν βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια. Antex εξακολουθεί να είναι η παλιά κακή "ερασιτέχνες" σχεδιασμό.
Αν θέλετε το καλύτερο πάμε για Metcal, αν wan't φθηνότερη εναλλακτική λύση, θα πρέπει να εξετάσει εναλλακτικές λύσεις από Weller, PACE, JBC και Ersa. Θα ήταν καλύτερο totry το διαφορετικό εμπορικό σήμα, πριν να επιλέξουν. Αν είστε σε μια μεγάλη εταιρεία, οι διανομείς θα βγει και να αποδείξει τους δωρεάν. Διαφορετικά κάνει ένα εμπόριο ηλεκτρονικών ειδών δείχνουν να δοκιμάσετε τους ή να δοκιμάσετε τους σε τοπικό μεταπωλητή σας αν μπορείτε.
Έχω μόνο μια παρτίδα των experince με Metcal, Weller ένα Antex. Εδώ είναι experinces μου με τα τρία σήματα:
Weller: Κατά τη δική μου την experince Weller soldertips είναι πολύ καλή, με μεγάλη διάρκεια και σε λογικές τιμές. Μπορείτε να αγοράσετε 3ο μέρος soldertips για Weller, που είναι πολύ φθηνότερη από τις αρχικές, αλλά δεν διαρκούν πολύ, εφόσον το αρχικό Weller συμβουλές. Στο παλιό μου εταιρεία θα χρησιμοποιείται το 3ο μέρος συμβουλές και ήταν ικανοποιημένοι με αυτούς και θα αποθηκεύσει κάποια $ $ ταυτόχρονα. Weller είναι σεβαστά και πιθανότατα το εμπορικό σήμα που πωλούνται περισσότερο την ποιότητα κολλήσεις σιδήρου στον κόσμο (τουλάχιστον κατά τη δική μου, είναι μέρος του κόσμου).
Metcal: Metcal κολλήσεων συμβουλές είναι πολύ ακριβό αλλά com σε όλα τα σχήματα και μεγέθη και είναι πολύ γρήγορο για την αλλαγή από το ένα άκρο στο άλλο, και το νέο θερμοτήτων σε καμιά περίπτωση δεν έχει. Η θερμική ενέργεια είναι πολύ καλά οργανωμένη και υπάρχει πολύ μεγαλύτερη θερμική ισχύ διατηρεί για μεγάλο κολλήσεων κοινού από τις άλλες μάρκες, λόγω της ειδικής τεχνολογίας θέρμανσης. Ορισμένα Metcal soldertips μπορεί να αποτύχει, ενώ μετά από μια σύντομη, αλλά έχουμε όλα τα ελαττώματα soldertips αντικαθίσταται δωρεάν εφόσον δεν έγινε λόγω της κανονικής φθοράς. Αυτόματη χρονικό όριο αυξάνει tip φυσίγγιο ζωής. Το MX-500P τροφοδοτικό αισθήσεις αν η άκρη κασέτα έχει χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 λεπτά, και κλείνει αυτόματα εκτός για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια της ζωής σας tip φυσίγγια.
Antex: Νομίζω ότι το soldertips είναι κακής ποιότητας και δεν διαρκεί πολύ, το σχέδιο είναι πολύ αδέξιος. Θα ήθελα μόνο για την απλή χρήση Antex κολλήσεων και desolder τις θέσεις εργασίας. Ως επαγγελματικό εξυπηρετητής θα ήταν να μη χρησιμοποιείται ποτέ Antex.
Στο σπίτι έχω μια κανονική 50W-24V Weller κολλήσεις σιδήρου και είναι αρκετά ικανοποιημένοι. Νομίζω ότι είναι ο καλύτερος σε αυτό το εύρος τιμών. Allthough θα ήθελα να έχεις ένα κράμα Metcal / desolder σταθμό στο σπίτι, αν θα μπορούσα να την πολυτέλεια αυτή. Είμαι εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο Metcal, αλλά Metcal δεν είναι τόσο γνωστός στην Ευρώπη, όπως στις ΗΠΑ, οπότε ίσως θα πρέπει να το αγοράσετε στο eBay από τις ΗΠΑ, αλλά εγώ θα προτιμούσα να το αγοράσει από τη χώρα μου και αν μπορώ να το βρείτε .
