Κανόνες | Πρόσφατες θέσεις | θέμα RSS | Αναζήτηση | Εγγραφή | Είσοδος

σχεδιασμό cpu

Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> ASIC Design & Μεθοδολογίες Εργαλεία (Digital) -> σχεδιασμού cpu
Αραβικό κείμενο Βουλγαρικό κείμενο Καταλανικό κείμενο Τσεχικό κείμενο Δανικό κείμενο Γερμανική έκδοση Ελληνική έκδοση Αγγλική έκδοση Ισπανική έκδοση Φινλανδικό κείμενο Γαλλική έκδοση Χίντι έκδοση Κροατικά έκδοση Ινδονησιακή έκδοση Ιταλικό κείμενο Εβραϊκά έκδοση Ιαπωνική έκδοση Κορεατική έκδοση Λιθουανικό κείμενο Λετονικό κείμενο Ολλανδικό κείμενο Νορβηγικό κείμενο Πολωνικό κείμενο Πορτογαλικό κείμενο Ρουμανικό κείμενο Russian version Σλοβακική έκδοση Σλοβενικό κείμενο Σερβικά έκδοση Σουηδικό κείμενο Ταγκαλόγκ έκδοση Ουκρανικά έκδοση Βιετναμέζικες έκδοση Κινεζική έκδοση
Συντάκτης Μήνυμα
zhoury

Συνεκδικασθείσες: 25 Απρ 2002
Θέσεις: 27

Post 05 Ιουλ 2002 10:49 σχεδιασμό cpu

Τώρα έχω ένα preject να σχεδιάσουν 64 bit CPU. Έχω κάποια ερώτηση τους οποίους έχουν εμπειρία σε αυτόν τον that.pls pm μου, αν έχετε εμπειρία με το ότι και χαρούμε να βοηθήσουμε τους άλλους.
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile
πολύλογος

Συνεκδικασθείσες: 18 Μαρ 2002
Θέσεις: 97

Post 05 Ιουλ 2002 11:05

Γεια σου

έχετε κάποιες πληροφορίες της VHDL cpu πυρήνα σε:

www.opencores.org

Επίσης, μπορείτε να ζητήσετε υπάρχει.

Με τις καλύτερες ευχές.
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile
zhoury

Post 05 Ιουλ 2002 14:48

Καταρχάς ευχαριστώ για πολύλογος.
Τώρα είμαι συμμετοχή στο σχεδιασμό ενός πραγματικά πιο περίπλοκη από ό, τι cpu ενσωματωμένο επεξεργαστή. Αυτό είναι σχεδιασμένο για συμβατά Intel IA64.So τώρα θέλω να κάνω φίλους με εκείνους που έχουν γίνει εργασίες για την Intel ή ibm.I πρέπει να γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο το σχεδιασμό αυτών των cpu.
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile
Ace-X

Συνεκδικασθείσες: 25 Ιαν 2002
Έχει βοηθήσει: 26

Post 05 Ιουλ 2002 15:53

IA-64; Πολύ Καλή

Δεν πιθανότητες! Μάλλον, είναι η πιο περίπλοκη επεξεργαστή στην αγορά. Υποστηρίζει δυναμικό κώδικα μετάφραση από x86 κώδικα (CISC αρχιτεκτονικής) για την εσωτερική VLIW εκπροσώπηση. Θα σας πω περισσότερα: ο κύριος λόγος για τον οποίο δεν υπάρχουν εμπορικά διαθέσιμες VLIW επεξεργαστές είναι ότι αυτού του είδους τις ανάγκες επεξεργαστή πολύ περίπλοκο μεταγλωττιστή, ότι θα είναι σε θέση να εξετάσει τα διάφορα υποκαταστήματα σε αλγόριθμο σας και θα πρέπει να μεταφραστεί σε μεγάλη λέξη εντολή. Αυτά τα παιδιά (από την Intel και η HP) γίνεται ακόμα πιο τρελό πράγμα - να υλοποιηθεί αυτό το μεταγλωττιστή στο hardware! Είναι σχεδιασμένο για πολλά χρόνια.
Και τώρα, πώς νομίζετε ότι, όταν θα τελειώσει αυτό το σχέδιο; Υπολογίζω ότι θα είναι σε 20 χρόνια, αν θα σας τυχερός!;

Με τις καλύτερες ευχές,

Ace-X.
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile
zhoury

Post 05 Ιουλ 2002 16:25 Δεν είμαι τζόκερ.