Τελευταία επεξεργασία από ME στις 30 Απρίλιος 2004 20:22? Επεξεργαστεί 1 φορά συνολικά |
|
 |
φουσκωμένος
Συνεκδικασθείσες: 19 Ιούλιος 2002 Δημοσιεύσεις: 4997 Βοήθεια: 309 Περιοχή: Μέση Γη
| 30 Απρ 2004 19:54 Re: ποια είναι η καλύτερη συγκόλληση & desoldering σταθμούς; | | |
|
| | Τι είναι αυτό που κάνει τόσο καλή Metcal ειδικές συμβουλές τους είναι ότι διατηρούν τη θερμοκρασία κατά 1 C κατά τη διάρκεια συγκόλληση. Οι επαγωγικώς θερμότητας το άκρο και το άκρο είναι κατασκευασμένα από ένα ειδικό μεταλλικό κράμα που αλλάζει το MU με τη θερμοκρασία. Ακόμη και αν το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας έχει λήξει, καμία άλλη επιχείρηση δεν ήταν σε θέση να αναπαραγάγει το κράμα. |
|
 |
davorin
Συνεκδικασθείσες: 07 Ιουν 2003 Δημοσιεύσεις: 1491 Έχει βοηθήσει: 8
| 30 Απρ 2004 21:03 Re: ποια είναι η καλύτερη συγκόλληση & desoldering σταθμούς; | | |
|
| Απλώς εξέτασε την SP200 από Metcal ...
περίπου 450 ευρώ από το διανομέα ... αποκλείοντας κάθε συγκόλληση άκρη ... τόσο για την οριστική ΔΕΝ hobbyists (ξ?
Αλλά θυμόμαστε προσπάθησε μία πριν από πολλά χρόνια ... leightweight πραγματικά και awesome heatup φορά ... hbut τότε θα χρησιμοποιηθεί μόνο bigg-τακάκια μέσω οπών συστατικά .. Weller έτσι ήταν μια χαρά (ο?
Απορώ γιατί τουλάχιστον ένα πρότυπο άκρη δεν περιλαμβάνεται ... |
|
 |
φουσκωμένος
| 30 Απρ 2004 22:06 Re: ποια είναι η καλύτερη συγκόλληση & desoldering σταθμούς; | | |
|
| | Ο λόγος για ένα πρότυπο άκρη δεν περιλαμβάνεται είναι ότι κάνει δεκάδες συμβουλές και όλοι πωλούν έτσι θα ήταν σπατάλη χρημάτων για τους πελάτες της να έχουν να πληρώσουν για μια συμβουλή που δεν χρησιμοποιούν ποτέ. |
|
 |
ME
| 30 Απρ 2004 22:21 Re: ποια είναι η καλύτερη συγκόλληση & desoldering σταθμούς; | | |
|
| | davorin έγραψε: | Απλώς εξέτασε την SP200 από Metcal ...
περίπου 450 ευρώ από το διανομέα ... αποκλείοντας κάθε συγκόλληση άκρη ... τόσο για την οριστική ΔΕΝ hobbyists (ξ?
Αλλά θυμόμαστε προσπάθησε μία πριν από πολλά χρόνια ... πραγματικά leightweight και awesome heatup φορά ... hbut τότε θα χρησιμοποιηθεί μόνο bigg-τακάκια μέσω οπών συστατικά .. Weller έτσι ήταν μια χαρά (ο?
Απορώ γιατί τουλάχιστον ένα πρότυπο άκρη δεν περιλαμβάνεται ... | Μόλις είδα τη νέα Metcal PS-800 για το 259 σε μια ευρωπαϊκή distibutor, φαίνεται σαν μια καλύτερη συμφωνία για hobbyists. Επίσης, χρησιμοποιεί ένα νέο σχεδιασμό tip για PS-800, με την οποία οι συμβουλές φθηνότερα. | Απόσπασμα: | Το ελάχιστο κόστος ιδιοκτησίας
Το PS-800 συγκόλληση Συστήματος απασχολεί αντικαταστάσιμες θερμαντήρα συμβουλές και όχι των κασετών, καθιστώντας το κόστος της ιδιοκτησίας εξαιρετικά ανταγωνιστική. Οι μοναδικές δύο τεμαχίων σχεδιασμό χωρίζει τον θερμαντήρα πηνίο από την άκρη. Η μακρόχρονη ζωή θερμαντήρα πηνίο παραμένει στο χειρισμό, ενώ αντικαταστάσιμες συμβουλές είναι εύκολα να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί. Το πιο σημαντικό, το κόστος του θερμαντήρα συμβουλές είναι συγκρίσιμο με εκείνο των συμβατικών συμβουλές. | Εάν 259 είναι ακόμα πάρα πολύ, θα συνιστούσα Weller. Είναι φθηνότερη ακόμα και καλής ποιότητας. Μην αποβλήτων χρήματα για Antex allthough είναι φθηνότερη από Weller. Μετά την εξέταση πιο κοντά στο JBC και ERSA δεν θα επιλέξουν οποιοδήποτε από αυτά είτε. I rember χρησιμοποιώντας ένα JBC πρόσφατα στο σπίτι και τους φίλους μου ήταν κακής ποιότητας.
Έτσι, απομένουν μόνο τρεις επιλογές αριστερά: Metcal PACE Weller
Metcal είναι δαπανηρή και φαίνεται Weller κάνει καλύτερη κολλήσεων σίδερα σιδερώματος από την ΚΣΣΕ σε φθηνή τιμή σειράς, αλλά αν θέλετε να ξοδέψετε λίγο παραπάνω, ορισμένα από τα πιο ακριβά μοντέλα PACE είναι επίσης μια εναλλακτική λύση.
Για χόμπι ηλεκτρονικά θα συνιστούσα Weller WTCPT / WTCPTD στο κάτω μέρος της σελίδας: www.cooperhandtools.com/brands/weller/index.cfm?model_list=1&att_id=WEL003&att1=Soldering% 20Stations & Βιομηχανική att2 =% 20Soldering% 20Stations Αυτό είναι το φθηνότερο Βιομηχανική Weller κολλήσεων σταθμό με τη θερμοκρασία που ελέγχεται από την άκρη επιλογής. Μια ferrormagnetic αισθητήρα θερμοκρασίας στην άκρη ελέγχων την άκρη της θερμοκρασίας - δεν είναι απαραίτητοι έλεγχοι. Συμβουλές διαθέσιμες σε 3 κανονική θερμοκρασία κυμαίνεται: 600 ° F, 700 ° F και 800 ° F (316 ° C, 371 ° C και 427 ° C). Αν θέλετε μάλιστα, θα πρέπει να αγοράσουν φθηνότερα τις TC201T αντικατάσταση συγκόλληση Μολύβι για συγκόλληση WTCPT Σταθμός χωρίς συγκόλληση σταθμό και στη συνέχεια αγοράζουν μια ξεχωριστή 1.75A (ελάχ.) 24V μετασχηματιστή και να είναι σε κατοικιών με ασφάλεια. Αυτό είναι πολύ φθηνότερη από την αγορά του αρχικού Weller κολλήσεων σταθμός / μετασχηματιστή. Πολλές επιχειρήσεις επιλέγουν να το κάνουν και αυτό ακριβώς έκανα και εγώ στο σπίτι. Στη συνέχεια, θα έχετε μια πολύ φθηνή ποιότητα κολλήσεων σταθμό. Αν θέλετε να έχετε ένα κράμα σταθμό χειροκίνητα με ελεγχόμενη θερμοκρασία
TC201T αντικατάσταση συγκόλληση Μολύβι για WTCPT συγκόλληση Σταθμός: www.cooperhandtools.com/brands/weller/index.cfm?model_list=1&att_id=WEL012&att1=Soldering% 20Stations & att2 = αντικατάσταση% 20Soldering% 20Pencils Σίδηρος PH1201ESD Stand: www.cooperhandtools.com/brands/weller/index.cfm?model_list=1&att_id=WEL011&att1=Accessories&att2=Stands PT Σειρά συμβουλές: www.cooperhandtools.com/brands/weller/index.cfm?model_list=1&att_id=WEL007&att1=Tips% 20and% 20Nozzles & att2 = PT% 20Series Weller Ηλεκτρονικές συγκόλληση και Desoldering Εργαλεία Catalouge: www.cooperhandtools.com/brands/cf_files/act_download.cfm?type=Literature&filename=550147.pdf
Ποτέ δε θα αγοράσουν οποιοδήποτε από τα Weller Καταναλωτών συγκόλληση Σταθμοί αλλά θα παραμείνουμε στο TC201T Βιομηχανική αντικατάσταση συγκόλληση Μολύβι και αγοράσει ένα τυποποιημένο 24V 2A tranformer, και μια θήκη με ένα φυτίλι και ένα 3 ή 5 pin DIN υποδοχή που ταιριάζει στην πρίζα κολλήσεις σιδήρου . Το φάσμα των Καταναλωτών συγκόλληση είναι κακής ποιότητας σε σύγκριση με TC201T, αλλά TC201T εξακολουθεί να είναι αρκετά φθηνά για hobbyists. Εδώ είναι το πρωτότυπο Weller σχηματικά, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε ότι είναι εύκολο να αγοράσετε το δικό σας transformator και την κατασκευή του κυκλώματος. Το σχήμα αυτό έχει ληφθεί από το pdf: www.cooperhandtools.com/brands/cf_files/act_download.cfm?type=Parts_Lists&filename=WTCPT_OI_PL.pdf
|
|
 |
ME
| 01 May 2004 1:44 που είναι η καλύτερη συγκόλληση & desoldering σταθμούς; | | |
|
| Υπάρχει επίσης μια εταιρεία που ονομάζεται Edsyn που κάνει κολλήσεις και desolder συστήματα: http://www.edsyn.com |
|
 |
BigBoss
Συνεκδικασθείσες: 17 Νοέμβρη 2001 Μηνύματα: 998 Έχει βοηθήσει: 55
| 01 May 2004 3:03 Re: ποια είναι η καλύτερη συγκόλληση & desoldering σταθμούς; | | |
|
| Weller είναι ο καλύτερος ...