Είμαι σοβαρά. Αν κάποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει μου pls pm μου. Τώρα έχουμε την εμπειρία για την ανάπτυξη chinset πύλες περίπου 4 εκατ. ευρώ και θέλουμε να κάνουμε περισσότερα. Τώρα είμαι νέος σχεδιασμός για την cpu και θέλουν να γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ του chipset και cpu. Θέλω να μάθω τα βασικά για το σχεδιασμό αυτών των cpu especialy πώς να σχεδιάσουν το χαμηλό μακροεντολή alu.We έχουν τέτοιο σχεδιασμό και τη χρήση synopsys δγ designware. Αλλά νομίζω ότι δεν είναι καλή μέθοδος για cpu cpu επειδή έχει πολύ περισσότερα από ό, τι πύλες chipset και έχει πιο ακριβώς χρόνο περιορισμούς. Αν κάποιος έχει τέτοια εμπειρία pls pm μου.
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile
ASIC

Συνεκδικασθείσες: 18 Μαΐου 2001

Post 05 Ιουλ 2002 17:23

Ace-Χ, μόνο και μόνο επειδή δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να yechen. [Λυπούμαστε Ace-X, θα αναλάβει εκ νέου ορισμένα από τα λόγια μου, αυτό δεν ήταν σε κακή κατάσταση]

Επίσης, τα περισσότερα DSPs, όπως και το 6000 σειρά είναι ΤΙ WLIW, μεταγλωττιστές C και ΤΙ είναι πραγματικά διαθέσιμο και λειτουργεί σήμερα. Τέλος, αν το τσιπ είναι συμβατή IA64, Borland ή Μ $ θα κάνει το μεταγλωττιστή. Yechen δεν θα πρέπει να ενοχλεί Wink

yechen, verilog Ο κωδικός για το Sun UltraSPARC IIe CPU είναι διαθέσιμη για δωρεάν λήψη της Sun στο web-site. Επίσης, μπορεί να θέλετε να εξετάσει το Leon CPU. Είναι HDL κώδικα είναι επίσης διαθέσιμη για ελεύθερη. Και οι δύο επεξεργαστές έχουν γίνει χρησιμοποιώντας HDL και τα δύο έρχονται με $ $ ys ynop DC σενάρια. Δεν DW αν Χαμόγελο

Όσον αφορά την αρχιτεκτονική του επεξεργαστή, δεν είμαι εξοικειωμένος με τις IA64, αλλά δεν ήταν αυτή η ιδέα της Intel για να απαλλαγούμε από την x86 κωδικό μετάφραση εντελώς; Με αυτό το κομμάτι του junk, η CPU θα είναι το ήμισυ του μεγέθους, ίσως το 20% χρησιμοποιούν τα βήματα του αγωγού και καταναλώνουν 1 / 4 της εξουσίας; Από ό, τι βλέπω, ένα WLIW επεξεργαστή θα είναι πολύ απλούστερο να οικοδομήσει από την x86.

Ίσως μπορείτε να μου σημείο προς την κατεύθυνση ορισμένων IA64 δελτία;

Τέλος, δεν θα ασκήσει αγωγή κατά της Intel από τον κώλο σου, αν γίνει ένας κλώνος IA64;

ASIC

Τελευταία επεξεργασία από ASIC στις 07 Ιουλ 2002 16:05? Επεξεργαστεί 1 φορά συνολικά
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile
Google
AdSense

Post 05 Ιουλ 2002 17:23 Διαφημίσεις

Επιστροφή στην κορυφή
zhoury

Post 06 Ιουλ 2002 2:56

Χάρη ASIC. Θα χαρώ πολύ να πιστεύω, μέσω της Sun cpu.
BTW ο καθένας μπορεί να το σημείο κάποια καλύτερο μέσο για το σχεδιασμό της CPU; Εάν αγοράσω θα μοιράζονται με όλους εδώ.
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile
ntxp

Συνεκδικασθείσες: 29 Μαΐου 2002
Θέσεις: 57

Post 06 Ιουλ 2002 4:01

Όπως Sparc CPU έρχεται με Verilog RTL, σκέφτηκα τέτοιο επεξεργαστή θα μπορούσε να σχεδιαστεί με τη χρήση DC, ωστόσο, σε περίπτωση που χρειάζεται να σχεδιάσει κάτι πιο πυκνό και συσκευάζονται ως κλώνος του IA64, μπορεί να χρειαστεί μερικές μακροεντολές έθιμο σχεδιάζονται, και σημαίνει ότι θα επανέλθει στο σχηματική και πρωτόγονη μορφή επεξεργαστή, ώστε αν χρειαστεί να ξεκινήσει το έργο, θα ήθελα να χρησιμοποιούν τα συμβατικά εργαλεία, όπως οι DC, CADENCE και Avant (oh.. SNPS είναι τώρα).