Έχω Weller, χρησιμοποιώντας από το 1983 και τίποτα δεν συνέβη ...
Πρόσφατα χρησιμοποιώ αυτό και ιδιαίτερα ..
http://www.cooperhandtools.com/brands/cf_files/act_download.cfm?type=Hi_Res_Images&filename=WSL_300.jpg |
|
 |
TheDane
Συνεκδικασθείσες: 30 Ιαν 2002 Θέσεις: 20
| 10 Μαΐου 2004 15:58 η οποία είναι η καλύτερη συγκόλληση & desoldering σταθμούς; | | |
|
| Πρόσφατα, άρχισαν να Metcal, και δεν κάνω για να επανέλθω στο Weller.
Weller είναι ok για μικρότερα έργα με κυρίως μολυβδούχου συστατικά. Αν κάνουμε με ένα πολύ <small> SMD θα πρέπει να εργαστεί για μια λίγο πιο δύσκολο από ό, τι με Weller με Metcal. |
|
 |
toonafishy
Συνεκδικασθείσες: 18 Ιουν 2002 Μηνύματα: 447 Έχει βοηθήσει: 23
| 10 Μαΐου 2004 18:03 Re: ποια είναι η καλύτερη συγκόλληση & desoldering σταθμούς; | | |
|
| | Για τη συγκόλληση πλευρά σκληρά για να κερδίσει το Metcal αλλά $ $ $. Για συγκόλληση BGAs μεγάλο, θα πρότεινα ο σκοπευτής. |
|
 |
mbyka
Συνεκδικασθείσες: 12 Μαΐου 2002 Μηνύματα: 509 Έχει βοηθήσει: 1
| 10 Μαΐου 2004 23:14 Re: ποια είναι η καλύτερη συγκόλληση & desoldering σταθμούς; | | |
|
| ok ευχαριστώ όλους
Αλλά θέλω να αγοράσω antex.How είναι αυτό;
www.antex.co.uk
ή
|
|
 |
borisov57
Συνεκδικασθείσες: 11 Μαΐου 2001 Θέσεις: 43 Έχει βοηθήσει: 2
| 11 Μαΐου 2004 10:01 Re: ποια είναι η καλύτερη συγκόλληση & desoldering σταθμούς; | | |
|
| | Ποτέ μην ξοδεύουν χρήματα για desoldering Weller, και αν λάβετε δωρεάν, πετάξτε. Θα σώσει τον εαυτό σας πολύ χρόνο και νεύρα. |
|
 |
davorin
Συνεκδικασθείσες: 07 Ιουν 2003 Δημοσιεύσεις: 1491 Έχει βοηθήσει: 8
| 15 Ιουνίου 2004 0:56 Re: ποια είναι η καλύτερη συγκόλληση & desoldering σταθμούς; | | |
|
| Μόλις άκουσα σήμερα ότι λαμβάνει τουλάχιστον μέχρι το τέλος Αυγούστου για να αποκτήσετε το νέο σταθμό PS800 συγκόλληση από Metcal εδώ στη χώρα μου ...* aaarrrgghhh
Φαίνεται Metcal είναι πίσω από τις 2000 μονάδες παραγωγής ..
Κάποιος ξέρει μια εταιρεία που έχει για τους υλικό; |
|
 |
Sebi
Συνεκδικασθείσες: 02 Ιαν 2002 Θέσεις: 63 Τοποθεσία: Ουγγαρία
| 15 Ιουνίου 2004 9:05 Re: ποια είναι η καλύτερη συγκόλληση & desoldering σταθμούς; | | |
|
| | Συμφωνώ, borisov57. Το κενό αντλίας ψύξης μπορεί μόνο την άκρη, αλλά δεν παρέχουν αρκετό κενό |
|
 |
betanorm
Συνεκδικασθείσες: 13 Αυγούστου 2001 Θέσεις: 44
| 15 Ιουνίου 2004 11:32 Re: ποια είναι η καλύτερη συγκόλληση & desoldering σταθμούς; | | |
|
| Μια πρόταση για χόμπι χρήστη:
Εάν δεν έχουν αρκετά κεφάλαια για να αγοράσει ένα καλό σταθμό συγκόλληση, έχω μια συμβουλή που εργάστηκε για χρόνια χωρίς κανένα πρόβλημα.
Θα βάλουμε ένα 1N4148 δίοδος στην άκρη της ένα φθηνό ρεύμα κολλήσεις, και να συνδεθεί σε ένα κύκλωμα σύγκρισης με ρελέ να το κολλήσεις. Η δίοδος πυριτίου ήταν σε καλώδιο που είναι ανθεκτικά στη θερμότητα και τυλιγμένο aroun προς την κορυφή. Θα πρέπει να υπάρχει ένα histeresis στο συγκριτικό κύκλωμα ...
betanorm |
|
 |
καθυστέρηση
Συνεκδικασθείσες: 11 Ιουν 2004 Μηνύματα: 219 Έχει βοηθήσει: 3 Τοποθεσία: Van Allen Belt
| 29 Ιουλ 2004 20:33 Re: ποια είναι η καλύτερη συγκόλληση & desoldering σταθμούς; | | |
|
| IMHO Hakko 92X σειρά. Goot έχει μερικές πολύ καλές.
καθυστέρηση (καθυστέρησε λόγω της τεχνολογίας) |
|
 |
rauol
Συνεκδικασθείσες: 02 Οκτ 2002 Μηνύματα: 364 Έχει βοηθήσει: 11
| 30 Ιουλ 2004 19:25 Re: ποια είναι η καλύτερη συγκόλληση & desoldering σταθμούς; | | |
|
| Είχα δύο Antex συγκόλληση σταθμών με συρόμενη Ποτενσιόμετρο για τον έλεγχο της θερμοκρασίας (10 χρόνια) και θα εργαστεί για πρόστιμο περίπου 5 έως 6 χρόνια. Αλλά η αλλαγή ήταν δύσκολη άκρη, ήταν ένα δελτίο σχετικά με το είδος arrangemet με ένα κλιπ. |
|
 |
TekNoir
Συνεκδικασθείσες: 05 Μαρ 2005 Θέσεις: 4 Έχει βοηθήσει: 1
| 28 Απρ 2005 15:41 Re: ποια είναι η καλύτερη συγκόλληση & desoldering σταθμούς; | | |
|
| Μόλις άρχισε να μάθουν για τα ηλεκτρονικά του περασμένου έτους και την ώρα που εγώ αγόρασα ένα πολύ φθηνό συγκόλληση σιδήρου για να αρχίσει με. (Όταν λέω "φθηνό", εννοώ ότι έδωσα τον γραμματέα δέκα δολαρίων και έλαβε αλλαγή πίσω σε αντάλλαγμα για το στοιχείο.) Θα ήθελα να αναβαθμίσει, κατά προτίμηση σε πλήρη σταθμό, αλλά έχω μια μικρή bit δυσκολίας με όρους διαφήμισης.
Αυτό που μου προκαλεί σύγχυση είναι η σχέση μεταξύ της θερμοκρασίας και διαφημίζονται ισχύ.
Από τη δική μου αντίληψη, έχει ένα άκρο θερμοκρασία κάπου κοντά 361F (183C) για την τήξη του πάγου 63/37 κολλήσεων αποτελεσματικά. Ωστόσο, ένας μεγάλος αριθμός από συγκόλληση Σίδερα συγκόλληση και σταθμούς, αλλά, μόνον τη διαφήμιση μιας ισχύς βαθμολογία, ορισμένοι δίνουν και τα δύο, και μερικές μόνο τους θερμοκρασία. Δεν είμαι ακριβώς ισχύς ορισμένων πώς μεταφράζεται άμεσα σε θερμοκρασία βαθμολογία.
Αντιλαμβάνομαι ότι η ηλεκτρική ενέργεια που κινείται μέσα από το θερμαντικό στοιχείο και η αντίσταση προκαλεί θερμότητα, και ότι η εξουσία διαχέεται μπορεί να μετρηθεί σε βατ. Είμαι λείπουν κάποια απλή σύνδεση; Θα ήθελα να πιστεύω ότι οι δύο ήταν άσχετο, το είδος, όπως το σύστημα εμπορίας των lighbulbs σε βατ που δεν έχουν καμία σχέση με τις φωτός (σε Lumens). Θα μπορούσε να θεωρηθεί, βεβαίως, ότι τα υψηλότερα θερμική ισχύ που παράγει περισσότερο (ή φως), αλλά αυτό απλώς δεν είναι πάντα αλήθεια. Θερμικές ιδιότητες των ουσιών, βασική κατασκευή, καθώς και άλλοι παράγοντες που πρέπει να καταλάβει το ίδιο.