Άλλο ένα καλό παράδειγμα του εμπορικού VLIW είναι Trimedia, η Philips έχει το ενσωματωμένο μεταγλωττιστή και γνωρίζω τουλάχιστον ένα Trimedia κλώνο που έχει σχεδιαστεί από το Πακιστάν εταιρεία (δεν πυραυλικά της τεχνολογίας), θα κάνει μόνο ο κλώνος και ο χρήστης πρέπει να χρησιμοποιήσει το Trimedia της συλλογής εργαλείων , οπότε το ίδιο, κανείς δεν χρειάζεται να ανησυχείς για το λογισμικό και Αν δεν θέλει να επεκτείνει σταδιακά το ολοκαίνουργιο VLIW.

BTW, μπορείτε να βρείτε τα εξής βιβλία ενδιαφέρον για τον σχεδιασμό του αρχιτεκτονική σας κλώνος:
Αρχιτεκτονική Υπολογιστών - μια ποσοτική προσέγγιση (3rd Edition)
Ο σχεδιασμός των Complex Ενσωματωμένων Συστημάτων

Ψύχεται Έργου!

ntxp.
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile
zhoury

Post 06 Ιουλ 2002 14:27

Τώρα είμαι μόνο αναρωτιούνται για το σχεδιασμό μακροεντολή. Μήπως υπάρχει κανένα εμπορικό εργαλείο για το σχεδιασμό.
BTW δεν είμαστε κλώνος IA64.
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile
Ace-X

Συνεκδικασθείσες: 25 Ιαν 2002
Έχει βοηθήσει: 26

Post 06 Ιουλ 2002 14:29

Απλά για να καταργήσετε την κατάσταση:
-------------------------
Δεν είπα για τα προβλήματα με μεταγλωττιστές για IA64 - κάθε μεταγλωττιστή για x86 θα λειτουργήσει καλά, αλλά για την εσωτερική δομή - το μέρος των έργων IA64 ως μεταγλωττιστή, το οποίο μεταφράζει τις εντολές x86 για εσωτερική VLIW (EPIC) εκπροσώπηση! Αυτό αφενός είναι το πιο περίπλοκο μέρος του επεξεργαστή IA64!

Ανησυχία για την TriMedia, MediaEngine, TI και άλλες - όλα αυτά είναι επεξεργαστές DSP, ή, για να είμαστε πιο κοντά στο θέμα μας - είναι SIMD (Single Instruction Multiple Data) - αυτός είναι ο φυσικός τρόπος για να το κέρδος των VLIW αρχιτεκτονική ΧΩΡΙΣ πάνω περίπλοκη μεταγλωττιστή. Αλλά μου είπε περίπου μεταγλωττιστές για γενικής χρήσης VLIW επεξεργαστές! Και πάλι, ξέρεις γιατί δεν υπάρχει καθαρή VLIW επεξεργαστές γενικής χρήσης (με εξαίρεση, Multiflow - αλλά αυτή η εταιρεία εξαφανιστεί από την αγορά); Εν πάση περιπτώσει, εφόσον αυτό το παράδειγμα με μεταγλωττιστή μόνο για να εξηγήσω πώς είναι η πολύπλοκη φύση των IA64. Δώστε μια ματιά σε αυτό το URL, για να καταργήσετε: http://developer.intel.com/design/itanium/idfisa/index.htm

Έτσι, η συμβουλή μου είναι να μην ξεκινήσει με IA64, αλλά με οποιαδήποτε άλλη αρχιτεκτονική. with processor design). IA64 είναι η χειρότερη επιλογή για αρχάριους στην επεξεργασία του σχεδιασμού (στο μέτρο που συνειδητοποίησα ότι η πρώτη εμπειρία του με επεξεργαστή yechen σχεδιασμού).

is right - you'd better start with this nice book from David Patterson and John Hennessy: Και έχει δίκιο ntxp - έχετε καλύτερη αρχή με αυτό το ωραίο βιβλίο του David και John Patterson Hennessy:
http://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/1558605967/qid=1025958103/sr=8-1/ref=sr_8_1/104-0586871-8110369
Θα σας δώσει κάποιες ιδέες σχετικά με τα στοιχεία της σύγχρονης αρχιτεκτονικής UP.