Όπως Παρεμπιπτόντως, έχω παρατηρήσει συγκόλληση σταθμούς διαφημίζονται με ρυθμιζόμενο άκρο θερμοκρασίες μεταξύ 350F και 800F, ακόμα διαφημίζεται ισχύς τους ήταν τελείως διαφορετική (42W για μία σε σύγκριση με 80W για τα άλλα). Μου έχουν πει (και σε μια σειρά από τόπους online) ότι είκοσι πέντε έως τριάντα πέντε βατ ήταν αρκετά καλό για την ηλεκτρονική εργασία. Ωστόσο, δεν μπορώ να καταλάβω "αρκετά καλή". Μήπως αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να πάρετε κάτι περισσότερο από τριάντα πέντε βατ φόβος για την καταστροφή των στοιχείων (την οποία, για άλλη μια φορά, θα τείνει να πιστεύει έχει να κάνει με τη θερμοκρασία από την πραγματική ισχύς), ή ότι κάτι με χαμηλότερη ισχύ που απλά δεν θα πάρετε αρκετά ζεστό; (Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είδα μερικά 15W συγκόλληση Σίδερα άκρη με θερμοκρασίες 600F.)
Η μόνη σχέση που μπορώ να αποδώσουν με κάποιον από την έρευνα είναι η μεταφορά της θερμότητας στο κοινό ίδια. Higher wattages θα μεταφέρει το ίδιο ποσό θερμότητας ταχύτερα από χαμηλότερη ισχύ που θα ήταν για την ίδια θερμοκρασία. Θα ήθελα να πιστεύω ότι αυτό θα είναι ευνοϊκό για την καλύτερη και ταχύτερη συγκόλληση εφόσον δεν έχετε αποφασίσει να ονειροπολήσετε κατά την ακριβή στιγμή που θα αποφασιστεί από κοινού να κολλήσεις. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που το ζήτημα 25W σε 35W "κανόνας". Δεν θα έπρεπε συγκόλληση κάθε εργαλείο που μπορεί να παρέχει το κατάλληλο ποσό είναι 360F tip θερμοκρασία να είναι "αρκετά καλή;"
Τελειώνοντας, η συγκόλληση δύο σταθμούς θεωρώντας ότι είμαι αγορών (η Hakko FP-102 και το CooperTools / Weller WSL, τόσο συγκριτικά τιμές στα $ 200 δολάρια και αυτό που έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό για να περάσετε σε μια νέα συγκόλληση σταθμού) και οι δύο πάνω από το 35W συνιστάται για την ηλεκτρονική εργασία. Θα προσπαθούσε να συγκεντρώσει σε μια πιο καθαρή εικόνα του τι θα πρέπει να εξετάσει κατά την αγορά μου συγκόλληση σύντροφος για τα επόμενα πολλά χρόνια.
Συγγνώμη για το μεγάλο post και σας ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων ...
I had inadvertently copied the melting point for lead alone. Επεξεργασία: Είχα απροσεξία αντιγραφεί το σημείο τήξης του μολύβδου και μόνο. Έχω τώρα τα δεδομένα μου, για να διορθωθεί σωστά αντιπροσωπεύουν "ιδανικές" ηλεκτρονικά κολλήσεων σημείο τήξης του. |
|
 |
Hugo
Συνεκδικασθείσες: 01 Ιαν 1970 Μηνύματα: 277 Έχει βοηθήσει: 26
| 31 Ιανουαρίου 2006 3:21 Re: ποια είναι η καλύτερη συγκόλληση & desoldering σταθμούς; | | |
|
| | ΜΕ έγραψε: | | davorin έγραψε: | Απλώς εξέτασε την SP200 από Metcal ...
Αλλά θυμόμαστε προσπάθησε μία πριν από πολλά χρόνια ... πραγματικά leightweight και awesome heatup φορά ... hbut τότε θα χρησιμοποιηθεί μόνο bigg-τακάκια μέσω οπών συστατικά .. Weller έτσι ήταν μια χαρά (ο?
Απορώ γιατί τουλάχιστον ένα πρότυπο άκρη δεν περιλαμβάνεται ... | Μόλις είδα τη νέα Metcal PS-800 για το 259 σε μια ευρωπαϊκή distibutor, φαίνεται σαν μια καλύτερη συμφωνία για hobbyists. Επίσης, χρησιμοποιεί ένα νέο σχεδιασμό tip για PS-800, με την οποία οι συμβουλές φθηνότερα. | Απόσπασμα: | Το ελάχιστο κόστος ιδιοκτησίας
Το PS-800 συγκόλληση Συστήματος απασχολεί αντικαταστάσιμες θερμαντήρα συμβουλές και όχι των κασετών, καθιστώντας το κόστος της ιδιοκτησίας εξαιρετικά ανταγωνιστική. Οι μοναδικές δύο τεμαχίων σχεδιασμό χωρίζει τον θερμαντήρα πηνίο από την άκρη. Η μακρόχρονη ζωή θερμαντήρα πηνίο παραμένει στο χειρισμό, ενώ αντικαταστάσιμες συμβουλές είναι εύκολα να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί. Το πιο σημαντικό, το κόστος του θερμαντήρα συμβουλές είναι συγκρίσιμο με εκείνο των συμβατικών συμβουλές. | Εάν 259 είναι ακόμα πάρα πολύ, θα συνιστούσα Weller. Είναι φθηνότερη ακόμα και καλής ποιότητας. Μην αποβλήτων χρήματα για Antex allthough είναι φθηνότερη από Weller. Μετά την εξέταση πιο κοντά στο JBC και ERSA δεν θα επιλέξουν οποιοδήποτε από αυτά είτε. I rember χρησιμοποιώντας ένα JBC πρόσφατα στο σπίτι και τους φίλους μου ήταν κακής ποιότητας.
Έτσι, απομένουν μόνο τρεις επιλογές αριστερά: Metcal PACE Weller
Metcal είναι δαπανηρή και φαίνεται Weller κάνει καλύτερη κολλήσεων σίδερα σιδερώματος από την ΚΣΣΕ σε φθηνή τιμή σειράς, αλλά αν θέλετε να ξοδέψετε λίγο παραπάνω, ορισμένα από τα πιο ακριβά μοντέλα PACE είναι επίσης μια εναλλακτική λύση.
Για χόμπι ηλεκτρονικά θα συνιστούσα Weller WTCPT / WTCPTD στο κάτω μέρος της σελίδας: www.cooperhandtools.com/brands/weller/index.cfm?model_list=1&att_id=WEL003&att1=Soldering% 20Stations & Βιομηχανική att2 =% 20Soldering% 20Stations Αυτό είναι το φθηνότερο Βιομηχανική Weller κολλήσεων σταθμό με τη θερμοκρασία που ελέγχεται από την άκρη επιλογής. Μια ferrormagnetic αισθητήρα θερμοκρασίας στην άκρη ελέγχων την άκρη της θερμοκρασίας - δεν είναι απαραίτητοι έλεγχοι. Συμβουλές διαθέσιμες σε 3 κανονική θερμοκρασία κυμαίνεται: 600 ° F, 700 ° F και 800 ° F (316 ° C, 371 ° C και 427 ° C). Αν θέλετε μάλιστα, θα πρέπει να αγοράσουν φθηνότερα τις TC201T αντικατάσταση συγκόλληση Μολύβι για συγκόλληση WTCPT Σταθμός χωρίς συγκόλληση σταθμό και στη συνέχεια αγοράζουν μια ξεχωριστή 1.75A (ελάχ.) 24V μετασχηματιστή και να είναι σε κατοικιών με ασφάλεια. Αυτό είναι πολύ φθηνότερη από την αγορά του αρχικού Weller κολλήσεων σταθμός / μετασχηματιστή. Πολλές επιχειρήσεις επιλέγουν να το κάνουν και αυτό ακριβώς έκανα και εγώ στο σπίτι. Στη συνέχεια, θα έχετε μια πολύ φθηνή ποιότητα κολλήσεων σταθμό. Αν θέλετε να έχετε ένα κράμα σταθμό χειροκίνητα με ελεγχόμενη θερμοκρασία
TC201T αντικατάσταση συγκόλληση Μολύβι για WTCPT συγκόλληση Σταθμός: www.cooperhandtools.com/brands/weller/index.cfm?model_list=1&att_id=WEL012&att1=Soldering% 20Stations & att2 = αντικατάσταση% 20Soldering% 20Pencils Σίδηρος PH1201ESD Stand: www.cooperhandtools.com/brands/weller/index.cfm?model_list=1&att_id=WEL011&att1=Accessories&att2=Stands PT Σειρά συμβουλές: www.cooperhandtools.com/brands/weller/index.cfm?model_list=1&att_id=WEL007&att1=Tips% 20and% 20Nozzles & att2 = PT% 20Series Weller Ηλεκτρονικές συγκόλληση και Desoldering Εργαλεία Catalouge: www.cooperhandtools.com/brands/cf_files/act_download.cfm?type=Literature&filename=550147.pdf