Με τις καλύτερες ευχές,

Ace-X.
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile
dainis

Συνεκδικασθείσες: 15 Μαΐου 2001
Έχει βοηθήσει: 56

Post 06 Ιουλ 2002 18:59

Κοίτα:
h ** p: / / w * wf-cpu.org /
h ** p: / / w * w.fpgacpu.org / links.html
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile
ntxp

Θέσεις: 57

Post 08 Ιουλ 2002 4:55

Ace-X ευχαριστώ για τα καλά στοιχεία.

Νόμιζα yechen πρόκειται να κατασκευαστεί ένας άλλος transmeta και θα ήταν cool να έχει ένα τέτοιο όνειρο.

Πάμε πίσω στην πραγματικότητα, συμφωνώ ότι IA64 ή ακόμη και ISA συμβατά με αυτό (να μη μιλήσουμε καν για την άσκηση συμβατότητα) είναι ένα μεγάλο κομμάτι της απασχόλησης. Αν yechen ενδιαφέρεται πραγματικά για αυτό το έργο αυτό, νομίζω ότι θα πρέπει να συγκεντρώσει μια ομάδα ανθρώπων για να το κάνει όπως και το F-CPU, αλλιώς Ace-X της προβολής των 20 ετών σχετικά με αυτό το έργο είναι υπερβολικά αισιόδοξες.

Μεγάλη όνειρο ούτως ή άλλως,

ntxp
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile
zhoury

Post 08 Ιουλ 2002 15:25

Ευχαριστώ όλους τους παραπάνω.
Ναι έχουμε πολλά άτομα να γίνει αυτό project.And είμαι χρέωση ΕΟΑ για το έργο αυτό. Έτσι, είμαι πολύ ενδιαφέρονται για τέτοια ASIC σχεδιασμός ροής. Πες πραγματικά δεν ανησυχώ για το IA64 αρχιτεκτονική complexity.We έχουν μεγάλο άνδρα για το σχεδιασμό αυτό. Η ερώτηση είναι πολύ μεταγλωττιστή. Τώρα Αναρωτιέμαι τι είναι ειδική για το σχεδιασμό και το σχεδιασμό cpu κανονική ψηφιακή circuit.I σημαίνει σχεδιασμός ροής και eda εργαλεία.
Δεν είμαστε κλωνοποίηση IA64. Είμαστε απλά θέλουμε να κατασκευάσουμε ένα IA64 compatibal cpu.Performance ίσως δεν ταιριάζουν up.It 's startup.For μας compatibal είναι πολύ σημαντικό.
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile
farmerwang

Θέσεις: 60
Έχει βοηθήσει: 1

Post 25 Ιουλίου 2002 6:02

Μάλλον πρέπει να εργαστεί και για ένα ακαδημαϊκό orgnization. Για μια εταιρεία που θέλουν κερδίζουν κάποια χρήματα από αυτό το προϊόν δεν θα επιλέξουν ένα τέτοιο έργο. CPU σχεδιασμού είναι πολύ σύνθετο, πολύ από ό, τι μπορείτε να φανταστείτε, θα αναγνωρίσει ότι αυτό είναι το έργο σας προκαταβολές. Απευθύνω θερμή agress με την ACE-x, για ορισμένα σημεία. Είχα envovled σε CPU έργο για 3 χρόνια, είναι ένα πλήρως συμβατό embbed MIPS CPU, μας πήρε 2 χρόνια πριν να μπορέσουμε να εκκίνησης μέχρι ταράσσομαι GUI για μας FPGA πρωτότυπο. 3 Re-γυρίσματα λάβει χώρα πριν από τον πυρήνα γίνεται σταθερό. Η στενωπός θα είναι η επαλήθευση, δεν σχεδίαση (αν και δεν επιδιώκουν υψηλό ρολόι συχνότητα). Νομίζω καμία εταιρεία δεν μπορεί να πληρώσει ένα τέτοιο σχέδιο, χωρίς μια κυβέρνηση φόντο.
Επιστροφή στην κορυφή
View user's profile
Post new topic Reply to topic EDAboard.com Forum Index -> ASIC Design & Μεθοδολογίες Εργαλεία (Digital) -> σχεδιασμού cpu
Σελίδα 1 από 1 Όλες οι ώρες είναι GMT 2 Ώρες

Κατάχρηση | | Διαχειριστής | | Moderators | | Υποστηρίξτε μας | | sitemap
θέμα RSS