Ποτέ δε θα αγοράσουν οποιοδήποτε από τα Weller Καταναλωτών συγκόλληση Σταθμοί αλλά θα παραμείνουμε στο TC201T Βιομηχανική αντικατάσταση συγκόλληση Μολύβι και αγοράσει ένα τυποποιημένο 24V 2A tranformer, και μια θήκη με ένα φυτίλι και ένα 3 ή 5 pin DIN υποδοχή που ταιριάζει στην πρίζα κολλήσεις σιδήρου . Το φάσμα των Καταναλωτών συγκόλληση είναι μια κακή ποιότητα σε σχέση με TC201T, αλλά TC201T εξακολουθεί να είναι αρκετά φθηνά για hobbyists. Εδώ είναι το πρωτότυπο Weller σχηματικά, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε ότι είναι εύκολο να αγοράσετε το δικό σας transformator και την κατασκευή του κυκλώματος. Το σχήμα αυτό έχει ληφθεί από το pdf: www.cooperhandtools.com/brands/cf_files/act_download.cfm?type=Parts_Lists&filename=WTCPT_OI_PL.pdf |
Είναι δυνατόν να aply την ιδέα σας σε μια (MX) Metcal συγκόλληση σταθμός; Σκέφτομαι να αγοράσω μια MX-RM3E αντικατάσταση επαναλάβει με Handpiece Cord (~ 100 $) και ένα άκρο (~ 40 $)! Οι συμβουλές τους εργασίας @ 24V πολύ; Κάθε συμβουλή;
Ευχαριστώ |
|
 |
vdaniel
Συνεκδικασθείσες: 08 Οκτ 2004 Μηνύματα: 216 Έχει βοηθήσει: 9
| 10 Φεβρουαρίου 2006 14:02 Re: ποια είναι η καλύτερη συγκόλληση & desoldering σταθμούς; | | |
|
| | Πολύ καλό και σχετικά φθηνό εργαλείο θερμού αέρα Hot S-Jet από www.leister.com |
|
 |
zolam
Συνεκδικασθείσες: 03 Οκτ 2005 Μηνύματα: 102 Έχει βοηθήσει: 9
| 10 Φεβρουαρίου 2006 14:35 Re: ποια είναι η καλύτερη συγκόλληση & desoldering σταθμούς; | | |
|
| undoubtly Weller στο εργαστήριό μας έχουμε περίπου 120 και προσπαθήσαμε κατά τη διάρκεια και 20 διαφορετικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας και των ΗΠΑ αυτές που |
|
 |
vdaniel
Συνεκδικασθείσες: 08 Οκτ 2004 Μηνύματα: 216 Έχει βοηθήσει: 9
| 10 Φεβρουαρίου 2006 16:00 Re: ποια είναι η καλύτερη συγκόλληση & desoldering σταθμούς; | | |
|
| | Παρακαλώ, να συγκρίνουν και Leister Weller τιμές. |
|
 |
george.leman
Συνεκδικασθείσες: 20 Φεβ 2007 Θέσεις: 1 Τοποθεσία: Βέλγιο
| 20 Φεβρουαρίου 2007 21:16 Re: ποια είναι η καλύτερη συγκόλληση & desoldering σταθμούς; | | |
|
| Είμαι πραγματικά έκπληκτος που σε αυτό το φόρουμ ποτέ κανείς δεν μίλησε για το Brand of equipment manufactured by Bokar International X-ΚΑΡ Brand υλικά που κατασκευάζονται από Bokar Διεθνές το οποίο πιστεύω ότι είναι πραγματικά αποτελεσματική και ακριβή.
for my company and my Είχα αρκετές επαναλάβει συστήματα που χρησιμοποιούνται για την εταιρεία μου και μου since 8 years and they can tell employes έχουν χρησιμοποιηθεί Bokar μονάδες από τις 8 χρόνια και μπορεί να πει σας, που είχαν κατά τη διάρκεια των ετών μόνο μερικές μικρές παρατηρήσεις σχετικά με αυτά τα εργαλεία, τα οποία ήταν συνήθως γρήγορα τροποποιήθηκε από τον κατασκευαστή.
www.bokar.com ή εμπορικό site σε ΗΠΑ www.bomir.com
Θα ήθελα να συγκρίνουν και να μου πει τι X-ΚΑΡ προϊόντα δεν έχουν στην , Pace or Weller and Metcal that everybody is talking about? σύγκριση με τους ανταγωνιστές της, όπως Hakko, Pace ή Weller και Metcal ότι όλοι μιλούν για;
Πρέπει να φτάσουμε λίγο περισσότερα συστήματα και η εμπειρία σας θα μπορούσε να μας βοηθήσει. |
|
 |
harrybeafull
Συνεκδικασθείσες: 27 Μαρ 2009 Θέσεις: 17
| |
 |